tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

...válasszon tapétát?

Köszönjük, hogy gondolt ránk, amikor tapéta vásárlására adta a fejét. Kínálatunk felöleli az európai tapéta gyártás színe-virágát. Termékeink között találkozhatnak vidám, kedves, szívet melengető, érzelmeket kiváltó tapétákkal és poszterekkel.

 

Tippek a tapéta kiválasztásához

 

A könnyed indákat, diszkrét vagy feltűnő virágokat, csipkemintákat hölgyek szobájába ajánljuk. A romantikus, erotikus, modern és klasszikus minták minden korosztály számára divatos felületeket nyújtanak és a betöltik az érzelmes szíveket.

 

Az urak számára is tudunk az egyéniségüket kifejező tapétákat kínálni. Akár a cégvezető dolgozószobájáról, akár a családapa hálószobájáról vagy a fiatal vagabund legénylakásáról legyen szó, minták és színek sokaságával találkozhat.Termékeink szőnyeget terítenek a céljaik eléréséhez az erősebb nem számára, hogy megtalálja az elképzeléseinek megfelelő enteriőr kialakításához szükséges tapétákat.

 

Ne használjon túl erős színeket!

 

Hiába mutat tökéletesen a sötétbarna, a bordó és a sötétkék falszín a lakberendezési magazinok irigylésre méltó lakásaiban, egy kis lakás esetében óvatosan alkalmazzon erős színeket és a nagy mintákat!

 

Ne csodálkozzon, ha a sötét falak és a mintás tapéta barlangszerűvé teszik az apró szobákat, vagy ha a különféle árnyalatok zavarossá teszik az összképet: ha mégsem tud lemondani kedvenc színeiről és a most trendi barokkos mintákról, csak az egyik falat emelje ki, a többire tegyen egyszínű tapétát, fehér, bézs vagy halvány színűt!

 

Elegáns, mégis izgalmas hatást érhet el, ha a nappaliban egyetlen szín különböző árnyalatait használja! Ha például kedveli a lila színt, az egyik falat borítsa lilás-ezüstös tapétával, a többit pedig a hozzá tartozó egészen halvány levendulaszínűvel! A díszpárnákon és a sötétítőn szintén visszaköszönhetnek a lila különböző árnyalatai, a többi kiegészítő azonban legyen fehér vagy bézs-színű!

 

A színek szerepe az életünkben

 

Amikor környezetünket, lakásunkat szeretnénk egy kissé átformálni, "megbolondítani", nem szükségszerű annak újra bútorozása elég néha csak áttapétázni, ezzel életet és új lendületet adni, felfrissíteni az életterünket.

 

Magunk is tapasztalhattuk, hogy időnként kedvünk támad bizonyos színeket viselni, sőt vannak bizonyos "színkorszakaink", de vannak árnyalatok, amelyeket szisztematikusan kerülünk. Amint az kiderül, ezek az érzések szorosan rezonálnak általános vagy pillanatnyi lelkiállapotunkkal. Nem mindegy tehát az sem, hogy milyen színekkel díszítjük otthonunkat. Mielőtt azonban kiválasztanánk lakásunk színeit, nem árt elgondolkodni, milyen célra szeretnénk használni az adott helyiséget. A színek pszichológiájának ismerete segíthet tudatossá tenni a jó közérzetünknek megfelelő színválasztást.Piros

A piros a tűz, a véra forradalmak színe. Megerősíti az életkedvet, a fizikai világ iránti vonzalmat, feltölt energiával, szellemi erőt ad, véd. Érzelmeinket felerősíti, izgató, lelkesítő aktivitásra késztet. Életünk más-más területe fog intenzívebbé alakulni ha megfelelő színekkel a konyhánkat, hálószobánkat, belső tereinket, irodánkat díszítjük. Lakásszínként nagy felületen szinte elviselhetetlen, idegessé, nyugtalanná teszi a benn tartózkodót. Vendéglátóipar egyes üzleteiben segítheti a gyorsabb fogyasztás kialakulását.
A piros tapéta és poszter, foto tapéta, öntapadós tapéta a szenvedélyes, életteli, implulziv személyiség megjelenítője. Azok a tapéta vásárlók akik ilyen piros tapétát választanak maguknak azok nagyon határozott egyéniségek, nehezen viselik alkalmanként a kudarcot, végtelenül él bennük a verseny szellem. Gondoljunk ekkor a ferrari piros tapétára. A piros tapéta színe az első szín amelyik megjelenik a látható spektrumban. A színsugarak közül a leghosszabb. A piros színű tapétának van a legnagyobb bióstumulációs képessége. A legforróbban izgató, érzelmekben teli szín, az biztos!Kis tárgyakon, megfelelő helyen nagyon kellemes lehet, és hangsúlyozhatja a szoba meleg légkörét.

