tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Virágmintás tapéták

Virágmintás tapéták a lakberendezésben

Amennyiben a lakás felújításakor olyan lakberendezési ötletet keresünk, amivel gyorsan és költséghatékonyan szeretnénk nagy változást előidézni az enteriőrben, a virágmintás tapéta kiváló lehetőségekkel kecsegtet. A tapétagyártó cégek designereinek köszönhetően napjainkban már a virágmintás tapéták fantasztikus színeket és mintákat vonultatnak fel. A régi klasszikus stílust képviselő tapéták és a kifejezetten modern hatású darabok között manapság mindenki könnyedén megtalálhatja a lakberendezési stílusának leginkább megfelelő virágos mintás darabot. Ezeknek a tapétáknak a színe és mintázata ugyanis megjeleníthet kifinomultsággal párosuló visszafogottságot, de olyan dinamikus és izgalmas mozgalmasságot is, amellyel kiválóan fel tud öltöztetni gyakorlatilag bármilyen helységet.

Amiben ezek a tapéták többet nyújtanak

A lakberendezők szerint amennyiben ügyesen gazdálkodunk a lehetőségeinkkel, akkor a virágos tapéta egy egyszerű dekorációnál nagyságrendekkel többet ad otthonunk hangulatához. A lakás belső tereinek adottságaihoz igazított virágmintás darab kiválóan alkalmas a belső tér optikai átformálására, egy viszonylag kisméretű szobában a térérzetünk növelésére vagy éppen az általunk képviselt életérzés kihangsúlyozására. Egy szó, mind száz: a virágmintás tapéták a piacon fellelhető tapétakollekciók között messze a legszélesebb teret engedik kreativitásunknak.

Mindegyik szép! De megfelelő is?
Bár rengeteg gyártó, még több designer meseszép virágmintás tapétája áll a vásárlók rendelkezésére, egyáltalán nem könnyíti meg a helyzetet, hogy a választék óriási. Különösen fontos éppen ezért, hogy a virágmintás tapéta kiválasztása előtt a tervezés legyen az első lépésünk. Semmiképpen ne csupán az árra és a még tekercsben lévő darabok esztétikai szépségére koncentráljunk. Ugyanis egy az üzletben egyébként dekoratív darab sem biztos, hogy a falon is olyan jól mutat majd. A szigorú mértani vonalak mentén elhelyezkedő virágos minták az esetek többségében a stabilizáltság és magabiztosság hatást keltik, ily módon manipulálják érzelemvilágunkat. A tapéta alapanyagának, a tapéta mintáinak és a díszítés kivitelezésének tanulmányozásában persze a színkombinációk és az egyes színárnyalat variációk is igen fontos szerepet játszanak. Egy jól megválasztott virágos minta nemcsak alapjaiban fogja befolyásolja az enteriőr összképét, de egy egyedi stílust is kifejezhet. Nagyon hatásos lehet az eredmény, ha a tapéta mintája és színe kiegészíti egymást és összhangban van egymással. Első körben azt kell tehát eldöntenünk, hogy a virágmintás tapétával milyen hatást szeretnénk elérni. Van-e olyan építészeti hiányosság a lakásban, amelynek elfedésére egy virágmintás tapéta alkalmas lehet. Található-e egy olyan kedves bútordarab a szobában, amelyre szeretnénk felhívni a figyelmet. Egyáltalán, milyen hatást szeretnél kelteni otthonunk vonatkozó helyiségében, mennyire teremtsen a tapéta fiatalos, barátságos vagy éppen elegáns hangulatot. Ezekre a válaszokra az üzletben nem tudnak majd választ adni, nekünk kell az elképzeléseinkhez megfelelő tapétát kiválasztani.

A nagy virágmintáktól az elvont látványos virágmotívumokig
A lakberendezők szerint a virágmintás tapéták különböző érzést váltanak ki az emberekből. Az elmúlt években a tapétapiacra berobbanó virágos tapétatrend sokak tetszését kiváltotta. A már-már hatalmas és színes buja virágok, amelyek a közelmúltban még nem voltak kifejezetten népszerűek, újabban a lakberendezők és a vásárlók kedvencei lettek. Az egyre népszerűbb hatalmas virágmintákat a lakberendezők a legtöbb esetben úgy tervezik, hogy valósággal beborítják a minták akár az egész szobát is. Gyakran csupán egyetlen falra, vagy egyetlen bútordara háttereként alkalmazzák a nagyméretű virágmintás darabokat. Bár kétségtelen, hogy a mai lakberendezési trendekben továbbra is a színes és látványos motívumok dominálnak, az is talál tetszésének megfelelő tapétát, aki a valamelyest visszafogottabb virágokat kedveli. A tapétakollekciók kínálatából is látszik, hogy fekete-fehérben is közkedveltek a virágmintás tapéták. A lakberendezők szerint a kisebb méretű, lenyomat szerű virágos minták jól beilleszthetők szinte bármilyen szobába. A fotorealisztikus, már-már hatalmas virágokat ábrázoló tapéta minden szempontból megfelel a legfrissebb trendeknek, igaz utóbbit a vásárlók többsége még kicsit túlzásnak tartja. A virágmintás tapéták legnagyobb előnye mégis elsősorban abban rejlik, hogy az egyébként is kicsi, előnytelen kialakítású helyiségeket nem normál tereknek próbálják láttatni. Nincs ugyanis az a kiváló optikai trükk, amellyel ez teljesen sikerülne. A virágmintás tapéták ezzel szemben kiemelik, sőt előnyükre fordítják a helyiségek hátrányos vonásait.