tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tapéta az ágy fölé - milyet válasszak: a hálószobától a gyerekszobáig

A lakberendezés világában egyáltalán nem új eljárásnak számítanak az olyan megoldások, amikor az ágy mögötti falrészt tapétával dekorálják. Utóbbiakat szerencsés esetben rendkívül jól kiegészíthetik az olyan ágyak, amelyek viszonylag magas háttámlákkal rendelkeznek, hiszen önmagukban már ezek sem kényelmi, mint inkább esztétikai funkciót látnak el. Egy jól megválasztott tapétával vagy éppen tapétacsíkkal más-más hatást érhetünk el az ágyak fölötti falfelületeken, legyen szó a hálószobáról, nappaliról vagy éppen a gyerekszobáról. Cikkünkben sora vettük azokat a megoldásokat, melyek alkalmazásával csodálatos eredményeket érhetünk el.

Egy jól megválasztott tapéta a hálószoba lelke lehet!

Amennyiben lakásfelújítás során a hálószoba kialakítását tervezzük nem kell feltétlenül hatalmas és nagy költségekkel járó megoldásokra gondolni, hiszen egy jól megválasztott tapétával könnyűszerrel kihangsúlyozhatjuk a hálószoba legközpontibb bútordarabját, az ágyat. Másrészt akkor sem kell feltétlenül új ágy vásárlása mellett döntenünk, ha a fekvőhelyünk nem éppen modern, vagy hangsúlyos, hiszen tapéta segítségével egy háttámlával nem rendelkező ágyból is tudunk „háttámlásat” varázsolni. A hálószoba optimális esetben a nyugalom helyszíne, kiemelten fontos, hogy otthonunknak ez a szeglete kellemes miliőt biztosítson. Minta a nappalik esetében, a hálószobák vonatkozásában is igaz, hogy nem pusztán a berendezések tekintetében kell komfortosnak lenniük, de látványosnak is. A leglátványosabb díszítőelemeket és beltéri kiegészítőket az ágy mögötti falrészre, az ágy feletti falszakaszra érdemes felrakni, hiszen ezek az ággyal együtt fókuszban lesznek! Mindenki maga dönti el persze, hogy melyek azok a színek, amelyek az ízlésvilágának leginkább megfelelnek a hálószobába. A tapéták hálószobában történő alkalmazásának nem pusztán az a legnagyobb előnye, hogy nem kell hatalmas szakértelem kell a felhelyezésükhöz, illetve hogy a falfestéssel szemben nagyságrendekkel tartósabb és mutatósabb megoldást jelentenek. A modern tapétadivat legnagyobb előnye, hogy nem szükségszerű az egész falat egyforma tapétával borítani, kifejezetten különleges, ha pusztán a szoba egyetlen falát, jelen esetben az ágy mögötti falfelületet tapétázzuk ki. Ezek a megoldások szinte kivétel nélkül segítenek a hálószobaszoba belső falfelületeit egyedibbé, hangulatosabbá, és persze egységesebbé tenni. Azt pedig külön már hangsúlyoznunk sem kell, hogy egy-egy tapétacsík kiválasztása esetén kis költségráfordítással kell számolnunk még az olyan esetekben is, amikor sűrűn változtatni szeretnénk a szobabelső hangulatán.

Néhány remek ötlet az ágy fölötti falfelület tapétázására

A modern lakberendezési stílus utóbbi években meglehetősen közkedvelt megoldásává egyrészt a kissé kislányosnak ható szobabelsők váltak. Az ilyen szobákban mindenekelőtt a rózsaszín és a fekete-fehér kombinációja dominál. A szoba legfigyelemfelkeltőbb eleme ebben az esetben is természetesen a hatalmas rózsás mintázatos tapétákkal ellátott ágytámla mögötti falrész, amely nélkül nemes egyszerűséggel nemcsak üres, de túlzottan letisztult is lenne a hálószoba. Léteznek ugyanakkor olyan tapétacsíkok, amelyek a leghétköznapibb fa- vagy fémkeretes ágyakat is könnyűszerrel feldobják. A klasszicista és romantikus, már-már hagyományőrzőnek mondható kék árnyalatú tapétacsíkok ágy fölötti falrészen történő alkalmazásával a szoba egyszerűségét rendkívül jól hangsúlyozhatjuk, egyben egyfajta törékenységet és kifinomultságot közvetíthetünk a szóban forgó helyiségnek. Bizonyos állatmintás tapétacsíkok ugyancsak a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módszerei annak, hogy egy hétköznapi ágyat feldobjunk. A közelmúltban méltán népszerűvé váló Urban Jungle stílusnak köszönhetően óriási mértékben jöttek divatba a flamingómintás darabok. Ezek a sokak számára elsőre giccsesnek tetsző különleges madarak mindenhol figyelemfelkeltő megjelenésükről híresek, így többnyire dekorációként jelennek meg a lakberendezésben. Az egész falfelületet borító, flamingós dekortapéták meglehetősen figyelemfelkelőek és szokatlanok, ám mégis jól mutatnak az egyszerű, fehér ágykeretek fölött. Kifejezetten ajánlottak az olyan otthontulajdonosoknak, akik az egyszerű bútoraik ellenére látványos szobabelsőt szeretnének kialakítani. A természetfotók másolatait reprodukáló tapéták, amelyek nyugalmat árasztanak.

Egy izgalmas falrészlet a nappaliban: a kanapé mögötti rész

Míg a hálószobában a franciaágy, a nappaliban az egyik fő elem a kanapé és persze ebből adódóan a kanapé mögötti falfelület. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen tapétával dekoráljuk ki a szóban forgó falszakaszt, hiszen ez a tapéta fogja oroszlánrészben az egész nappalink hangulatát és jellegét befolyásolni. A kanapé mögötti és feletti falfelület tehát egy kifejezetten izgalmas falrészlet, nem mindegy hogy milyet tapétacsíkot helyezünk fel. Amennyiben egy visszafogott mintás tapéta tetszik valakinek, azzal ki lehet tapétázni az egész szoba falát is, ám amennyiben egy hangsúlyosabb – például csíkos vagy élénk színű – darabot választunk, jobban járunk csupán ha csak a szóban forgó falfelületre helyezzük fel. Mivel a legtöbb nappaliba belépve rögtön a kanapé az a bútordarab, amelyen a helyiségbe érkező szeme megakad, érdemes ezt a kiemelt falat dekorálni egy jól kiválasztott tapétával. Ma már vannak olyan modern otthontulajdonosok, illetve kreatív személyiségek, akik akár saját kezűleg egyfajta személyes falat készítenek maguknak a nappali vonatkozó falfelületeire újságpapírból, magazinokból, térképekből vagy vagy éppen saját fényképekből. Ismét kezd a nappaliban trendivé válni a tégla vagy téglahatású faldekoráció.