tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Festhető és fűrészporos tapéták

Strukturált sokféleség - Rauhfaser fűrészporos tapéta

 

Az Erfurt Rauhfaser a legkedveltebb falburkolat Európában.  Igazi német tapéta termék. Széles alkalmazási területe teszi az ideális megoldássá mind a középületek, mind a privát lakásépítés területén. Tizenegy vonzó struktúrából áll az a választék, amely minden falkialakítás számára a megfelelő keretet biztosítja. A finom eleganciától kezdve a célszerű üzleti megjelenítésen át a rusztikus tapéta optikáig. Valamennyi Rauhfaser tapéta féleség tetszés szerint, és ismételten átfesthető bármely kívánt színben.

 

 

A különféle struktúrák

 

Szereti Ön a finom, nem hivalkodó - vagy a durva rusztikus- netán inkább egy hosszú rostos tapéta struktúrát? Erfurt a legszélesebb körű választékot kínálja Önnek a tapétázandó falakra és a mennyezetekre.

 

rauhfaser20Rauhfaser20
rauhfaser33Rauhfaser33
rauhfaser40Rauhfaser40
rauhfaser32Rauhfaser32
rauhfaser52Rauhfaser52
rauhfaser70Rauhfaser70
rauhfaser1000Rauhf..1000
rauhfaser79Rauhfaser79
rauhfaser80Rauhfaser80
rauhfaser82Rauhfaser82

 

Valamennyi Rauhfaser  termék fajta ugyanazzal a gyártási eljárással készül és csupán a struktúrát alkotó farostokban különbözik egymástól. A tapéta tekercsméretet sem titkoljuk el: a szabványos méret a végtelen 33,5m x 0,53m,. prémium-minőségű fajták 17,0m x 0,53m (Nr. 79, Nr. 80, Nr. 82) méretben kaphatók.

Színbeli sokféleség - Rauhfaser Color tapéta!

Az eredeti Erfurt Rauhfaser tapéta most készre színezve is, festőmester-minőségben! A kiváló minőségű speciális rétegbevonat folytán a Rauhfaser Color kiemelkedő színtartóssággal és kopásállósággal rendelkezik. A választék az arcticát (fehér) és hat további aktuális színt ölel fel. Renoválási munkák során a tapéták többszörösen átfesthetők.

Mély benyomást keltő hatás - Novaboss Pro tapéta!

A Novaboss Pro tapétával a világon elsőként sikerült olyan dombornyomású papírtapétát prémium-minőségben kifejleszteni, amelynek sima hátoldala van. Nyomásra rendkívüli módon érzéketlen és a dombornyomás a legnagyobb mértékben stabil. Nyolc vonzó mintázatból álló választék.

Elegáns színesség - Novaboss Color tapéta!

 

  Novaboss Color az első színes dombornyomású papírtapéta sima hátoldallal. A nem hivalkodó rajzolat, amely vakolt fal  érzetét kelti, négy legidőszerűbb színárnyalatban kapható: krémszínű, sárga, kék és világoszöld.
A gyárilag színezett Novaboss Color tapéták, akárcsak fehér változata, különös mértékben stabil szerkezetű és nyomásra érzéketlen, PVC-mentes és ideális a kellemes lakásklíma számára.

Mély benyomást keltő tekintet-megragadás – Novaboss- tapéta!

 

A hatásos beltéri falfelület-kialakítás számára az Novaboss a legjobb feltételeket nyújtja. Mert ezek a dombornyomásos papírtapéták a fantázia számára új mozgástereket nyitnak meg. Legyen a Rattan-optika, halszálkás vagy moaré-mintázat - a sokrétű minta együttes minden egyes struktúrája a tapétázás után is megmarad. A Novaboss tapéta egyedülálló profiljának hatásos érvényre juttatásához javasoljuk befestését selyemfényű festékekkel vagy vízzel hígítható akril-zománcfestékekkel.