 

Piros tapéták kínálatunkban

Barna

A barna a föld, a faanyagok színe. Állandóságot, hovatartozást, biztonságérzetet fejez ki. A barna a lakást kedélyessé teszi, ha a padlón, a bútorokon esetleg a falon jelentkezik. Szükség van azonban mellette élénkítő színekre, például narancs, a piros, a lila a világoskék vagy drapp oldja a barna sötétjét. A barna mellé könnyű más színeket választani, mert meleg és hideg színekből áll.

 

 

Barna tapéták kínálatunkban

 

Narancs

Szexuálisan energizál és az immunrendszerünket erősíti. Növeli az ambíciót. Ideális árnyalat a hálószobában. A narancs szín szellemileg markáns, kreatív, realista, kíváncsi a világra, a megfelelni vágyás hajtja, átmeneti féltékenységet is jelezhet. A világos narancsszínű tapéta és annak minden árnyalata fantáziadús, derűs. A narancssárga átmenet a sárga és a vörös között. A narancssárga tapéta színe a dinamizmus és siker színe. Ajánlott az aktív emberek számára.

 

Narancsszínű tapéták kínálatunkban

Sárga

A sárga minden más színnél erősebb. Süt, mint a napsugár, olyan mint a virágzó repceföld. Hatása lelkesítő, optimista, megkönnyebbülés érzetet kelt. Minden irányba sugárzó világossága tágassá, meleggé teszi a helyiségeket. A tiszta gondolkodás színe. Elősegíti az agyműködés és koncentráció minden formáját. Kiváló árnyalat olyan helyiségekben, ahol szellemi erőfeszítést végeznek. A derűs, logikus gondolkodású tapétázóról árulkodik elbűvöl magatartásával. Szereti irányítani a környezetét. Irodákba, hálószobába, munkahelyekre ajánlott tapéta. A sárga színű tapétázott szobákban megszűnnek a vegetatív emésztési és keringési zavarok. Lazítja az izmokat, oldja az idegességet, az optimizmusba irányítja a hangulatunkat.

 

Sárga tapéták kínálatunkban

Zöld

A zöld tapéta a remény, a nyugalom, az egyensúly színe. A kibontakozó tavasz, a zöld mező, a moha, az örökzöld fenyő színe. A zöld különböző árnyalatai a színhatások széles skáláját adják. A világos sárgászöld barátságos és fiatalos, a fehér hozzáadásával kapott fűzöld már kissé komolyabb hatású. A kékkel, feketével kevert fenyőzöld már kimondottan ünnepélyes szín. Melegebb és lágyabb a sárga hozzáadásával előállítható mohazöld, ami jól kombinálható más meleg színnel. Az egyensúly, lazaság, a pihenés és pihentetés színe. Elfogadást hoz életünkbe. A zöld tapéta színe a természetben legtöbbet előforduló szín. A zöld szín energiája egyensúlyt teremt és harmóniát a mindennapjainkban. A zöld színű tapétával tapétázott szobákban segíti a jó idegrendszert, fokozza a nyugalmat és a lazítási folyamatokat. Gyulladásos megbetegedéseket lassítja és arra mérséklődően hat.

