tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

A tapéták gyártási száma

A tapéta gyártási száma és színszáma miért fontos a tapétázás során?

Amikor a kezébe veszi a tapétát nagyon fontos, hogy a címkén az azonosító számokat értelmezze. Milyen számok ezek és mire valók. Talán a tapéta cikk száma? Vajon miért olyan fontos ez a szám?

A tapéta tekercseken van egy cikkszám és van a gyártással egy időben lévő tapétákra vonatkozó színszám a (BATCH No.). A legyártott kb. 2000 darab tapétának van egy gyártási száma és egy színszáma. Ha elfogy a tapéta, akkor nyomtatnak újabb azonos cikkszámmal tapétákat, de már más színszámmal. Ez a probléma különösen akkor jelentkezik amikor a tapéták utánrendelési gondjaival találkozik. A gyártási szám létfontosságú egy összefüggő fal- vagy mennyezeti terület egységes harmonikus megjelenéséhez. Ezért ez a blog megmagyarázza, hogy mi a tapéta megrendelési száma(cikkszáma) és miért kell különös figyelmet fordítania a vásárlás után és a tapétázás előtt.

 

Termékszám, EAN / GTIN és gyártási szám

A vásárlási zavarok elkerülése érdekében hasznos a tapétákon, posztereken és foto tapétákon a  három jelzés megkülönböztetése.

  • cikkszámot a gyártó adja meg, minden egyes tapéta  típus esetében. Ezzel egyedi azonosítás történik számkóddal és ez konkrétan meghatározza a tapétát és megkülönbözteti a többi tapétától.
  • Az EAN (európai cikkszám) vagy a GTIN (Global Trade Item Number) nemzetközi árucikk számát jelenti a tapéta kereskedelmi termékek megkülönböztető jelölésé A vonalkóddal készenléti, tárolási, digitális átvitel történik a lapolvasóval.
  • Ha például a tapéta üzletben ugyanannak a cikkszámnak három tekercse van, amelyek közül kettő BATCH No: 10-es gyártmányú és egy 16-as számú, akkor a BATCH No: 16. számú tekercs egy a másik, későbbi gyártott tételből származik, és ezért kisebb mintázattal, színekkel, fényességgel Ezek a tényezők miatt lehetnek árnyalatbeli színeltérések. Ezeket az utólagos rendeléseknél mindig figyelembe kell venni.

Mindegyik számot a tapéták tekercsében található címkére nyomtatják, amely tartalmazza a szabványosított szimbólumokat. Ezek a jelek a tapéta tulajdonságaira, valamint a tapétázására vonatkoznak. 

Különböző gyártási számok a tapéta tekercshez

Mi a probléma, ha ugyanazt a cikkszámmal ellátott tapétát különböző színszámmal látják el? A különféle gyártási számmal rendelkező tapéta tekercs különböző nyomtatási sorozatokból származik, ami kis szín vagy mintázati különbségeket okozhat. A tapéta tekercsek közvetlen összehasonlításával ezek a minimális eltérések felismerhetők. Ököl szabály,hogy mindig azonos cikkszámmal és azonos BATCH No. számú tapétával kell a fal- vagy mennyezet felületetet tapétázni.

Eljárás a vásárlás és utánrendelés esetén

Ha vásárol tapéta mintázatot és design háttérképeket a boltban, győződjön meg róla, hogy rendben van  a kedvenc tapétájának minden cikkszáma és színszáma, amit egyes helyeken gépszámnak is hívnak.

A tapéta vásárlásakor a tartalék tekercseket óvintézkedésként szükséges megrendelni az azonos színszám miatt is (BATCH No.). Itt is le kell ellenőrizni a  számokat, hogy azonosak legyenek. A kézhezvétel után ellenőrizze az összes tapéta tekercset, hogy ugyanaz-e a gyártási számra. Mivel a címke jól olvasható az átlátszó védőfólián keresztül, nem szükséges annak eltávolítása. Általános szabályként kijelenthetjük, hogy a rendelési szám azonosságának megegyezése esetén a tapétázást azonnal elkezdheti.

 

 

Ha eltérő számokat talál a tapétán, akkor ne kezdjen el tapétázni hanem jelezze az üzletnek a problémát, a gyors megoldás végett.    

Ha tapétázás közben vagy később felfedezi, hogy még mindig szüksége lesz egy vagy több tekercsre a tapétázáshoz, akkor mindig keresse az üzletet a kérésével. Annak érdekében, hogy azonos tapétát tudjunk beszerezni, tudassa velünk a gyártási számot és a szín számot. (BATCH No.). Ellenőrizzük a készletünket és ha szükséges megkérdezzük még a gyártót is. Amennyiben a megfelelő tekercsek továbbra is rendelkezésre állnak, értesítjük Önt és gyorsan intézzük a rendelését.

FELHÍVJUK A SZÍVES FIGYELMÜKET, HA KIFOGY AZ EGYIK SZÍNSZÁMÚ(BATCH No.) TAPÉTA, AKKOR A TOVÁBBIAKBAN MÁR NEM TUDJUK A TAPÉTÁT BESZEREZNI!

Tapétázási tanácsadó:

Mészáros Árpád

Ügyvezető

Telefon:+361 788 9055