tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

A svéd Eco egészségtudatos vlies tapéták és a harmonikus környezet

A svéd tapéta gyártási hagyományoknak megfelelően a gyártásnál az egészségtudatos gondolkodásmód a meghatározó és ennek megfelelően folyik a termékek tervezése és gyártása. A 21. század nagy találmánya a Vlies vagy más néven Non-Woven  tapéták, amelyek a harmonikus egészségtudatos lakásbelsők elengedhetetlen részévé váltak. Ilyen tapétákkal burkolták az angol királyfi unokájának otthonát adó falakat. (Ilyen lesz a trónörökös babaszobája)

A vlies tapéták nem szövött anyag felhasználásával készülnek speciális cellulóz és poliészter szálak felhasználásával. Ezeket a különleges gyapot és növényi rost  alapanyagot tartalmazó összetevőket polimer kötőanyaggal keverik össze. A vlies (new-woven) alapanyagok kiváló minőségűek, nem tartalmaznak PVC-t és formaldehidet, oldószer mentesek, nincs bennük nehézfém vegyület. Vizuális elegancia és átgondolt racionalitás jellemzi ezeket az újdonságokat. Ezek a tapéta felületek kopásállóak, UV fénynek ellenállóak, valamint képesek a vakolatok hajszálrepedéseit áthidalni. Kitűnően lehet őket vágni és égésgátló tulajdonságokkal is rendelkeznek. A  német DIN 4102 BI tűzállósági szabványnak megfelelnek. Vízgőz áteresztő képességük kiváló és megfelel a DIN 53122 szabványoknak.


Ezeket az egészségtudatos tapétákat ellátják „Termék és környezetvédelmi nyilatkozat” kísérő levéllel amely tartalmazza az (IGI=Interntional Wall covering Manufacturers Association /Falburkolatok/) környezetvédelmi jelét. A tapéta 40-85%-ban tartalmaz növényi rost, gyapot származékú cellulózt, 0-35% között vizes bázisú pigmenteket és polimereket, melyet a Svéd Állami Kémiai Intézet vizsgált be.

műbizonylat


A példánkban szereplő termék és környezetvédelmi nyilatkozat pontosan leírja svéd tapéta nevét, anyagi összetételét, a teljes súlyszázalékát és a tömegszázalékokat… A leírás tartalmazza, hogy vizes bázisú festékkel készült a tapéta mintázata, és közli a tapéta (gr/m2) mennyiségben levő súlyát. Ezeknek az ismérveknek a birtokában egészségtudatosan bátran tapétázhatunk a gyermekszobákban, hálószobákban, iskolák osztálytermeiben és szállodák igényes helyiségeiben…

   



Ezek a tapéták kiváló színmegtartó képességgel rendelkeznek. Várható élettartamuk 10-15 év.  Újrahasznosíthatóak a bontást követően. Nagyon fontos, hogy a tapétázásnál keletkezett hulladék nem számít veszélyes hulladéknak. Ezek a svéd tapéták megfelelnek a nemzetközi ISO 9001 minősítésnek és tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Egészséges élet egyik feltétele az egészségtudatos vlies tapéták jelenléte a mindennapi életünkben és a harmonikus környezetünkben. (A harmonikus környezet kialakításáról részletesen itt olvashat)

Az egészségtudatos magatartás olyan életvitel és szemlélet a tapéta vásárlásánál ahol a vásárló érvényesíti az egészség szempontjait a családja, iskolája, munkahelye, környezete érdekében.
Környezettudatos cselekvésünk a tudatos szemléletünkben is megmutatkozik. Ezért döntéseink során a tapéta vásárlásánál olyan tapétát vásárolunk, amelynek környezeti hatásai nem szennyezik a tágabb és közelebbi környezetünket, és nem befolyásolják a természet kizsákmányolását.

környzetbarát tapéta