tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tapétaötletek étkezőbe

Az étkezőnk nemcsak egy helyiség, melyet étkezésre használunk, hanem egyben egy tér is, mely önmagában is szép eleme lehet lakásunknak. Csak képzeletünkre van bízva, milyen elemekkel szeretnénk feldobni, mely részeit szeretnénk kihangsúlyozni, milyen hangulatot szeretnénk vele közvetíteni. Hoztunk pár tapéta ötletet, hogy inspirációt adjunk az étkező fal újjávarázsolásához:

Trópusi hangulatban

Ha a trópusokról van szó, először a meleg párás levegő juthat az eszünkbe, és a nagy eső erdők lapulevelei, amik közt számtalan színes madár ad csivitelő hangot a dzsungel felé. Ez sincs másképp, ha egy trópusi hangulatú tapétát választunk az étkezőnk falára. Ezeket a tapétákat általában élénk színek, nagy virágok, dús levelű fák, pálma, vagy banánlevelek, gyümölcsök és trópusi állatok díszítik. Hogyha ezt a tapéta típust választjuk, részünk lehet egy meleget, jókedvet sugárzó, trópusi hangulatban. Bohém stílus Ha egy könnyed, laza, szabálytalanabb, és kicsit művészibb stílust vinnénk be az étkezőnkbe, akkor a bohém stílust nekünk találták ki. Ezek a tapéták színekben gazdagok, és nem feltétlen szabálykövetőek. Ebben a formában egy hagyományos zöld levél pompázhat akár rózsaszínben is. Ebbe a kategóriába tartozik a graffiti tapéta is, mely a szabályos elemek felhagyásával egy egyedi dinamikus Sreet art-ot képvisel.

Orientális (keleti) stílus

Ha az orientális stílusról beszélünk, akkor a keleti hangulata kerül előtérbe. Ha vonzódunk a keleti kultúrákért, berendezésekért, tárgyakért, akkor nagy valószínűséggel az orientális tapéták sem fognak csalódást okozni számunkra. Ezeket a tapétákat elsősorban a türkíz, az arany, és az olivazöld fogja meghatározni és a kis apró növényi motívumok, vagy cirádás vonalak fogják jellemezni. A mintázatok lehetnek Japán jellegzetes növényei, Afrika fafaragott maszkjai, Kína stílusos kertjei. Ezen felül kaphatóak mandala mintás, sárkány mintás, bambusz mintás, japán napernyős, görög mintás tapéták is. Ha ezt a hangulatot szeretnénk étkezőnkbe becsempészni, biztosak lehetünk abban, hogy a hatás nem fog elmaradni.

Glamour hatás

Már a nevében is benne van, a ragyogás, a szépség, és az elbűvölés. Ha e három szó olvasása, hatást gyakorolt ránk, nagy valószínűséggel hasonló tapéták között kell, hogy válogassunk. Ide tartoznak az arany, az ezüst, a modern hullámos minták, a gyöngyház színű tapéták, a geometrikus minták. Kedvünkre lehetnek a fekete és arany kombinációi, akár egy páva arany tollakkal, vagy arany színű csíkok, fekete háttérrel, vagy akár egy gyönyörű szép barokk mintázatú tapéta. Ha fényesebb hatást szeretnénk elérni az étkezőnkbe, akkor a fémhatású, vagy metál fényű tapéták közt kell kutatnunk.

Skandináv stílus

A skandináv stílus az otthonosságot, a praktikusságot, és a letisztultságot jelképezi. Amennyiben az étkezőnket ebben a hangulatban szeretnénk berendezni, akkor egy hasonló típusú tapéta a háttérben, jó választás lehet. Például egy tapéta fehér alapon zöld levelekkel, vagy egy dizájn tapéta szürke körívekkel, egy egyszínű tapéta textil vagy fa hatással, illetve egy egyszerű bézs színű tapéta is ezt a hangulatot fogja kelteni.

Retró hangulat

Ha valaki a retró hangulatát szeretné étkezőébe vinni, akkor egy retró hatású tapétával igazán feldobhatja a teret. Az egyik ilyen minta, ami egy retró hangulatot kelthet, az a boltív. Kaphatóak geometrikus boltív mintázatú tapéták, amik elmaradhatatlanok egy retró hangulathoz. A több színben pompázó hatszög mintázat sem elhanyagolható. A 3D hatású sárga kockás tapéta szintén retró hangulatot kelt. Ha geometrikus minták hívei vagyunk, akkor nagy választékban találhatunk köztük retró hatást keltő tapétát, főleg a barna, a sárga, és a zöld színekben.

High-tech hatás

Ha a technológia, vagy modern hatás kedvelői vagyunk, akkor a 3D hatású tapéták, az egyik kedvenceink közé fognak tartozni. A high-tech tapéták egyik domináns jellemzője a fényes felületek és szürkés árnyalatok. Egy étkező, melynek egyik falát high-tech stílusú tapéta fed, az komolyságot, távolságtartást, összeszedettséget sugall. Ilyen például egy ezüst fényes metál hatású tapéta, egy 3D hatású ezüst, vagy arany geometrikus minta, egy koptatott hatású metál mintázat, egy fekete-arany geometrikus mintázat, egy beton hatást keltő tapéta, vagy a 3D hatású hexagon mintázat, és még sorolhatnánk a lehetőségeket.
Bármely tapétát is választjuk étkezőnkbe, egyedibbé, stílusosabbá, és otthonosabbá varázsolhatjuk azzal.