 A 10-szer festhető tapéták és lábazati tapéták
Használati utasítás a 10-szer festhető tapéták és lábazati szegélyek felhasználási módjairól

 

Problémamentes: egyszerű vele dolgozni
Bőrbarát: nem tartalmaz üvegszálat, növényi rost, gyapot szálakat tartalmazó, egészségtudatos tapéta.
Mérettartó: nem nyúlik, nem ráncosodik, nem szakad.
Új ragasztási technika: FONTOS!!! KENJÜK BE Metylan Direkt tapéta ragasztóval A FALFELÜLETET ÉS A TAPÉTÁT SZÁRAZON HELYEZZÜK FEL A FALRA. (a munkafolyamat eltér a hagyományos tapétázási eljárástól)
Ajánlott tapéta ragasztó: Metylan direkt.
Egyedi: színesre átfesthető
Gazdaságos: új tapétázáskor maradvány nélkül szárazon lehúzható a falról a tapéta.
Nem gyúlékony: DIN 4102 B1
Páraáteresztő: mint a normál papírtapéták DIN 52615

 

A tapéta felrakásának, festésének és eltávolításának a munkafázisai

 

1. A tapéta ragasztót közvetlenül a
FALRA vigyük fel.
2. A tapéta AZONNAL felhelyezhető a ragasztóval
bekent falfelületre.
3. Diszperziós latex-vagy acryl festékkel fessük le a tapétát.
4. A tapéta később maradék nélkül szárazon lehúzható a falról

 

 

A vlies tapéta 4 különböző árnyalatú festésének a bemutatása

 

A tapétát, szegélyt vagy a lábazati szegélyt tapétázás után hígítatlan diszperziós festékkel fessük át.
Eredményként egy matt,
fedett felületet kapunk.
A tapétát, szegélyt vagy a lábazati szegélyt tapétázás után lazúrral (acryl, vagy falazúr, fal lazurral) vagy vízzel higított diszperziós festékkel fessük át.
Tapétázás előtt a tapéta,
szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel higított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr festékkel) henger segítségével kenjük be.
Tapétázás előtt a tapéta,
szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel higított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr) henger segítségével kenjük be.
Felragasztás után a meglévő
mintafelületeket elölről enyhén higított vagy hígítatlan
diszperziós- vagy acryl festékkel a kiálló felületeket kis hengerrel, ecsettel tovább színezhetjük!

 

 

Lábazati szegély ( LÁBAZATI TAPÉTA)

A Rasch lábazati szegélyek dekoratív, kiváló minőségű kialakítást tesznek lehetővé lépcsőházakban, előszobákban, télikertekben, és más reprezentatív helységekben. Kitűnően alkalmas kiemelkedő falkialakításra és a kreatív festési technika, mint pl.: pontozásos-, törléses-, illetve a kétszínű henger vagy lazúrtechnika bemutatására. Környezetbarát félkész termékről beszélünk, amellyel erősen megmunkálásbarát, gazdaságos, valamint igen alacsony pénzügyi és időbeni ráfordítással egyéni falkialakítást érhetünk el. A lábazati tapéta mérete általában 1,06m x 10,05m. Készül még 1,06m x 5,0m méretben is.

Technikai adatok

1. Wallton megnevezés: Falburkoló tekercsekben üvegszövet-és mintastruktúrával, amely felragasztható és festhető

2. Felhasználási terület: A rasch WALLTON tapéta bármilyen
alapfelületű anyagra felvihető, mint pl.: vakolat, gipszkarton fal, nem eltávolítható korábbi zománc/szín, műanyagréteg, tapéta, szövetlap, fa- vagy forgácslap. Alaktartása miatt nem húzza le az alatta levő felületet. Alaktartó, nem keletkezik benne feszültség.

