tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Szobatervező program

A svéd ECO, Borastapeter tapétákhoz és Mr.Perswall poszterekhez  online szobatervező program érhető el. Itt a különböző stílusú bútorokkal berendezett szobákban tekintheti meg a kiválasztott tapétáját. 

 

A program új ablakban nyílik meg, használatához nem szükséges semmit letöltenie számítógépére!

 

  Mr.Perswall poszterek és svéd tapéták közös tervezőprogramja

 

 A gyártó(ka)t a Brands menüpont alatt választhatja ki!

 


 

A tervezőprogram használata

A Borastapeter szobatervező programjában több mint 800, míg az ECO-nál 600 különböző féle tapéta közül eshet valamelyikőjükre a végső választás.

Had mutassam be az Ön számára a programokon belüli fontos információval bíró fő és mellék menüpontokat, ami így nagyban megkönnyíti, gyorsítja és egyszerűsíti az eligazodást.

Érdemes egy egyszerű, logikai sorrendet követni a folyamat során.

A két program használata szinte teljes mértékben megegyező.

1. Javaslom tehát elsőként a "Wallpaper room" részlegen ismerkedjen meg az elérhető tapéta típusok széles választékával.

szobatervező program

Wallpaper room: Ebben a részlegben a különböző mintázatú és színű tapéták válogatása közben rögtön fel is tudja őket helyezni virtuálisan pár eltérő módon berendezett szoba falára.

szoba - tapéta tervező program

Az első lehetőség a "Choose room". A "Choose room"-ra kattintva először is kiválaszthatja, hogy csupán egy vagy esetleg két falon szeretné-e megtekinteni a tapétát. (One - Two)

Majd a "Style" alatt eldöntheti, hogy modern, vagy klasszikus parkettaszegély környezetében szeretné-e azt megjeleníteni.

Ezt követően kattintson az öt darab különböző virtuális háttérkörnyezet közül a legszimpatikusabbra, végezetül pedig az "Update Rooms" gombra. Ha a kiválasztott háttérkörnyezet nagyobb felbontásban még se nyerné el tetszését, csak kattintson egy másikra, majd ismét az "Update Rooms" felületre.

Ha ezzel elkészült, következhet az utolsó lépés. Az egyes tapéta típusok rápróbálása a falra.

Ezt úgy teheti meg, hogy átkattint a "Choose wallpaper" részlegre. Majd ott legördíti a "Wallpaper guide" menüpontot. A szimpatikus tapéta minták négyjegyű számkódját célszerű feljegyezni egy papírra, vagy jegyzettömbbe a számítógépén, illetve telefonján, mert a későbbiekben még szükség lesz rá.

szoba tervező útmutató

A tapétákat a választék hatalmas szélessége miatt le kell, hogy szűrje bizonyos szempontok alapján az egyes mellékpontok segítségével.

Egy apró útmutatás a tapétaválogatáshoz szükséges mellékpontokhoz:

Related: Segítségével visszaléphet az alaphelyzetbe, és választhat egy más fajta tapétát.

Selection: A "Selection" részlegen belül 4 különböző csoport választékát tekintheti meg. Többek között például a "Birds and Feathers-t" amely különleges, madár és madártoll motívumokat tartalmaz.

Filter: A filteren belül a "Colours" menüpont alatt 9 db. előre megjelenített alap színárnyalat keverék közül lehet rákattintani egyszerre akár többre is, amikkel egyre lejjebb csökkenthető a találati lista. Ezt követően a "Styles" részleget legördítve az egyes tapéta stílusok közül tud majd válogatni ízlése szerint.

szoba tervező útmutató

Collection: A "collections" menüpont megegyező a feljebb említettel. További különböző stílus variációk, úgynevezett gyűjtemények teszik itt ki a kínálatot.

A következő fontos állomás az "All Wallpapers" lesz, de előtte térjünk ki picit a "Collection" menüpontra.

2. Collection menüpont (Opcionális)

Feltéve, hogy több ízben is tetszettek a "Collection" szűrőn belüli tapéták, érdemes lehet a legfelső menüsoron tovább haladva, rákattintatni erre a lehetőségre.

Collection: Itt a már korábban megismert "Collection" részleg alá tartozó tapétákat tekintheti meg egyrészt nagyobb felbontásban, másrészt a különböző, a gyártó által hozzájuk elképzelt környezetben. Mint azt már említettem a "Collection" menüponton belül található egyes gyűjtőnevek több féle tapétát is tartalmaznak, tehát ezek úgynevezett tapéta kollekciók.

Az egyes gyűjteményekről egy aprócska leírás is látható a képek mellett, ami az adott kollekciót röviden és tömören jellemzi.

Lejjebb görgetve pedig elérhetővé válik az összes tapéta minta, ami az adott gyűjteményhez tartozik. (pl. "Wonderland")

Ennek a szekciónak a lényege, nem más, mint a választás megkönnyítése, amennyiben a „Collection” menüpontból több tapéta is elnyerte az Ön tetszését.

3. Zárásul pedig - All Wallpapers

Az "All Wallpapers" menüre kattintva megjelenik Ön előtt automatikusan az összes elérhető, vagy tapéta variáció. Amennyiben ez még se így történne, kérem, nézze meg tüzetesebben nincsenek-e véletlenül már előre beállított szűrök.

Ha vannak, akkor a mellettük látható X-re rákattintva tüntetheti el őket egytől-egyig.

A keresési opció alkalmazásával rögtön rászűrhet minden egyéb nehézség nélkül a korábban már feljegyzett tapétákra, azoknak négyjegyű számkódja alapján.

Ha ezzel készen van, lehetősége nyílik az adott tapétát az arra történő rákattintással egy nagyobb felbontású képformátumban szemügyre venni.

A jobb oldalt feltűnő "Find a retailer" lehetőségre kattintva leellenőrizheti még akár azt is egy térkép segítségével, hogy van-e hazai, környékbeli forgalmazója jelenleg az adott tapétának.