tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tapéta kamaszoknak – ilyen szempontok szerint válasszunk

A tapéta az tapéta. Van színes vagy festhető, mintás meg különféle anyagból készült típus is. Alapvetően nem szokásunk túlgondolni a tapéta témát, mert a döntő szempontok úgyis egyéni preferenciáink és pénztárcánk lesz, na meg otthonunk stílusa, hiszen egy modern tapéta nagyon ki tud lógni egy antik bútorokkal berendezett szobából, mint ahogy egy vintage stílusú sem biztos, hogy megállja a helyét egy ultramodern berendezés mellett.

Kérdezzen rá, milyen tapéta tetszene gyermekének!

Az, hogy kinek milyen tapéta tetszik nagyon változó. Mint ahogy az is, hogy milyen szempontokat veszünk figyelembe tapéta vásárlás előtt. Egy biztos: ahogy minden másban is, úgy a fiataloknak ebben is általában konkrét elképzeléseik vannak. Persze rá is erőltethetjük kamaszgyerekeinkre az akaratunkat, és kiválaszthatjuk mi magunk szobájuk leendő tapétáját, mégis a helyzet az, hogy a kamaszoknak ebben a korban már nagyon pontos elképzeléseink vannak arról, hogy mi tetszik nekik és mi kevésbé. Persze messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni ilyenkor sem, hiszen még rengeteget fog változni az ízlésük, azért tapéta vásárlás előtt mindenképp érdemes kikérni az ő véleményüket is (annál is inkább, mert Isten óvjon minden szülőt a durcás kamasz pillantásoktól és szájhúzásoktól).

Olyan legyen a tapéta, ami neki is tetszik.

Elsődleges szempont, hogy olyat válasszunk, ami neki is tetszik. Ne próbáljuk meg ráerőltetni az akaratunkat, mert az soha nem vezet semmi jóra. A tapéta a berendezés szerves része, így fontos, hogy olyat válasszunk kamaszgyerekünk számára, ami elnyeri a tetszését, hiszen szobájában érezheti nagyon jól, de nagyon rosszul is magát. És bármennyire hihetetlen, a falak színe is képes befolyásolni a hangulatát.
A tapéta legyen minél fiatalosabb és olyan minta- és színvilágot vonultasson fel, amiről első ránézésre is megmondjuk: ezek között a falak között egy fiatal éli mindennapjait. Ha a lakás többi helyiségében el is zárkózunk a merész, vibráló színektől, itt bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, hiszen hol máshol, ha nem itt férnének meg egymás mellett nagyon jól ezek a nem mindennapi színek. Ha gyermekünk is benne van, kombinálhatunk többféle színt és mintát is, persze csak a jóízlés határain belül. Ne felejtsük el az örök igazságot, miszerint a kevesebb néha több és inkább barátságos, mintsem meghökkentő hatást igyekezzünk elérni.

Nem csak akkor hasznos a vízálló tapéta, ha kicsi gyerekünk van.

Ebben a korban már nem kell attól tartsunk, hogy egy óvatlan pillanatban gyermekünk majd összefirkálja a tapétát, ám mégis azt tanácsoljuk, ha lehet könnyen tisztán tartható, vízálló, mosható tapétát vegyünk neki. Az ilyen tapéták nemcsak szépek és strapabíróak, de könnyedén felhelyezhetőek is mindenféle maszatolás, koszolás nélkül. Az öntapadós verziókkal könnyedén elbánhatunk, így bevonhatjuk a gyereket is a munkába, rábízhatjuk, tapétázza ki ő a szobáját (természetesen velünk közösen). Ehhez nem kell ragasztó sem, és a felfordulástól sem kell tartanunk.
A fotótapéta újra menő és ezt a kamaszok is tudják.
Modern, fiatalos otthonokban szuper hangulatot teremthet egy fotótapéta is. Népszerűek a különböző városrészleteket, filmjeleneteket ábrázoló képek, de jöhet minden más is, ami megegyezik kamaszunk érdeklődési körével.

Trükkök és hasznos praktikák tapétázás előtt

  • Ha kisebb tér áll rendelkezésre, akkor érdemes a tapétát is egy kisebb felületre tenni, hiszen így nem nyomja össze a teret.
  • Tapétával hatásosan elrejthetőek a falak felületének egyenetlenségei vagy hibái, vizuálisan kiemelhetőek vagy elkendőzhetőek az építészeti elemeket, így tapétázás előtt ezekre is érdemes gondolni.
  • A tapéta mintáját kiegé¬szítheti a megfelelően kiválasztott sze¬gély, a bordűr. A gyártók általában a tapétáikhoz bordű¬röket is kínálnak.
  • Optikailag növelhetjük vagy csökkenthetjük a tereket, nyújthatjuk vagy összenyomhatjuk a belmagasságot, a sötét sarkokat kivilágosíthatjuk, ha okosan választunk a számtalan tapéta közül.