tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Kőhatású-kőmintás tapéták

Kőmintás és kőhatású tapéták

Amikor a lakásfelújítás során a tapéta kiválasztása kerül előtérbe, akkor az esetek többségében a vásárlók a minőségi elvárásokat részesítik előnyben. A legtöbb otthontulajdonosnál a tisztíthatóság elsőbbséget élvez, melyet a fontossági sorrendben a falra történő felhelyezés módjának jellemzői követnek. Ezután kerülnek a figyelem előterébe a tapéta takaríthatóságával összefüggő körülmények és természetesen az esztétikai megjelenésre vonatkozó elképzelések, melyek otthonunkat karakteresé, ízlésvilágunkkal összefüggővé varázsolják. Utóbbi sorrend a természetes alapanyagú tapéták kiválasztásánál már nem feltétlenül áll, hiszen azoknál a lakástulajdonosoknál, akik a papírhoz, bambuszhoz, téglához valamint különböző kőmintákhoz hasonló más természetes alapanyagokra emlékeztető tapétákra vágynak, náluk az esztétikai megjelenés lesz az első. A különböző természetes kő és tégla ill. ezek megjelenését és hatását visszaadó tapéták napjainkban a lakásdekoráció fontos és gyakorlatilag legnépszerűbb elemei lettek, mivel rendkívül jól integrálhatók szinte minden lakberendezési stílushoz akár minimál, akár rusztikus enteriőrben. Persze ami igaz, az igaz: a kőmintás tapéta rusztikus környezetben passzol maximálisan minden egyes elemmel, legyen szó a konyháról, a nappaliról vagy éppen az előszobáról.

Nemcsak költséghatékony, de esztétikus is!

A kőmintás és kőhatású tapétákat döntően azért választják a legtöbben, mert míg nagyságrendekkel költséghatékonyabb falburkolást jelent a valódi kő alapanyagokhoz képest, szinte megszólalásig ugyanazt a megjelenést és esztétikai élményt tudjuk elérni vele. A tapétagyártó cégek kollekciói között az elmúlt években mindenekelőtt azok a kőmintás tapéták voltak a legnépszerűbbek, amelyek a márvány, a terméskő és a bontott tégla felületét imitálták. Az esztétikai szempontok mellett persze azért választják a kőmintás tapétákat a vásárlók, mert természetes megjelenése kihagyhatatlanná teszi. A természetes kő- és téglaburkolatokkal szemben a kőhatású tapétáknak egyéb előnyei is vannak. Az igaz ugyan, hogy a hagyományos tégla és kőburkolatok hatása és megjelenése már első ránézésre is markánsabb, illetve erőteljesebb, ám jó, ha tudjuk, hogy az alapanyag is súlyosabb. A nem könnyű kőlapokhoz ráadásul az esetek többségében komoly szakértelemmel rendelkező burkolót kell felfogadnunk. Ily módon a fal burkolása garantáltan költségesebbé válik. Arról nem is szólva, hogy statikai okok miatt a valódi kő- illetve téglaburkolatok nem ragaszthatóak fel mindenféle falfelületre. A gipszkartonhoz hasonló könnyű szerkezetek például nem bírják el a hagyományos kőburkolatokat. Ennél valamivel ugyan egyszerűbben kezelhetőek a kő és téglahatású falburkoló lapok és utóbbiak már könnyebbek, gipszkarton, fa vagy polisztirol felületekre is felragaszthatóak, ám még mindig költségesebbek a kőhatású tapétáknál. Jó, ha tudjuk azt is, hogy a természetes anyagokból készült burkolatok tapintásra ridegebb is a tapétáénál.

Tág teret enged a kreativitásnak

A belsőépítészek szerint, ha okosan gazdálkodunk a lehetőségeinkkel, akkor az otthonunk belső kialakításához és egyéb kiegészítőihez illő kőhatású tapétával bármilyen más dekorációnál többet tudunk hozzátenni a lakás belső hangulatához. Egy dekoratívabb kőmintás tapéta igen alkalmas a belső tér optikai átformálására, egy viszonylag kisméretű szobában a térérzetünk növelésére vagy éppen az általunk képviselt életérzés kihangsúlyozására. A tapétapiacon fellelhető kőhatású tapétakollekciók rendkívül széles teret engednek a kreativitásunknak. Mivel a kőmintás- és kőhatású tapéták igen jellegzetes jellemvonásokkal rendelkező falburkolatok, így semmi máshoz nem fogható módon képesek a nappali, a hálószoba, az előszoba vagy a lakás bármelyik helyiségének felöltöztetésére. A kőmintás tapétákra különösen igaz ugyanis, hogy a nem szokványos mintázatukkal magáért beszélnek megjelenésben. Ráadásul a kőmintás tapéta egyáltalán nem divat termék, abban az értelemben, hogy egyedi megjelenésével garantáltan stílust kölcsönöz a lakásnak. A kőhatású tapétakollekciók tehát csak megjelenésükben emlékeztetnek a valódi kövekre, mégis egyre népszerűbbé váltak az utóbbi években Betudható ez mindenekelőtt tetszetős megjelenésüknek és a rengeteg előnyös tulajdonságuknak, mely alternatív és költséghatékony megoldást jelent azok számára, akik a természetes kő hatást keresik otthonuk belső tereibe. A mögöttünk hagyott években a kő- és kőhatású tapétákat a mediterrán stílus itthoni térhódításával nem egy üzlet és cég is kezdte alkalmazni. Egy mondattal: Ezek a tapéták élethű kőhatást, könnyű felrakást, időtálló minőséget és nem utolsó sorban dizájnt képviselnek.