tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Használati utasítás papír hátoldalú tapétákhoz a Jász-Iron szerint

Mérje fel pontosan mennyi tapétára van szüksége, mert kicsomagolt tekercseket nem áll módunkban visszavenni. Vizsgálja meg a tekercseket, cikkszámot, gyártási számot a felhasználás előtt. Egy falra csak azonos gyártási számú tekercseket ragasszon a színeltérés elkerülése végett.

Falelőkészítés:Az alapnak tisztának, száraznak, simának, valamint szilárdnak kell lennie. A régi festést és tapétát el kell távolítani.

Ragasztó: Kereskedelmi forgalomban kapható jó minőségű erős ”EXTRA” vagy ”Special” tapétaragasztó használatát ajánljuk. A ragasztót a gyártó utasításainak megfelelően készítse elő.

Tapétázás:A ragasztandó csíkokat mindig ugyanabban az irányban kell letekercselni és levágni.

Az előre elkészített ragasztót közvetlenül kenjük a papírhordozós tapétáknál a tapéta hátoldalára. A papírhordozós tapétákat hátoldaluk felől 1/3-2/3 arányban visszahajtjuk. A puhulási idő minőség és papírerősség szerint különböző. Közben a tapéta tapinthatóan hajlékonnyá válik. Ügyeljen arra, hogy minden csík azonos ideig puhuljon. (ált. 6-8 perc)

A tapétát a falon hosszú szőrű kefével, vagy puha tapétázó hengerrel simítsa le, ügyelve arra, hogy a fal és a tapéta között ne maradjon levegő. A felrakáskor látható hólyagosodás a száradás során (kb.24 óra) megszűnik. A széleknél kifolyt ragasztót nedves szivaccsal óvatosan dörzsölés nélkül azonnal el kell távolítani.

Az éles tárgyak használata a felületek sérülékenysége miatt kerülendő.

Az első csíkot mérje ki és ragassza fel függőlegesen, majd a következőket mindig szélt a szélhez illesztve tegye fel átfedés nélkül. A mintaillesztésre és mintaismétlődésre (rapport) a tapéta szélénél mindig figyeljen oda. A tapétázás alatt ügyeljen az állandó hőmérsékletre és kerülje a huzatot.

Három csík felragasztása után vizsgálja meg a tapéta minőségét. Bármi hiba észlelése esetén hagyja abba a további munkát és jelezze a reklamációt. A gyártó és a kereskedők semmilyen esetben nem vállalják a három csíkon túl a tapétázási költségek megtérítését. Kérjük, őrizze meg a címkéket és mintadarabokat, ezek nélkül nem tudja reklamációját érvényesíteni

 

>Útmutató letöltése PDF formátumban<