tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Csempetapéta csempézés helyett – olcsó és praktikus megoldás

Millió okunk lehet arra, ha csempefelújításra adjuk a fejünket. Lehet karcolt, kopott, ósdi vagy éppen megunt a felület, lehet, hogy stílusában a régi már nem passzol fürdőszobánk és lakásunk összképéhez, de állhat csupán annyi is a háttérben, hogy szeretünk néhány évente változtatni otthonunk hangulatán. Bárhogy is legyen, ha eszünkbe ötlik, hogy megérett az idő egy csempézésre, azonnal látjuk is lelki szemeinkkel a több napos felfordulást, a rommá vert fürdőt és az utána tartó végeláthatatlan takarítást, ami akár el is veheti a kedvünket az egésztől. De választhatunk kevésbé drasztikus megoldást is, nem muszáj azonnal a csempekatalógus után nyúlnunk: a csempetapéta például remek alternatívája lehet egy olcsó és „fájdalommentes” felújításnak.

Büdzsékímélő csempetapéta

Csempéztetni nem olcsó mulatság, nem beszélve arról, hogy ha a hagyományos igényeken túl, szeretnénk egy kicsit mediterránabb, keletiesebb hangulatba elvinni a fürdőszobánkat (ami napjainkban igen nagy divat) jócskán feladtuk a leckét minden szempontból. Lehet, hogy amit megálmodtunk, kitaláltunk az számunkra megfizethetetlen, az olcsóbb verziókkal viszont elégedetlenek lennénk, a munkálatok viszont nem nagyon várathatnak már magukra. Még jó, hogy ilyen esetekre is léteznek kompromisszumos megoldások…

Ha csempe helyett csempetapéta mellett döntünk, biztosan jobban jövünk ki anyagilag a felújítás végén, ráadásul még újabb és izgalmasabb esztétikai élményekkel is kecsegtetnek, hiszen annyi féle-fajta verziójuk van, mint csillag az égen. Felragasztásuk nem igényel külön szaktudást vagy nagy előkészületeket, így már a munkadíjjal is sokat spórolhatunk. Egy kis kézügyesség, szépérzék, valamint türelem kell hozzá, és meglátjuk, hogy a csempetapéta ugyanolyan praktikusan megállja majd a helyét a vizes helyiségekben, mintha csak csempéztünk volna.

Ollóval, könnyedén méretre szabhatóak, a csaptelepek környékére teljesen pontosan odailleszthetőek és a már meglévő burkolatra is felragaszthatóak. Ha meguntuk, elég a felső réteget csak lehúzni, és a fennmaradt papírréteg a következő tapétázás alapja lehet, így akár 3 évente új stílusúvá varázsolhatjuk fürdőszobánkat.

A ragasztáson áll vagy bukik minden

Ahogy általában a tapétázásnál úgy a csempetapéták esetében is a ragasztást kell igen körültekintően végeznünk. A felragasztáshoz erős tapétaragasztóra vagy csemperagasztóra lesz szükségünk. Ha nem az előírtaknak megfelelően készítjük elő a területet, ha elnagyoljuk a ragasztást, később meggyűlhet a bajunk a felkunkorodással és elválással, hiszen a felület így is vízzel és párával fog érintkezni. A felületnek minden esetben tisztának, simának, száraznak, zsír- és pormentesnek kell lennie, a kisebb réseket, repedéseket pedig gletteléssel igyekezzünk kitölteni, hiszen ide könnyebben beférkőzhet a nedvesség.

Csempetapéta a konyhába? Ez is lehetséges!

Mivel csempével nem feltétlen csak a fürdőben találkozunk, hanem a konyhában a mosogató és a sütő környéki fal is gyakorta ezzel a megoldással van fedve (a víz és olaj spriccelések könnyebb tisztítása végett), ezért csempetapéta a konyhában is nyugodtan alkalmazkodó. Egy a konyhabútor stílusához is passzoló tapéta rendkívül mutatósan képes feldobni a teret, így még a legunalmasabb egyszínű felületet is egy szempillantás alatt izgalmassá tehető.

Csempetapétázni az egyik legolcsóbb, legkevesebb felfordulással járó és leginkább időtakarékos munka. Ha csupán stílust váltanánk, vagy éppen csak elfednénk az idő okozta nyomokat dönthetünk nyugodtan emellett. Pár évig biztosan nem lesz vele gondunk, még úgy sem, ha vegyszerekkel tartjuk tisztán a felületet.

image, tapéta konyha falra image, konyhai tapéta image, fürdőszobai tapéta image, tapéta fürdőszobába

image, csempe minta image, csempe minta