tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Minden, amit a folyékony tapétáról tudnod kell

Első hallásra lehet, hogy nem nyeri el a tetszésedet. Mert ugye miért akarnál olyan tapétát a falra, ami lefolyik? Hisz így is folyton azon igyekszel tapétázás közben, hogy a tapéta minél jobban megtapadjon, fenn maradjon a falon. Akkor meg mit kezdj egy folyékony verzióval? Aggodalomra semmi ok, ez a típus is fenn marad a falon, sőt, rengeteg előnye van, ami miatt napjainkban igen népszerű. Találkozhatsz vele még textiltapéta, kenhető tapéta, folyékony textiltapéta néven is, de jó, ha tudod, ugyanarról a termékről van szó.

És te mit vársz egy tapétától?

Amikor tapétát választasz, több elvárásod is van. Lehetőleg legyen tartós, mutatós, megfizethető, egyedi, és ha egy mód van rá, szakember segítsége nélkül is sikerüljön feltenned (és levenned is). Nem irreális elvárások ezek, hiszen a folyékony tapéta mindennek megfelel, sőt ezektől még többet is nyújt. Ismerd meg közelebbről is ezt a remek faldekorációs megoldást!

Mit kell tudnod a folyékony tapétáról?

A folyékony tapéta tartós megoldás már, ami a falburkolást illeti. Egyszerű vele dolgozni, ráadásul alkalmazás előtt nem kell a fal előkészítésével bíbelődni, így jó sok időt megspórolhatsz és hamarabb gyönyörködhetsz csodásan tapétázott falaid képében.
Nem kell méricskélni és az se baj, ha nem vagy profi és ez lesz az első tapétázásod. Simán remeghet is a kezed, nem történik katasztrófa, ha kicsit mellé megy, hiszen a falra történő felhordáskor és utána is szükség szerint alakítható, javítható.
A fal kisebb egyenetlenségei is könnyen eltüntethetők vele, eltakarhatsz vele repedéseket, réseket, mivel nagyon rugalmas anyag. Nem jár piszokkal, rendetlenséggel, így nem kell még napokat takarítanod utána; ha rászánod magad, akár egy hétvége alatt teljesen átalakíthatod lakásod falait ezzel a megoldással. Nem kell hozzá szakit hívni, hidd el, nulla gyakorlattal is meg tudod majd oldani.
Remek hőszigetelő tulajdonságainak hála, télen nem engedi elillanni a meleget, nyáron viszont hűvösen tartja a helyiséget. Nem gondoltál volna rá eddig, de ha jóféle tapétát választasz – például ilyet –, azzal hosszútávon még a fűtésszámlákon is spórolhatsz, így hosszú távon mindenképp megéri befektetni erre.
Plusz a folyékony tapéta remek hangszigetelő tulajdonságokkal is bír, mert a textilfelület elnyeli a hangot.
Ha szeretnéd valamivel feldobni, csillámport is adhatsz hozzá, amitől rendkívül exkluzív, luxus kinézete lesz.
Felhasználása sokoldalú: dekorálhatsz vele lakást, irodát, stúdiót, éttermet – bárhol megállja a helyét. Számtalan színben kapható, így kompromisszummentesen tudsz majd dönteni a szemednek legjobban tetsző árnyalat mellett.

A folyékony tapéta jellemzői:

  • Egyszerű használhatóság
  • Hő-és hangszigetelő
  • Nem szív be füstöt
  • Portaszító
  • Antiallergén
  • Nem gyúlékony
  • Felületén nem köt meg a pókháló
  • Könnyen tisztítható
  • Többször is felhasználható
  • Nem igényel a fal előkészítést hozzá
  • Színei változtathatóak
  • Strapabíró
  • Magas páratartalmú helységben is alkalmazható
  • Nem kell hozzá szakembert hívni
  • Olcsó, ám mégis dekoratív
Így használd a folyékony tapétát!

1. Készítsd elő a falat az alapozáshoz. Ehhez nyilván el kell távolítanod a régi tapétát, ha pedig túl nagy egyenetlenségei vannak a falnak (2-3 mm-nél nagyobbak), azt javítsd ki!
2. Végezz egy kis próbát az egyik nem túl látványos falrészen csak azért, hogy lásd, milyen lesz a végeredmény. Előtte ne felejtsd el alaposan átolvasni a termék útmutatóját, hiszen ott minden részletesen leírtak azért, hogy megkönnyítsék a dolgodat.
3. A speciális alapozást hígítatlanul vidd fel. Valamennyi alapot/felületet kétszer a speciális alapozással, hígítatlanul báránybőr hengerrel vagy ecsettel egyenletesen kell felvinned a felületre. Tartsd be a 24 órás száradási időt a tökéletes végeredmény érdekében! A kiszámolt mennyiséget mindig használd fel! Ügyelj az alapozás szabályainak betartására!
4. A folyékony tapéta összekeverésénél ügyelj a megadott vízmennyiség betartására (általában langyos vizet kell használnod hozzá)! A száraz folyékony tapéta anyagát egy tálban keverd össze a vízzel úgy, mintha tésztát dagasztanál! Ne használj keverőeszközt/habarógépet csupán a kezeidet!
5. Az összekevert folyékony tapétát kb. 5-8 órán át hagyd alaposan felduzzadni! Ezután még egyszer jól gyúrd át, illetve a csomókat távolítsd el, vagy oszlasd el egyenletesen a kezeddel. Lehet, hogy ez egy kicsit több időbe fog telni, de így biztosan mindegy cseppjét ki tudod használni.
6. A folyékony tapétát egyenletesen vidd fel egy műanyag vakolókanállal! Figyelj arra, hogy a tapéta mindenhol fedjen, és a felület tökéletesen sima legyen.
7. Ha nem használsz fel minden tapétaanyagot, ha végeztél, zacskózd be mind és tedd a fagyasztóba. Így később bármikor előveheted, hogy kijavítsd még a hibákat. Az összekevert anyag lefagyasztása során megőrzi tartósságát és szükség esetén évek után is felhasználhatod javítási munkálatokra.
8. Vásárolásnál ajánlott egy köteg folyékony tapétával többet venni – vagy megőrizni abból, amit használsz –, mert ha később javíthatnál és után kell rendelni, megtörténhet, hogy apró eltérés lesz a színárnyalatok között. Menj biztosra, készülj fel minden eshetőségre!