 

Zöld tapéták kínálatunkban

Kék

Békességre, csendre, rendre ösztönöz, érzékenységünket fokozza. Érzelmeinket lecsendesíti, megnyugtat, lehűt, üdít, távolság-és mélységérzetet kelt. Kék a tenger és kék a horizont. A kék szín hatására csökken a pulzusszám, érzékenységet és finomságot fejez ki. A világoskék friss érzetet kelt és tágítja a teret. Kisebb szobák világoskék színre festve nagyobbnak tűnnek, ezért árnyalatai a térhatás megváltoztatására legalkalmasabbak. A kék szín a kommunikáció színe. A türkizkék a békesség, megelégedés, kasmír hercegek színe. Ez hálószobájába, munkahelyére kiváló tapéta. A kék tapéta élettani hatású, a békesség színe. Hűsíti a fájdalmat. Fertőzés ellenes hatású, ezért alkalmazzák kórházakban. Indigókék vagy mélykék tapéta intuitív szín az érzékszerveinkre. Enyhíti az asztmát és a hörghurutot.

 

Kék tapéták kínálatunkban

Fehér

A mindenkori tisztaság színe. A végtelen távolság, a hómező, a tisztaság, a rend, a semlegesség színe. A tiszta fehér a fényes felületen kápráztató. A világosságából adódóan nagyítja a teret. Semlegesítő szerepe van a többi szín között, színszünetet jelenthet egymást ütő színek mellett. A fehér háttér előtt minden szín erősebbnek és sötétebbnek hat. A lakásban önmagában steril, személytelen hatású, de nagyon alkalmas más színek érvényre juttatására. Fényvisszaverő képessége a legjobb, és bármely szín melléhelyezésével könnyen változtatható a szoba karaktere. A szín az energia legnagyobb rezgése. Érzékeny jellemre mutat, jól a környezetéhez és örök rejtély a saját személyisége.

 

Fehér tapéták kínálatunkban

Bézs (beige)

Tört szín, átmenet a fehér és a barna között. A homok, a kagylók, a kövek színe. Szabadság, tolerancia, természetesség érzetét kelti. Különösen nagy felületeken nagy szerepe van a lakás berendezésében. Önmagában unalmas, de erős színek tehetők mellé. Magyarországon rendkívül kedvelt szín. A hölgyek nagyon kedvelik.

 

Bézs tapéták kínálatunkban

Lila

Rendkívüli, különleges érzelmeket kiváltó szín. Minden árnyalatában gyönyörű. Az erő, az erotika színe. Gondoljunk csak Szinyei Merse Pál festőművész „Lila ruhás nő” alkotására.Rendkívüli, különleges érzelmeket kiváltó szín. Minden árnyalatában gyönyörű. Az erő, az erotika színe. Gondoljunk csak Szinyei Merse Pál festőművész „Lila ruhás nő” alkotására.

A lila az érzékenység színe. Tiszta éles aggyal dönt a falai dekorálásáról.. Kifinomult lelki érzékenységgel rendelkezik. A sötét lila az utóbbi időben megjelent a férfi divat világában is. Ez meditációképesség javító, belső lelki megtisztulást segítő tapéta szín. A misztikus lila a spiritualitás színe.

 

 

Lila tapéták kínálatunkban

 

Tapéta típusok (életmód tapéták)

Tán furcsán hangzik, hogy egy tapéta esetén ezt a kifejezést használjuk, de a tapéta már kezdettől fogva követte a mindenkori divatirányzatokat, s így van ez ma is. A választék szinte már elbizonytalanítóan bőséges, ami egyáltalán nem könnyíti meg a számunkra a megfelelő falkárpit kiválasztását. Ezért inkább a tapétával szemben támasztott igényeink alapján szűkítettük a kört, és megalkottuk az életmód tapétákat.

