tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Kislányos tapéta és poszter

Ezek hallatán van az a korosztály, akiknek azonnal a boldog kilencvenes évek jut eszükbe, mikor a lány szobák falaink a leghíresebb fiúzenekarok (néha lánybandák) poszterei lógtak. Mi viszont nem erre gondolunk, mikor posztereket emlegetünk. Napjainkban újra divatba jöttek a fotóposzterek, mint faldekorációs megoldások, amik nemcsak a felnőttek, de a gyerekek, fiatalok körében is igen népszerűek. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen ameddig kislányunk önállóan tud majd dönteni arról, hogy mivel dekorálná a falát, akkor, amikor el tudja már dönteni, hogy milyen színeket szeret és milyeneket nem, addig bizony eltelik pár év, így eleinte mindenképp nekünk kell döntenünk arról, hogy milyen színű tapétát vegyünk a babaszobába.

A kislány egyszer baba is volt…

Még mielőtt gyerekszobává alakul a lakás egyik helyisége, nagy valószínűséggel babaszobaként funkcionált, ha azok közé a szerencsések közé tartozunk, akik míg a gyerkőc cseperedik nem kell költözzenek.
Általában a babaszobába hozzák haza a kis jövevényt először. A kisgyerekek nemtől függetlenül jó, ha tapétaválasztásnál a meleg színeket részesítjük előnyben (narancs, piros, sárga, rózsaszín a kislányok esetében). Később, úgy 8-10 éves korukban a gyerekek többsége már úgyis valamiért a hideg színek felé kezdenek mozdulni, így elég lesz akkor az ilyen árnyalatú tapéták között nézelődjünk. Érdemes ugyanakkor azt is végiggondolnunk még a legelején, hogy ha fehér, natúr színű tapéták mellett döntünk, akkor a későbbiekben a dekorációt szabadabban választhatjuk, és a baba fejlődésével gyakrabban és egyszerűbben is változtathatjuk.

A kevesebb néha több…

A mi javaslatunk az, hogy 2-3 színnél többet ne vigyünk be a babaszobába, mert afölött már zsúfoltságot idézhetünk elő és előfordulhat, hogy gyerekünk nem fog tudni megpihenni, kikapcsolódni, mert túl sok inger éri. Ha viszont megfelelően választjuk ki ezt a 2-3 színt, akkor egy nagyon harmonikus babaszobát varázsolhatunk, ráadásul a színekről már régóta tudjuk, hogy befolyásolják hangulatunkat.
Igen népszerű faldekorációs megoldás gyerekszoba nemtől függetlenül, például a falmatrica, amik nemcsak falra, de bútorra és ajtóra, ablakra egyaránt tehetőek. Disney Hercegnők, Micimackó, Minnie egeres falmatricák gyakoriak a kislányok szobájában.

De mégis milyen legyen a tapéta színe?

Ha egyet kellene választanunk, akkor mi mindenképp a bézsre szavaznánk. A bézs tapéta remekül kombinálható több stílusú bútorral, lakástextíliával és dekorációs tárgyal ezért is tökéletes választás. Időtálló és soha nem megy ki a divatból, így nem kell attól tartanunk, hogy egyszer csak avíttnak, réginek fog hatni. Egyáltalán nem unalmas szín, sőt! Pont hogy egyszerűsége miatt rejt magában rengeteg lehetőséget, így például erőteljes, élénk színű bútorokkal és kiegészítőkkel remekül összhangba hozható.
De, ha mondhatnánk még egy javaslatot, akkor az a sárga lenne. Több dolog miatt is nagyon lehet szeretni a sárga tapétákat, ám ebből a két legfontosabb, hogy világosabbá és melegebbé képes tenni minden teret. Attól függően, hogy milyen árnyalatát, milyen színnel együtt használjuk, hűvössé és meleggé is ugyanúgy varázsolhat egy egyszerű teret. Rengeteg tónusa közül választhatunk; a napsárga vidámságot, a narancsosabb színvilág eleganciát, otthonosságot és melegséget sugall. De vigyázat, mert a sárga önmagában túl sok lehet és az erős, vibráló energiái miatt nem ajánlják, hogy túlzásba vigyük. Ha sárga a falszínünk, akkor fontos, hogy a szoba összes többi színe jól alkalmazkodjon a sárgához, határozottan kiemelkedjen, de ne domináljon mindent.

Posztert a falra? Naná!

És most néhány gondolat erejéig vissza is kanyarodtunk oda, ahonnan elindultunk, mégpedig a kislány szobák falait dekoráló posztertapéták felé. Népszerű megoldás gyerekszobába is, hiszen a pasztell árnyalatú falak egyhangúságából nagyon jól ki tud tűnni egy olyan falrész, amit valamilyen mesefigurás, rajzos posztertapéta fed. Ha fal színét nem is, de ezt nyugodtan cserélgethetjük azzal egyidőben, ahogy a gyerkőc is növöget, hiszen korosztály szerint a kicsiket mindig más és más foglalkoztatja, érdekli.