3. Felhasználási útmutató: Alapfelületet: az alapfelület száraz, sima, kemény, színtelen,
és jó nedvszívó legyen. Az erősen nedvszívó alapfelületet egy vízben oldódó mélyalapozóval alapozzuk le.
Ragasztóanyag: ragasztáshoz használjunk speciális ragasztót (mint pl.: Metylan Special) 1:20-hoz arányban (1 csomag 200 gr-os ragasztót 4 liter vízben feloldva) keverve. Vlies tapéta ragasztója a Metylan direkt tapéta ragasztó. A keverési arány megtalálható a tapéta ragasztó oldalán. Mindig a kimért vízhez adjuk a száraz anyag tartalmat.
Felragasztás: a ragasztót ecsettel vagy Metylan kleisterrolle hengerrel egyenletesen és ne túl vastagon vigyük fel az alapfelületre. A felvágott csíkokat szárazon helyezzük fel a ragasztós felületre, majd tapétakefével vagy gumihengerrel simítsuk el. A mennyezeten, szegélyeknél, lábazatoknál, ablaknál keletkezett maradékokat egy műanyag spaklival a sarkoknál nyomjuk be, majd késsel vágjuk le. A következő csíkot illesszük az előző mellé. A belső- és különösen a külső sarkokat kb. 10 cm-nyi felületen ragasszuk át. A következő csíkot kb. 4 cm-es átfedéssel helyezzük fel és az illeszkedésnél a csíkot egy simítókéssel, sniccerrel vágjuk le. A levágott csíkokat és a maradék ragasztót távolítsuk el.
Festés: a faburkolat megszáradása után a színt diszperziós- latex- vagy acrylfestékkel, festőhenger segítségével vihetjük fel a
kívánt felületre.
Új tapétázás: későbbi renoválás esetén a tapétacsíkot a felső- vagy alsó élnél egyenletesen húzva maradék nélkül, szárazon eltávolíthatjuk.

 

Technikai útmutató a lábazati szegély (LÁBAZATI TAPÉTA) átfestésére:

 

1. A tapétát, szegélyt vagy lábazati szegélyt tapétázás után hígítatlan diszperziós festékkel fessük át. Az eredmény egy matt, fedett felület lesz.

Igény szerint lehetőség van másik színtónust egy festékkel átitatott habhengerrel nyomás nélkül a kiemelkedő felületekre felvinni.
Az eredmény: egyedülálló látvány, ahol a minták különösen jól kiemelkednek.
További lehetőségeket kínál, ha a tapétát és a lábazati szegélyt pontozásos, avagy törléses technikával színezzük meg. Festékkel átitatott szivacsot marokra fogunk és nyomkodással visszük fel a kívánt színt a felületre (ezt hívjuk pontozásnak).
Egy keskeny kartonpapír vagy védőcsík megakadályozza, hogy a tapéta vagy a szegély festékes legyen. Eredményként kapunk egy látványos, természetesnek ható és teljesen egyedi felületet, amely valódi kézműves munka. 

 

2. A tapétát, szegélyt, vagy lábazati szegélyt a tapétázás után lazúrral (acryl vagy falazúrral) vagy vízzel hígított diszperziós festékkel fessük át. A tapétán lévő minta azáltal rajzolódik ki festés után, hogy a habosított és vékony felületen a festék eltérően szívódik fel. A tapétát vagy lábazati szegélyt optikai szempontból megfelelően kell felhelyezni és végül egy nedves szivaccsal áttörölni.

 

 3. Tapétázás előtt a tapéta, szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel higított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr, fallazur) henger segítségével kenjük be. A készre tapétázott falat kívánság szerint bármilyen színnel átfesthetjük. A második színtónust festékkel átitatott hengerrel nyomás nélkül vihetjük fel a mintára.
Eredmény: egyedi felület, ahol különösen jól kiemelkedik a minta.

 

4. Tapétázás előtt a tapéta, szegély vagy lábazati szegély hátoldalát vízzel hígított diszperziós festékkel vagy lazúrral (acryl vagy falazúr) henger segítségével kenjük be. Felragasztás után kívánság szerint a fehéren maradt mintafelületeket elölről ecsettel vagy hab rollerrel utánafestjük.