tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tetőtér tapétázása - ötletek és kivitelezés

Mintás tapéta, a ferde belső tetőszerkezetre

Szabadon használhatunk romantikus virágmintákat, geometrikus mintákat, grafikus mintákat, barokk, retro barokk mintákat vagy egyéb szokatlan tapéta motívumokat. Ököl szabály az, hogy a tapéta minták mérete, elrendezése és hatása elengedhetetlen a térbeli megjelenéshez.

  • A nagy, széles és vízszintes mintázatok optikailag csökkentik a belső tetőmagasságot és a helyiség kisebbnek látszik.

  • A keskeny és függőlegesen tapéta minták bővítik a teret, nagyobbnak tűnik a belső tér.

  • Az optikai hatások, amelyek a tapéta minta elrendezésén, a színekben és a struktúrákon, a kifinomultságon alapulnak, másképpen működnek egy ferde falon mint az egyenes falszakaszon.

  • A fa mintás, kőmintás, virágmintás, absztrakt mintás tapéták a dizájn tervezésében, a ferde tetőkön nem hagyják figyelmen kívül a lenyűgöző karakterüket.Bátran kijelenthetjük, hogy a tapéták, poszterek, vizuálisan kiemelik a tetőteret és egyenletesen illeszkednek a helyiség koncepciójába.
  • A ferde síkú mennyezetű gyermekszobában gondoskodni kell arról, hogy a tapéta díszítő célt szolgáljon. Ha a gyermek szeret játszani akkor célszerű a függőleges falat tapétázni.

Először tervezze meg a szoba belső elosztását, majd válassza ki a falakra a tapétákat

A ferde mennyezetek kiváló lehetőséget nyújtanak a fantáziadús és elegáns szobákhoz, melyek különleges megjelenésükkel emelik a tetőtér lakhatóságát. Mielőtt a tapéta kiválasztásához kezdünk, előtte el kell dönteni a szoba berendezésének a koncepcióját.

A megtervezett helyiségeknek összhangban kell lenniük a tervezett bútorokkal. Fontos követelmény az akadálymentes közlekedés a szobában. Fontos megvizsgálni hogyan épül be a tetőszerkezet a beépített tetőtérbe. Kiemelt szempont, hogy az ágy és a ferde tetőszerkezet milyen kapcsolatban van egymással? Az ágyból fel lehessen ülni úgy, hogy ne verje be a fejét a tulajdonos. Figyelembe kell venni az ablakok számát, elrendezését és típusát (tetőablakok, függőleges ablakok, erkélyajtók). Ezek a fontos tényezők befolyásolják a tapéták mintáit, színeit és jelentősen alakítja a beépített tetőtér, lakás vagy iroda hangulatát.

 

 

A tető hajlás szögei különbözőek lehetnek, ami a tető dőlésétől függ. Minél meredekebb a szerkezet, annál magasabb a tető gerinc magassága, és annál világosabb lehet a dőlés szög miatt a szobában

A ferde tetősíkú szobák nagyon hangulatosak, de a tetőtér beépítésével elveszik a padlás tároló hely lehetőségét és ezáltal a beépített tér hangulatos lakássá, otthonná válik. A falak általában gipszkarton szerkezetűek, aminek a legalkalmasabb burkoló anyaga a tapéta.  A színek és a lakberendezés több figyelmet, beleérző képességet igényel az optimális térbeli kialakítás miatt.

Felmerül a sötét tető gondolata, amely problémát okozhat a tetőtért lakó tulajdonosoknak. A tapéták, poszterek, foto tapétákkal tervezett padlás terek egy igazán izgalmas lakóhellyé, irodává válhatnak és megoldást találnak a fokozott hangulat kielégítésére.

   

 

Tapéták a színes tetőtér beépítéshez

Világos és sötét, halvány, erős, pasztell és természetes színek - a ferde tetővel rendelkező tetőtéri szobáknál minden lehetséges. Itt nagyon fontos szerepet játszik a természetes benapozás az ablakokon keresztül. A ferde tető felületeknél fontos a színek kölcsönhatása az egész tetőtérben, amely harmonikus képet ad. Ha sötétebb és erőteljesebb designt szeretne a ferde tetőre, akkor a többi falnak világosabbnak kell lennie azért, hogy elkerülje a lehangoló karaktert. A kontrasztok nagyon fontosak a ferde mennyezetű szobák esetében a tetőtérben,  mivel világos és sötét vagy színes kontrasztok jelennek meg a falakon.

 

Tapéta hordozó és felületi anyagok

A hordozóanyagok esetén a nem szőtt tapéták (vlies) és a papír tapéták közül választhat. A vlies tapétákkal könnyebb kivitelezést nyújtanak az íves tetőkhöz való kivitelezéshez. Ezek esetén közvetlenül a falat kenjük ragasztóval,  ami jelentősen leegyszerűsíti a tapétázást. A vlies tapéta ragasztója a Metylan direkt tapéta ragasztó, ami kapható az üzleteinkben. A papír tapéták esetén  a hátoldalát kenjük ragasztóval, majd összehajtjuk őket azért, hogy adott időre lágyuljanak. A tapéta nedvessé válik ezáltal megnövekszik a súlya, ezért különösen  gondoskodni kell arról, hogy a megnövekedett súly miatt a tapéta ne szakadjon el.

A design tapéta minták, lenyomatok, exkluzív felületek készülnek természetes anyagokból, textilből, fémből vagy gyöngyökkel bevont anyagokból. Ezek a tapéták kiválóan alkalmasak a ferde tető szakaszon és a falakon is.  A ferde mennyezetű helyiségekben, fürdőszobákban vagy konyhákban lévő nedves helyiségekben mosható és súrolható, nedvességet álló tapétát kell elhelyezni. Ezek felülete vinil típusú, amelynek egyes választéka még lángálló kivitelben is kapható. Keresse üzleteinkben.

 

 

          

 

 

 

Teljes szoba, lejtős mennyezettel, tapéta designnal kiegészítve?

A magas térdmagasságú, lejtős tetővel rendelkező falak ugyanolyan formájúak, mint a függőleges egyenes falak, amelyek itt inkább semleges hatásúak. Az egységes formatervezés nagyon szépnek tűnik a vidéki háznál. A romantikus érintéssel és a kopott eleganciával rendelkező szobákban, ahol a kis mintákat kell előnyben részesíteni, könnyű ellazulni. A nagy minták és a vizuális hatások, a világos és a sötét színek nem megfelelőek, túlterhelőek és idegesítővé válhatnak.

  

Tapéta ötletek a ferde tetővel rendelkező szobákhoz (felső emelet)

A magas tetők messze túlmutatnak a horizonton ezért fontos, hogy felismerjük az egyedülálló tervezési lehetőségeket. A szoba teljesen új észlelési perspektívát kap a ferde tető alakjának optikai hangsúlyozásával. Keresse tapétáinkat a tetőtér beépítéséhez üzleteinkben. Jó észlelési perspektívát kap a ferde tető alakjának optikai hangsúlyozásával.

  

 

 

Jó válogatást kívánunk! Legyen szerencsénk egymáshoz.

Ne feledje, hogy „MINDEN FALRA VAN TAPÉTÁNK”


Tapétázási tanácsadó:

Mészáros Árpád
Ügyvezető
TAPÉTACENTER CSOPORT
Hajlék-2000 Kft.
1089 Budapest, Delej u. 43.
Tel.: +36-1-788-50-95
Fax: +36-1-323-00-13
E-mail: info@tapetacenter.hu
www.tapetauzlet.org
https://plus.google.com/100355963625565714685
https://www.facebook.com/tapetacenter