tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Fehér tapéták

Egy fehér tapétával nem lehet melléfogni

A fehér a színek dzsókere nem véletlenül, hiszen bármilyen stílushoz passzol és bármilyen más színnel feldobható, hiszen egy semleges szín. A maga egyszerűségével sokan válasszák otthonuk alapszínévé, mert a fehér falakhoz bármilyen stílusú bútor, bármilyen színű és anyagú lakástextília jól idomul, ráadásul otthonunk stílusa is könnyedén variálható akkor, ha a falakat fehér tapéta fedi. Nem beszélve arról, hogy ha már tapéta, akkor festhető tapéta, ami még jobb fehérben, hiszen ha bármikor megunjuk, átfesthetjük olyanra, amilyenre éppen csak szeretnénk. A hófehéren hagyott falakon elég néhány évente átmenni újra egy kis festékkel azért, hogy megint teljes pompájában ragyoghassanak, de ha ráununk a nagy fehérségre, pikk-pakk átfesthetjük akár színesre is. A teljesen vagy részben fehér tapéták manapság a legkeresettebbek egyike, hiszen eleve egyfajta tisztaságot kötünk a színhez, ami jóleső érzéseket kelt minden lakástulajdonosban. A fehér tapéta kifejezetten megnyugtató, ami a közérzetünkre is jó hatással lehet.

Mindig trendi lesz egy fehér fal

Bár sokan unalmasnak vélik a fehéret, mi inkább klasszikusként tekintenénk rá, mert soha nem megy ki a divatból, ugyanakkor az is mellette szól, hogy bármilyen lakásba, bármilyen térbe jól illik, és kedvünkre alakíthatjuk elegánssá, klasszikussá, retróvá vagy éppen moderné. A fehér tapéta bármilyen színhez jól illik, az erőteljes színeket kiemeli, vagy éppen lágyítja, de ha a pasztell árnyalatokat kedveljük inkább, azok mellett is igazán jól tud mutatni. Alapvetően egy fehér tapétás fal kitűnő hátteret ad a bútoroknak és képkereteknek is, mert kiemeli a színeket és formákat, a természetes textúrák pedig melegséggel töltik meg az egyébként egyhangúnak tűnő fehér felületeket. A fehérhez a betonból készült anyagok, a fenyőszínű, az üveg, a kristály és az átlátszó bútorok egyaránt jól illenek, csupán arra figyeljünk oda, hogy ne legyen túl sok fehér bútor és kiegészítő a szobában, mert attól kórterem jellegűvé válhat az összhatás. Ha mégis ragaszkodnánk a fehérhez, nézzünk szét a fehér árnyalatai között, hiszen ez is rengeteg variációt rejt magában, kezdve a cappuccino fehéren át egészen az alabástrom fehérig. Izgalmas pontja lehet az enteriőrnek, ha a fekete-fehér éles kontrasztjával is játszadozunk, főleg ha szeretjük a rendhagyó megoldásokat. Ha például fehérek a falaink a padlónk lehet színes, használhatunk színes linóleumot vagy éppen egy élénkebb színű szőnyeget, ami majd nagyon jól feldobja a fehér helyiséget.

Milyen térbe ideális választás a fehér tapéta?

Ha csak egy dolgot kellene kiemelnünk a számtalan előnye közül, az az lenne, hogy a fehér tapéta olyan lakásokba illik legjobban, amibe kevés természetes fény jut be, hiszen képes világosabbá tenni otthonunkat. A fehér fal egyszerűen felerősíti a fényt úgy, mintha több lenne belőle, de a világos falak kevésbé nyelik el a természetes vagy mesterséges fényt is. Bár önmagában kicsit steril, rideg látványt ad, hatását könnyedén ellensúlyozhatjuk meleg színfoltokkal. A fehér tapéta kinyitja a teret, így szűkös helyiségekbe is kifejezetten ajánlott. Optikailag képes széthúzni a teret, ezért kis lakásokba ideális választás. Bármilyen funkcionalitású szobába, de konyhába és fürdőbe egyaránt jól mutat, sőt, irodahelyiségek kedvenc megoldása is ez.

Fehér falak = skandináv stílus

Tágas terek és sok fény jellemzi a skandináv otthonokat, amik nem lennének teljesek fehér tapéták nélkül. A skandinávok is tudják, hogy a világos falak tágítják a teret, ehhez pedig semleges színű, monumentálisabb bútorokat is szívesen választanak. A világosszürke, a csontszínű és a természetes, fa hatású (fenyő, nyír) berendezések pedig csak tovább fokozzák a fehér tapétás falak előnyeit. A végeredmény kiegyensúlyozott, ízléses és rendezett, hiszen kevés a díszítés, sok a letisztult forma. Ha skandináv stílust szeretnénk követni otthonunk lakberendezésénél, az első lépés mindenképp az legyen, hogy fehérré varázsoljuk falainkat.