A papírtapéták a legáltalánosabban elterjedt falkárpitok. Sima falra közvetlenül felragaszthatók, színtartók, de nem moshatók, dörzsállóságuk gyenge. Mintázatuk, színárnyalatuk igen változatos, s újabban már dombornyomással is készülnek. Könnyen felragaszthatók a falra, de felületük tisztítása körülményes, ezért gyakrabban kell felújítani, mint a mosható tapétákkal burkolt falakat. Makulatúra nélkül is felragaszthatók. Jelölésüket feltétlen figyelni kell mert az egy hullámos és a két hullámos tapéta mérsékelten vízálló ezért a ragasztása nagy figyelmet igényel. Ragasztásra ajánlott a Metylan normál tapéta ragasztó. Szakmai tanácsadással forduljon a Tapétacentrum üzletünkhöz. www.tapetacentrum.hu

 

 

A rauhfaser - fűrészporos - tapéták az előzőhöz hasonló tulajdonságúak, rostos töltőanyaguk miatt felületük rücskös, rusztikus hatásúak, s diszperziós falfestékkel után festhetők. Így egyedi felületek kialakítására ad módot. Az után festés által a tapéta dörzsállósága, tisztíthatósága némileg javul, de dupla munkával - tapétázás, festés - jár a felrakás, s ajánlatos makulatúrára ragasztani. Ez egyébként a többi tapétafajtára is ajánlott, ha el kívánjuk kerülni a későbbi szélfelválásokat, s egyéb kellemetlen kárpithibákat

 
 

A vinyl tapéták egyrétegű alappapíron előkent, teljes felületükön műanyag réteggel bevont középnehéz anyagok. Nagyon dekoratív, többszínű, mosásálló falkárpitok készíthetők az ilyen tapétákkal, de ajánlatos felragasztás előtt a falra makulatúrát is ragasztani. Ajánlott tapéta ragasztó a Metylan direkt, vagy nehéz papírhátú vinyl tapéta esetén a Metylan Sekura. Használati utasítás a tapéta ragasztó oldalára fel van tüntetve. Tanácsadó Mészáros Árpád ügyvezető .

 

 

A habtapéták korszerű, enyhén szigetelő és portaszító tulajdonságúak. Az ilyen tapétákból készült falburkolatok tartósak, a mintától függően vízállóak, illetve lemoshatók. Általában az eltávolításuk is nagyon könnyű, mert a kettős papírréteg miatt letéphető az alappapírról, ezért alaptapéta sem szükséges alájuk. Mintázatuk, textúrájuk és színezésük változatossága fokozza az ilyen kárpitok vizuális hatását.

 
  A relieftapéták egy oldalukon impregnált, hosszú szálú műrostokkal kevert alaphordozójú, rendkívül erős anyagú szitanyomott falkárpitok. Tartósan fedik le a repedéseket és stabilizálják az alapokat. E tapéták némelyike átfesthető, más változatai azonban ezt nem igénylik. Használatuknál a ragasztót a falra kell kenni, s a tapétaszalagokat szárazon kell a falra nyomni. Eltávolítása könnyű, szárazon is letéphető.
A struktur-profil tapéták kettős papíralapra szitanyomott, különleges habalapú falkárpitok, amelyek egyszerűbb fajtái vakolat vagy rauhfazer-, illetve textil hatását keltőek. Értékesebb, többszínű változatai is kaphatók, melyek néha csillámszerű granulátummal bevontak. Nagyon tartós kárpitanyagok, gondos előkészítést és igényes tapétázást igényelnek.  
 

A bordűr-tapéták, tapétacsíkok az igényesebb, kombinált tapétákból készített burkolatok ideális kiegészítői. Anyaguk, mintázatuk, színárnyalatuk általában a különféle tapétasorozatokhoz illeszkedő. A bordűr-tapétákat általában közvetlenül a falra kell ragasztani, de papírtapétákra közvetlenül is felragaszthatók. A bordűr általában a lábazat tapétát és a faltapétát választja el egymástól. A magassága a padlótól általában 1,0m. A hagyományos bordűr tapétákat a mennyezet alatti helyre lehet elhelyezni ahol elválasztja a mennyezet festését a faltapétától. Ajánlott tapéta ragasztó: Metylan bordűr ragasztó.

