tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tégla mintás tapéta a rusztikus stílus kedvelőinek

Ha különleges, egyedi dekorációt keres otthonába, szinte biztos, hogy eszébe fog jutni a téglafal ötlete is, ám ehhez nem kell feltétlen vésőt és kalapácsot ragadnia, hiszen egy tégla mintás tapétával sokkal egyszerűbben kivitelezhető mindez. Kevesebb kosszal és mocsokkal jár, ha a tapéta mellett dönt, ráadásul, ha megunná, bármikor lecserélheti a tapétát ehhez pedig, ha elég ügyes, még szakembert sem kell hívnia.

A közösségi terek enteriőr tervezésében már időtlen idők óta nagy divat a nyers hatású téglafal alkalmazása, mert egyszerű, szép mégis izgalmas lakberendezési ötlet, ezt pedig mára már nem falaik megbontásával érik el az emberek, hanem sokan döntenek a tégla hatású tapéták mellett. A rusztikus, a modern stílus kedvelői előszeretettel dekorálják ezzel otthonukat, míg az ipari és vintage stílusért rajongók között is egyre csak nő a népszerűsége. Bár eléggé megosztó trendnek számít a lakberendezők körében, mégis számtalan lehetőséget rejt magában, így még azok is elismerik sokoldalúságát, akik egyébként nem rajonganak az ilyen tapétákért. Ha ügyesen vannak melléválogatva a bútorok, ha a tér elég tágas, magas és világos, meglepő, hogy milyen jól is tud mutatni egy ilyen tapéta a falon. Ez a stílusú tapéta sosem megy ki a divatból, hiszen időtálló és folyton megújuló trendnek számít. Valahogy mindegyik stílusirányzatban megállja a helyét és mindenhol jól mutat, a klasszikus otthonoktól egészen az elegánsakig.

Mihez passzol a tégla mintás tapéta?

Fa bútorokhoz különösen jól passzol, például, ha fából készült konyhabútorunk van, mögé nagyon jól megy, de egy fa étkezőasztalt is remekül kiemel a térből az ebédlőben, és persze a nappaliban is azonnal megtalálja a helyét, ha bútoraink jól idomulnak hozzá. Egy szép kandalló, egy régi típusú tűzhely, egy bőrkanapé éppúgy lehet a „barátja”, mint a fa. Jól mutat bordó, zöld, barna, fehér színű dekorációs tárgyak társaságában, persze ez attól is függ, hogy milyen árnyalatú a tapéta színe, hiszen a tégla lehet vörösesebb vagy éppen sárgásabb, de mindenképp az ősz hatás felé hajló, így ezek a színek is működnek vele a legjobban.
Ha egy helyiség nem kap elegendő természetes fényt, akkor a sötét, vöröses téglafal nyomasztó is lehet, pinceszerű hatást keltve ezért erre érdemes odafigyelni. Ha a tégla vöröses színe nem illik az otthon lakberendezési stílusába, érdemes más színű, ám tégla mintájú tapéták között nézelődni. A textúra mindenképp megmaradhat, ám a szín változhat, hiszen erre nincsen bevett szabály. Akár fekete is lehet tégla mintával, ami jól néz ki egy patyolatfehér fürdőben, szóval a vizes helyiségekben sem kell idegenkednünk ettől, csupán arra kell figyelni, hogy a tapéta pára és vízálló legyen.
A LOFT lakások, vagyis az eredetileg gyárépületből kialakított művészlakások egyik alapeleme a téglafal vagy a tégla mintás tapéta. Rendkívül egyedi és jellegzetes stílust adnak ezeknek az otthonoknak, amik Európában az utóbbi években lettek igen divatosak, de maga a trend Amerikából ered.
Különösen jól mutat olyan házakban, melyeknek történelmi múltjuk van. Lehet akár csak egy oszlopnyi területen, de egy teljes falfelületen is, főleg ha ehhez elég tágas a szobánk is. Ha szürke, barna vagy krémszín uralkodik a térben, a barnás téglafal ideális választás lehet.