tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Bordűr ragasztási útmutató 2/3

 
 

A tapétázási és faldekorálási munkák egyik nagyon fontos eleme, hogy a különböző tapéták és színek között határvonalhoz, bordűrt ragasszunk fel a falfelületre.
A régi festőmesterek különböző színű csíkok felfestésével alakították ki a festett falak színeinek megfelelően ezt az elválasztó határvonalat. A mai XXI. század embere a tapétagyárak által gyártott mintákhoz készített kiváló minőségű bordűröket építi be az otthonaik és szobáik falszíneinek elválasztásához.
A bordűr ragasztása történhet festett falszerkezetre és tapétázott falfelületre. A kivitelezés menete az első lépésben a bordűr helyének a pontos kijelölése a falfelületen, a tapétán. Papírhátú bordűr esetén szükséges minden esetben a papírfelület benedvesítése azért, hogy a papír felpuhuljon. A felpuhulási idő 3-5 perc. Ezt követően az előre gyártott bordűr ragasztót ecsettel a bordűr papír felületére felkenjük. Szükséges, hogy a munkálatokat 30 percen belül elvégezzük.
Természetesen a kivitelezésnél figyelembe kell venni a különböző típusú bordűrök minőségét és méretét, valamint azt, hogy a bordűr anyaga papír, vlies hordozófelületű.

A munka megkezdése előtt bizonytalanság esetén minden esetben végezzen próbaragasztást. A felragasztott bordűr széleinél kifolyt ragasztót a kicsavart, nedves szivacs segítségével azonnal töröljük le. A bordűr sarokban történő összeillesztésénél úgy kell kivitelezni, hogy készítsen átfedést, majd a képen látható módon fémbetétes vonalzó és sniccer segítségével vágja össze a felületet. A leeső darabokat távolítsa el és tapétázó kanállal a felületet simítsa el.
Tapéta web áruházunkban a tapéták mellett bordűröket is vásárolhat.

Tapétaszaküzleteinkben nagy választékban vásárolhat bordűröket és hozzávaló ragasztókat.

Tapétacentrum
Tapétacenter
Tapétaüzlet
Tapetabolt
Tapetaonline