 

 

Ezen kívül létezik még számos speciális, többé-kevésbé ismert falkárpit, pl. a hőszigetelő alap tapéta-, a textil tapéta, ahol a valódi textil szálakat ragasztanak vlies tapéta hordozó anyagra, és nyomtatják különböző színekkel. Létezik velúr tapéta, a fémhatású tapéta-, az üvegszálas- vagy a kenhető tapéta is. Ezekről csupán annyit, hogy csak egyedi esetekben célszerű alkalmaznunk, amikor a helyi körülmények - pl. utólagos hőszigetelés, fokozott igénybevétel vagy különleges felületek kialakítása - ezt indokolttá, illetve szükségessé teszik. Ilyen esetekben azonban mindenkor kérjük ki a munkatársaink véleményét, nehogy felesleges kiadásba verjük magunkat.

A tapéta minták hatása környezetünkreA sötét tónusú nagyméretű minták hatására a falfelület kisebbnek tűnik, és arányai megváltoznak. A kisméretű világos színű minták ellenben optikailag nagyítják a tapétázott szobát.

Hangsúlyos fal


A sötét hangsúlyos fal rövidíti a szobát. A hangsúlyos fal alkotja a szoba optikai középpontját. Az ilyen fal előtt álló kontrasztos színű bútor különösen feltűnő. Ha a hangsúlyos fal és a padlófelület mintája hasonló, a létrejövő optikai kapcsolat rövidíti a szobát és a lakályosság érzetét kelti.

Csíkok

A függőleges csíkok szűkítik a szobát, és növelik magasságát. Ezzel szemben a vízszintes csíkozás hatására a szoba alacsonyabbnak és szélesebbnek tűnik. A diszkrét vízszintes hangsúly a falfelület alsó harmadában ugyanakkor nyugalmat és szélességet kölcsönöz a szobának.

 

Tapéta színek, tapéta színminták

 

Abszint zöld színű tapéta minta híres párizsi francia festők kedvenc színe, amit a megtalálhatunk Picassó hölgy iszik festményén is.  Ez a szín egy élénkzöld színnek felel meg a falakon, hálószobában, szállodában, irodában és nagyon jó, mivel nyugtatja a bent tartózkodókat. Ez a tapéta ékkőként száguldozik a falakon. 

Abszintzöld színű tapéta minta:

 

  

Acélkék színű tapéta minta egy férfias szín a szobák falán. Férfiakra jellemző, a fegyverhez és a gépek anyagához kapcsolódó életérzést vált ki a tapétázott irodák, munkahelyek, autógyárak helyiségeinek a falán. Rokonszenves tapéta szín. 

Acélkék színű tapéta minta:

 

 

Acélszürke tapéta vagy világosszürke tapéta nagyon kedvelt tapéta szín napjainkban. A fiatal tapétázók kedvenc színe és kapcsolódik a férfias szürke tapéták ötven árnyalatához. Jól házasítható a többi tapétához. 

Acélszürke színű  tapéta minta:

 


Adria-kék színű tapéta minta
a mediterrán színű tapéták családjába tartozik. Az adriakék tapéta finom árnyalataival boldog életérzés lengi át a hálószobák, iskolák, kórházak, éttermek falait, divat színnek számít. 

Adriakék színű tapéta színminta:

 

  

Akác-lila színű tapéta minta sejtelmes, romantikus érzelmek kifejezése a tapétázott szobák falán. Hölgyek kedven színe, amely kifejezi a szerelem iránti vonzódásukat. Kiváló hálószoba, nappali, hotelszoba tapéta ifjú házasok falruhájaként. Tapétázott falakon dalol az akáclila tapéta…Ez a tapéta szín a világoslila színek csoportjába tartozik. 

Akác-lila színű tapéta színminta:

 

  

Almapiros színű tapéta minta az élénkpiros tapéták sorába tartozik. Az élet szépsége utáni vágy kifejezése tapétázott falainkon. Az egészség, a tett, az életerő a falainkon. Ajánlott pirospozsgás iskolák, óvodák, hálószobák, nappalik és kórházak gyermek osztályaira. Az egészséges ember arcszíne, a szobák falán. 

Almapiros színű tapéta minta

 

  

Angol-kék színű tapéta minta a szürkéskék színek csoportjába tartozik. Nagyon különleges tapéta szín igényes szobák, társalgók, nappalik, irodákba. A luxus bútorok kiemeléséhez nagyon jól kapcsolhatók. Nagyon hasonlít a burmakék macska gyönyörű, kedves dorombolásához. Jól illeszthető a rózsaszín, barna és a fekete tapéta színekhez. 

