tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Kisfiús tapéta és poszter

A gyerekszoba berendezése mindig komoly fejtörést okoz a szülőknek. A praktikus gyerekbútorok megtalálása mellett sokszor jelent az is gondot, hogy milyen színű legyen a babaszoba, ami nagy valószínűséggel később – ahogy a kicsi növöget – gyerekszobába alakul. Ilyenkor elképzelhetetlennek tűnik, hogy 5-6 év után is ugyanaz a tapéta lógjon a falon, mint mikor először tettük a kiságyba a picit. És, hogy miért tapétát emlegetünk? Mert ha emellett döntünk nagyobb lehetőségünk marad arra, hogy idővel variáljuk a gyerekszoba falainak színét. Ameddig egy festés drága, időigényes és sok kosszal jár, addig tápétát cserélni pofonegyszerűen, viszonylag rövid időn belül lehet. Persze minden esetben jó elkerülni a silány minőségű darabokat, melyek egy 1-2 év után már úgy néznek ki, mintha évtizedek óta a falon lennének. Szerencse, hogy manapság már rengeteg féle-fajta tapétát kapni, melyek remek ár-érték arányt is képviselnek. Ha pedig tudjuk a kis jövevény nemét, máris egyszerűbb a dolgunk, hogy kiválasszuk érkezéséig a tapéta színét, mintáját.

Ha kisfiú érkezik a családba…

Először is próbáljunk meg elvonatkoztatni attól a beidegződéstől, hogy a kislányok színe a rózsaszín, a kisfiúké pedig a kék. Használhatjuk a kéket bátran, azonban nem kell csakis erre korlátozódjon a választásunk. Lehet a tapéta kék, amit feldobhatunk egy-két hangsúlyosabb falmatricával vagy néhány bordűrrel, ami napjainkban reneszánszát éli. A babaszoba dekorációjában ez kettős szerepet tölthet be: az egyik, amikor az egyébként festett falon szeretnénk egy vidám motívumot megjeleníteni, akár úgy is, hogy a bordűr felett és alatt másfajta a fal színe lesz; a másik változat pedig, amikor a kiválasztott tapétánk mintáit szeretnénk feldobni valamilyen színes, kontrasztos sávval. Használjunk bátran az eredeti színtől eltérő árnyalatokat is akár, de azért igyekezzünk az ízlésesség keretein belül mozogni. Sokan döntenek úgy, hogy valamilyen tematika szerint rendezik be a babaszobát amellett, hogy választanak egy hangsúlyosabb színt, ami a falakról, a lakástextíliákról és bútorokról is visszaköszön. Jöhet minden, ami szerintünk „kisfiúsabb”. Autó, hajó (tengerész), mackó, vonat, bármi, ami csak eszünkbe jut. Szerencse, hogy ma már annyiféle falmatricát kapni, hogy szinte kompromisszummentesen tudunk dönteni egy jelkép mellett, hiszen mindenre van legalább egy n-edik megoldás.

Kerüljük a túl harsány színeket…

Nem kell túlságosan is élénk legyen a tapéta színe, inkább kompromisszumos megoldásképp ajánlott inkább valamilyen semlegesebb, visszafogottabb színt választani. Élnénk, vibráló színűek lehetnek a szoba kiegészítői, a lakástextíliák, a játéktartó dobozok. Az élénk szín idegrendszerüket túlságosan is stimulálja, nem hagyja lenyugodni az érzékeket, ezért megzavarhatja a baba pihenését. Egy gyereknek különösen fontos, hogy ne pörögjön túl, hanem nyugalomra találjon. Szobájában ugyanis a legtöbb időt alvással tölti majd, különösen az első időkben. A sötét színű tapéták is kerülendőek, mert ezek amellett, hogy optikailag kicsinyítik a teret és elnyelik a szoba fényét, ami szintén nem jó.

Ahogy cseperedik, jöhetnek a tapétaposzterek

Igazi mesevilágba csöppenhetünk, ha megtaláljuk a lakás stílusához és természetesen a gyerkőc érdeklődési körének megfelelő posztertapétát. Verdák, Star Wars vagy Micimackó rajongó? Bármelyikről is legyen szó, dekorálhatjuk ilyen poszterekkel a falait. A fotó- és posztertapéták újra trendik és egyre többen döntenek ezek mellett, ha lakásfelújításra adják a fejüket. Hogy miért? Mert egyszerű, megfizethető, ám de mutatós megoldás, amivel igazán egyedivé és stílusossá varázsolhatjuk otthonunkat anélkül, hogy vagyonokat kéne áldoznunk rá. Persze itt is át lehet esni a ló túloldalára és talán ebben az esetben a kevesebb néha több elve jobban érvényesülni látszik, de tény, hogy rendkívül sokféle, modern, látványos posztertapéta vásárolható meg napjainkban, aminek felhelyezése sem olyan nagy ördöngösség, mint azt elsőre gondolnánk.