tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Graffitis tapéta: hova illik, hova nem, és mire ügyeljünk a választásnál?

A Graffitiről elsőként azt gondolhatják sokan, hogy nem a lakásuk dekorációjához való, hisz első hangzásra sokakban egy negatív üzenetet hordozhat, mivel a köztudatban elsőként a falfirka jut eszükbe, amit fiatalok szép felújított városi falak átdekorálására használnak.
A Graffiti ma már egyre elfogadottabb önkifejezési művészeti ág, melyet egyre szélesebb körben fogadnak el, és teszik lehetővé, hogy a falfestők megmutassák kreativitásukat, tehetségüket, melyekre kijelölt helyeket biztosítanak számukra, hogy legális úton folytathassák azt. Manapság egyre több város rendez versenyeket Graffiti festők számára, illetve létrehoztak egy világversenyt is, amit minden évben más országban rendeznek meg.

A Graffitis tapéta

Hova illik és hova nem a graffitis tapéta? Alapvetően bármely helység esztétikus kiegészítője lehet egy graffitis tapéta, nincs kizáró ok, hogy hol ne lehetne felhelyezni, viszont elsősorban ha a lakásunkról van szó, leginkább a nappaliban, hálószobában, és a dolgozószobában illik a legjobban. A fürdőszobában, vagy a konyhában talán nem annyira passzol, hacsak nem rendelkezünk extrém stílussal, és bátrak vagyunk, ebben az esetben akár oda is feltehető.
Ezen kívül, ha fotótapétát választunk, nemcsak falra, hanem bútorokra is felragaszthatóak, így egy íróasztalt, vagy más bútordarabunkat is felújíthatjuk vele, illetve akár ajtókra is felvihetjük őket. Ha rendelkezünk esetleg egy kávézóval, vagy hangulatos kis étteremmel, esetleg más üzlethelységgel, vagy próbateremmel, akkor ezeket a helységeket nagyon feldobhatja egy urban graffitis tapéta, vagy egy street art graffitis tapéta.

Mire ügyeljünk a tapéta választásánál?

Mindenképp gondoljuk át, mely motívumok állnak a legközelebb hozzánk, mi az, amit pontosan keresünk. Milyen színek dominálnak az adott helyen, nézzük meg, milyen színű és stílusú bútoraink vannak, és hogyan passzolnak majd a graffitis tapétánkhoz. Számítanunk kell arra, hogy a későbbiekben be kell szereznünk egy két kisebb kiegészítőt is, hogy helyiségünkben minden harmonizáljon egymással. A másik fontos kérdés, hogy mely helységbe szeretnénk a tapétát felhelyezni, és mekkora annak mérete. Győződjünk meg pontosan arról, hogy milyen méretben szeretnénk a tapétát megrendelni, és milyen anyagból legyen. Több féle tapéta típus létezik, és több méretben kaphatóak. Általában fel szokták tüntetni a weboldalakon, hogy milyen anyagból van, és hogy hogyan működik a felhelyezése. Mielőtt vásárolnánk, mindenképp nézzünk utána, hogy milyen anyagú tapétát választunk. A legtöbb helyen már modern tapétát kínálnak, ezeknek az anyaga általában vinyl, melyeknek felülete mosható, műanyagból készül, és tartós. Egy másik tapéta típus a vlies, mely vízálló, és hőszigetel is. Ha papírtapétát választunk igaz, hogy olcsóbban fogunk hozzájutni, viszont nagyon sok előmunkálatot igényel, nehezebb vele dolgozni, és kevésbé vízállóak. Olvassuk el, hogy a tapétához jár e ragasztó, vagy nekünk kell megvásárolni. Sok helyen már ragasztóval együtt árulják.
Érdemes megvásárolni a ragasztásához szükséges kiegészítő kellékeket is, mint például a simító kefe, az ecset a ragasztóhoz, henger a tapétához, vagy esetleg még tapétaragasztó, ha nem kapnánk a csomagunkhoz, illetve ha biztosra akarunk menni. Nem utolsó sorban érdemes legalább még egy személy segítségét kérnünk, akinek esetleg van tapasztalata a tapétázás terén, de ez nem feltétel, hisz a modern tapétákat, már nem olyan bonyolult felhelyezni.

Kinek ajánljuk?

Mivel a graffitis tapéta egy egyedi stílust képvisel, lényeges, hogy aki ezt választja, annak valamilyen formában közel kell, hogy álljon a graffiti kifejezésmódja. Ha ez megvan, szinte bármilyen korú, vagy nemű személy részére érdemes választás lehet.
Ha fiúgyermekünk van, és rajong a gördeszkáért, akkor lehetséges, hogy tetszeni fog neki egy graffitis tapéta, amin egy gördeszkás rajzfilmfigura van. Ha focirajongó, szintén megvalósítható, hogy egy graffiti stílusban elkészült focilabda legyen a szobája falán.
A kislányok részére is vannak akár rózsaszín színben kapható feliratos graffiti tapéták, vagy amiket különböző figurák ábrázolnak.
Felnőttek részére megannyi választék tárul elénk. Kaphatóak fekete fehér graffiti tapéták, melyek például egy várost szimbolizálnak, ami a nappalinkat is díszítheti. Léteznek élénk színű, színes portrai képek, amik nagy benyomást kelthetnek a lakásunkba látogatók számára. Ha játszunk egy hangszeren, vagy szeretjük a zenét, és szeretnénk azt kifejezni lakásunk falán is, akkor egy graffiti tapéta mely egy festett hangszert ábrázol, jó alternatíva lehet, akár az otthoni próbatermünkben, vagy nappalinkban. Ha szeretjük az állatokat, vagy van egy házi kedvencünk, és szeretnénk viszontlátni a falon, művészi változatban, arra is van lehetőség.
Bárhogyan is döntünk egy graffitis tapéta, ha jó helyre kerül, igazán egyedivé, és művészivé teheti a helyiségünk hangulatát, és elvarázsolhatja családtagjainkat és a betévedő vendégeket.