tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Komar poszter útmutató

 

KOMÁR POSZTEREK - HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 

 1. Alap előkészítése

 

   A fal előkészítése és felragasztás módja megegyezik a szokásos tapétázási műveletekkel. Az alap legyen tiszta, sima és zsírmentes- az olajfestéket csiszolja le, a tapéta-maradványokat távolítsa el, az egyenetlenségeket javítsa ki, a lyukakat és repedéseket megfelelő tömítőanyaggal tömítse be! A jó száradás érdekében a falfelületnek jó nedvszívónak kell lennie.

 

2. Ragasztó

 

Használja a 8- ill. 4- részes poszterek esetén a mellékelt ragasztót, 8 részesnél 60g ragasztót 1,5 l ; 4 részesnél 40g ragasztót 1l vízben oldjon föl csomó mentesen ill. használható a kereskedelemben kapható hagyományos tapétaragasztót is.

 

3. Poszter felrakás előkészítése

 

   Mivel nem minden fal derékszögű, javasoljuk kezdje a ragasztás a fal közepétől. Ehhez szüksége van egy vízszintes és függőleges segédvonalra, melyeket vízimérték és inga segítségével rajzolja fel a falra. A papíríveket egyenletesen kenje be ragasztóval külön ügyelve a szélekre!

 

Fontos: Hagyja 3 percig ázni a papíríveket és ne rakja a ragasztóval bekent részeket egymásra!

 

4. Poszter felrakása   

 

   Illessze a 4-es vagy a 6-os papírívet a segédvonalhoz simítsa fentről lefele a falra. A levegőbuborékokat közepétől a szélek felé távolítsa el. A poszterrészletek felhelyezését 2-3 mm átfedéssel végezze.

 

5. Szárítás

 

   Hogy elkerülje az illesztések esetleges szétnyílását  vagy a tapéta megrepedését a szárítást lassan végezze. Ezért  dolgozzon 18-20 C szobahőmérsékleten, kerülje a huzatot (ablakot zárva tartani, télen mérsékelten fűtsön) Az illesztésnél elálló részeket tapétavágókéssel vágja le.

 

Megjegyzés:

 

1 Célzott minőségi ellenőrzésekkel igyekszünk csak kiváló minőségű árut forgalomba helyezni.

 

2 Technikailag adott minimális színeltérések lehetnek. A munka megkezdése előtt minden poszterrészletet fektessen egymás mellé és vizsgálja meg az esetleges színeltéréseket. Reklamációt minden esetben csak a tapétázás megkezdése előtt fogadunk el! Ragasztási költségeket nem áll módunkban visszatéríteni!

 

 

 >Poszter ragasztási útmutató letöltése PDF formátumban<