tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tapéta: lépcsőfeljáróba

Mielőtt tapétát választanánk meg kell győződnünk arról, hogy az adott helység milyen hatásnak lesz kitéve, milyen tevékenységet fogunk folytatni az adott helyen. Ha ez megvan, ki kell választanunk mely tapéta anyag az, ami a legjobban ellenálló lesz és illeni fog a kiválasztott térhez.
Ha többemeletes házról, vagy lakásról beszélünk, akkor legalább egy lépcsőfeljáróval számolnunk kell, és napi szintű használatbavételt fog jelenteni. Tapéta választáskor fel kell mérnünk, mennyire van központi helyen a lépcsőfeljáró, milyen fényviszonyokban helyezkedik el, ki fogja használni, hova vezet a lépcsőfeljáró, milyen stílust képvisel a lakás.

Ha a gyermekszobába vezet a lépcsőfeljáró

Ha lépcsőfeljáróról beszélünk, gondoljuk át, ki fogja leginkább használni azt. Ha a lépcsőfeljáró a gyermekszobákba vezet, akkor számításba kell vennünk azt, hogy a pici gyermekek a kis kezükkel a falba kapaszkodva másszák majd meg a lépcsőket, vagy esetleg a lépcsőn fognak játszani, hátukkal a falnak dőlve. Itt meggondolandó a tapéta moshatósága, illetve a jó szigetelőképesség is. Kaphatóak jól szigetelő alaptapéták, melyeket a kiválasztott tapétánk alá kell felragasztanunk. Ezek csökkentik a lakás kihűlését, és nem kell különösebb faljavítást végeznünk tapétázás előtt, mert elfedik az apróbb hibákat a falon. A Vinyl és a Vlies tapéták pedig jól bírják a környezeti hatásokat, és anyaguk mosható is.
Ha elsősorban gyermekek birodalmába vezet a lépcsőfeljáró, kedveskedhetünk nekik, egy gyermekek részére kiválasztott tapétával, mely lehet állatmintás, virágokkal teli, színes feliratos, de lehet akár egyszínű is.

Ha a lakás központjában helyezkedik el a lépcsőfeljáró

Ha nappaliból, előtérből, vagy a bejárati ajtótól nem messze található a lépcsőfeljáró, akkor nagyobb figyelem fog rá vetülni, és fontos lesz, hogy kellemes benyomást keltsen számunkra, illetve a hozzánk látogatók számára is. Nézzük körül, milyen színek dominálnak a lépcsőfeljárónk körül. fontos, hogy harmonizáljon a tapéta a lakás stílusához, ne üssön túl el a környezettől. Ha design berendezéssekkel rendelkezünk, akkor tapétaként választhatunk geometrikus formákat, modern elemeket. Ha lakásunk romantikus stílust képvisel inkább, akkor az apró virágos tapéták, klasszikus színekben nővényi motívumok, vagy a csíkos tapéták jól illenek. Ha lakásunk falai fehér vagy natúr színűek, akkor könnyebb lehet a választás, viszont akkor is figyeljünk a színekre, ne legyen túl élénk sem, vagy túl sötét, mert a szemnek zavaró lehet egy jóval eltérőbb szín benyomása. Itt használhatunk különböző anyagú tapétákat, mint a textiltapéta, a bordűr, a papír alapú tapéták, vlies, vinylt, velúr, vagy akár fém hatású tapéták is.

Ha velúr tapétát szeretnénk választani, mivel ez egy nehezebben felvihető tapéta típus, akkor azzal is kalkulálnunk kell, hogy szakember segítségére is szükségünk lesz. A velúr tapéta, lakásunkban meleg hatást kölcsönözhet.
Ha textiltapéta mellett döntünk, akkor szintén a meleg, otthonos, és egyben előkelő stílust választjuk. Tisztítása hasonló, mint akár egy szőnyegé, néha érdemes a porszívó végével átmenni a felületén. Ha folt kerül rá, és ha nem túl makacs, akkor enyhén vizes, esetleg mosószeres vízzel töröljük át, illetve olyan könnyebb tisztítóhabokat használhatunk, ami a szőnyeg tisztítására is alkalmas, viszont ügyeljünk, hogy ne túl sok víz kerüljön a felületre, nehogy a textil leváljon a falról. Érdemes komolyabb foltoknál inkább hozzáértő szakemberhez fordulni, és javaslatot kérni a tisztítással kapcsolatban. A bordűr típusú tapéta egy nagyon elegáns megoldás lehet egy lakás lépcsőfeljáró díszeként, hisz olyan, mint egy nyakék mely körül öleli a hordozója tekintetét. Könnyen felvihető, általában öntapadósak, és a lépcsőfeljáró után is folytatólagosan felvihető a folyosókon át egészen a szobákig. Kaphatóak gyönyörű szép modern fotó hatású bordűrök, vagy klasszikus stílusú minták is.

Ha a lépcsőfeljáró a garázshoz vezet

Ha a garázsból indulunk ki, sok esetben lentről fogjuk megközelíteni a házunkat. Nap, mint nap használni fogjuk, és nem mindegy milyen állapotban találjuk, milyen hangulatot fog kelteni, még akkor is, ha házunk egy eldugottabb helyén található. Ez a lépcsőfeljáró lehetséges, hogy egy kicsivel több koszt von majd maga után, utcáról bejőve cipővel többet kelünk rajta keresztül, bevásárlásból megjőve, a csomagokat lentről hordjuk majd fel, és így egy simán festett fal nem biztos, hogy praktikus lesz, hisz hamar megsérülhet. Egy olyan tapétára lesz szükségünk, amin nem rögtön látható meg a szennyeződés, időtálló, és praktikusan gyorsan áttörölve letisztítható. Itt elsősorban a vinyl tapétát ajánlatos használni vagy a vlies tapétát.