tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Zöld tapéták

Amivel nehéz elrontani az összhatást – zöld tapéták

Sokak szerint az ízlésesen berendezett szoba titka a jól átgondolt és gondosan megválasztott kiegészítőken rejlik. Egyáltalán nem mindegy, hogy az adott szobában milyen bútorok, falak valamint lakástextilek találhatók. A lakberendezők szerint utóbbi vonatkozásában kifejezetten hangsúlyos szerep jut a különböző falburkolatoknak és tapétáknak. A zöld színárnyalatot felvonultató tapéták esetében ráadásul a fenti megállapítás fokozottan igaz. A zöld alapszínű vagy mintázatú tapétákkal szinte semmi máshoz nem fogható összhatást tudunk elérni, persze csak akkor, ha azt a lakás más kiegészítőivel átgondoltan kombináljuk.
Ízlésvilágunk meghatározásának egyik legjobb eszköze

Otthonunk lakberendezési stílusának meghatározásánál – nem utolsó sorban a lakásban alkalmazott színek megválasztásánál – nem kizárólag az adott helyiség méreteit és tájolását kell figyelembe vennünk, hanem az abban lakók egyéniségét, ízlésvilágát is. Ehhez elengedhetetlen tisztában lennünk azzal, hogy a különböző színek milyen élettani és lelki hatást gyakorolnak ránk. Nem egy kutatás támasztja alá, hogy az emberi agy a színeket nem abszolút, hanem relatív módon azonosítja, egészen pontosan a környezethez hasonlítva.

A zöld tapéta színárnyalatai a lakberendezésben

A pszichológusok szerint a zöld mindenekelőtt a remény, a harmonikus egyensúly és a nyugalom színe. A zöld ily módon a pihenés és pihentetés színe, amely egyfajta elfogadást hoz életünkbe. Mivel leginkább az egyensúly és a harmónia fogalmával írhatjuk le a zöld színárnyalatokat felvonultató tapéták keltette hatást, kifejezetten jól alkalmazhatók nappalikban. Zöld tapéta láttán legtöbbünk a szárnyait bontogató tavaszra, a zöldülő mezőkre és rétekre, mohákra valamint az örökzöld fenyő színére asszociál. A tapétagyártó cégek designerei a szinte számtalan színárnyalaton és mintázaton keresztül jól tudtak gazdálkodni zöld tapétákban rejlő lehetőségekkel, mivel az a különböző árnyalatok színhatásainak meglehetősen széles skáláját adják. Míg a világos sárgászöld színárnyalattal ellátott tapéták barátságos és fiatalos hangulatot keltenek, a fehér hozzáadásával kikevert fűzöld már kissé komolyabb hatást eredményezhet a szobák falain. A kékkel – esetleg feketével – kevert fenyőzöldet a lakberendezők előszeretettel ajánlják a kifejezetten ünnepélyes színeket kedvelő otthontulajdonosoknak. A sárga hozzáadásával létrehozott mohazöld árnyalatú tapéták pedig melegebb és lágyabb megjelenésük miatt kiválóan kombinálhatók más meleg színű mintázatokkal. A zöld tapéták nem véletlenül váltak a lakberendezés egyik kedvelt falburkolatává, hiszen a fehér mellett kiválóan párosítható a natúr színek szinte számtalan árnyalatával. Különösen jól mutat fakókék, esetleg halványsárga mintázatokkal. A zöld tapéták gyakori kiegészítő színe a vörös, mellyel kombinálva kifejezetten izgalmas lakásbelsők alakíthatók ki. Újabban a sötét és az élénkzöld tapétát együtt alkalmazzák a fiúszobában, amellyel egyaránt kihasználható a zöld szín serkentő és a megnyugtató hatása is. Mivel a zöld segít a koncentrációban, ezért gyerekszobába, illetve dolgozószobába egyaránt ideális választás.

Szinte bármilyen bútorral és színnel párosítható
A tapétapiacon fellelhető mintás, csíkos, virág és egyéb növénymintás, illetve különböző feliratos zöld tapéták kivétel nélkül kellemes, üde, fiatalos, jókedvet sugárzó falburkolatok. Nagyon jól tud mutatni a nappaliba, a hálószobába, de még a gyerekszobába is. Mivel a zöld tapéta általában minden színnel összhangban van, ezért a lakberendezők előszeretettel ajánlják azokba a helyiségekbe, ahol más színből kicsit túl sok van. Az ilyen kialakítású szobákban zöld színnel könnyen egyensúly teremthető. A fényesebb és világosabb zöld felületű tapéták szinte vibrálnak, míg az ezektől tompább árnyalatok a természet közelségét juttatják eszünkbe. Minél sötétebb a zöld tapéta, annál stabilabb és méltóságteljesebb. Nem árt ellenben tisztában lennünk azzal, hogy a nagy felületeken alkalmazott zöld tapéták túlzott alkalmazás mellett már nem nyugalmat és egyensúlyt, hanem valósággal tompultságot okozhatnak.

Alapanyag és minőség

A tapétapiacon kapható zöld alapszínű és mintázatú tapéták meglehetősen magas minőséget képviselnek. Találunk zöld tapétát papír, textil és öntapadós változatban, de igény szerint beszerezhetőek vlies változatban is. Utóbbiakat gyermekszobákba kifejezetten ajánljuk, mert nemcsak egyszerűen karbantarthatók és kopásállóak, de igen optimális hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Az öntapadós zöld tapétákat azért is alkalmazzák előszeretettel gyerekszobában, mert felhelyezésük – azáltal, hogy nem kell ragasztózni a csíkokat – nagyon egyszerű.