Angolkék színű tapéta minta

 

  

Angol vörös színű tapéta minta még lehet mélyvörös, barnásvörös árnyalatú. Kiváló a hálószobákban, bárokban, nappaliban, irodaházakban ahol intenzív tárgyalások folynak. Az erő és a terjeszkedés színe. Határozottságot, megbízhatóságot fejez ki. 

Angolvörös színű tapéta minta

 

 

Aranysárga színű tapéta minta élénk világossárga, aranymetál színek csoportjába tartozik. Kiemelt helyekre, egyéniséggel rendelkező emberek számára ajánlott hálószobába, nappaliba, irodába, vendéglőbe és reprezentatív helyekre. A hatalmasságok kedvelt tapéta színe és azoknak akik igyekeznek azzá válni. A bíbor színnel együtt jár az arany a cézárok óta. Igazi méltóságteljes tapéta szín. A tartósság és a megbízhatóság színe. Magyarországon kedvelt lakás tapéta szín 

Aranysárga színű tapéta színminta

 

  

Atlantikék színű tapéta minta, a mélykék, hidegkék, óceánkék színek csoportjába tartozik, igazi divatszín. Jól tapétázható a sárga színű tapétákkal. A skandináv tapéták kedvenc hálószoba színe. A pszihologusok szerint ebben a színű szobában lehet a legjobban aludni. Nyáros a melegben, hűsíti érzelmeinken keresztül a szobát. 

Atlantikék színű tapéta színminta

 

 
Avokádózöld színű tapéta színminta nagyon szép. Mély sárgászöld hangulatával nyugalmat áraszt a szobák falára. Mély szeretet és kiegyensúlyozottság jellemzi. Dohányzó, pipa szobákba angol kocsmákba, biliárd szobákba kiváló választás. Divattszínnév a tapéta színek kavalkádjában. 

Avokádózöld színű tapéta színminta

 

 

 Azúrkék színű tapéta színminta vagy lazúrkék a tapétákon a festők színei jelennek meg mint a tiszta mediterrán égbolt. Nagyon kedvelt szín a hálószobákban autó szalonokban és háló szobákban, nappaliban. Igazi olasz tapéták színe. 

Azurkék színű tapéta színminta:

 

  

Bambuszzöld színű  tapéta színminták vagy törtzöld divatos a tapétázók körében. Világos festmények mögött kiváló választás. 

Bambuszzöld színű  tapéta színminta:

 

  

Banánsárga színű tapéta színminták, teltsárga tapéta teltségével beragyogja falainkat szépségével. Erőt ad a nap által gyűjtött energiájával nappaliban, hálószobában, hotelben, étteremben, gyerekszobában. 

Banánsárga színű tapéta színminta:

 

 

 

Barna színű tapéta színminták lehet még sötétsárga, sötétvörös a természet szeretetét fejezi ki. Jelen van szobáink falán a „föld anya” jelenléte szeretetével és biztonságával. Irodák, tárgyalók, nappali, hálószoba, hotel, szállodák, pipaszobák, kávézók színe. 

Barna színű tapéta színminta:

 

 

Bézs, beige színű tapéta színminta a világos sárgásbarna színtartomány csoportjába tartozik. A hölgyek egyik legkedveltebb tapéta színe Magyarországon. Nappali, hálószoba, színház, műköröm szalon, divatszalon, éttermek és hotelek kedvelt tapéta színe. Kiemeli a klasszikus és luxus tapéták aranyozását, barokk jellegét. Feketével jól mutat. 

Bézs, beige színű tapéta színminta

 

 

 Berlinikék színű tapéta színminta amit még hívunk párizsi kéknek és vaskéknek is. A skandináv tapétákon megjelenik a jellegzetes sötét hidegkék ami az éghajlati adottságok miatt egy ismert szín a tapétázott falakon képtárakban, hálószobán. A művészvilág kedvelt tapéta színe a szobáink, belső tereink falain. 

Berlinikék színű tapéta színminta