tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Feliratos-számos tapéták

Feliratos tapéták


A modern társadalom nagy többsége felismerte a tapéta használatának rengeteg előnyös tulajdonságát, annak ellenére, hogy a 90-es évek közepén kissé visszaszorult a lakásfelújítások során korábban tapasztalható felhasználásának mértéke. Mint a lakberendezéshez használt alapanyagoknál általában, folyamatosan bővül a piac a lakástextilek valamint a tapéták körében. A tapétakollekciók között nincs olyan mintázat vagy színkombináció, melyet rövid keresgélés után ne találnánk meg. Használhatjuk őket a teljes fal felületén, esetleg egy-egy szakaszon, felhasználásuknak szinte már csak a képzeletünk szabhat határt. Utóbbi az elmúlt években egyre népszerűbb feliratos tapéták sokrétű kollekcióira is igaz. 


Önmagukban is a lakás kiegészítői!

A tapétagyártó cégeknek köszönhetően ugyanis napjainkban a minták és színek széles választékából választhatunk. A mögöttünk hagyott egy-két évben az örök klasszis növényi minták, illetve absztrakt geometriai vonalak mellett a feliratos tapéták kifejezetten népszerűek lettek. A feliratos tapéták valóban azok közé a darabok közé tartoznak, amelyek alkalmazásával a korábbiakhoz képest teljesen más életérzést tudunk otthonunkba varázsolni, sőt a szobák falára felvitt feliratos tapétákkal olyan hangulatokat tudunk előidézni, amire bizony semmilyen falfesték nem képes. Amennyiben a lakásfelújítás során feliratos tapétát választunk, rendkívül fontos, hogy minden esetben tartsuk szem előtt a már meglévő bútoraink és egyéb kiegészítőink stílusát. A falakra ragasztott feliratos tapéták csak abban az esetben teremtenek összhangot, ha harmonizálnak a lakás más egyéb kiegészítőivel. A legtöbb feliratos tapéta különlegessége ellenben éppen abban rejlik, hogy dekoratív megjelenése mellett önmagában alkalmazva is a szoba kiegészítője lehet.


Fiatalosság, látvány és divat

A tapétaüzletek választékát böngészve a feliratos tapéták csoportjáról három tulajdonság egészen biztosan elmondható fiatalosság, látványosság és divatosság. Részint utóbbiaknak köszönhető, hogy a lakás vonatkozó helyiségébe jól megválasztott feliratos tapéta minden esetben újszerűen fog hatni. A tapétakollekciók széles skáláját böngészve azonnal szembetűnik, hogy a feliratos tapéták választéka rendkívül széleskörű, ráadásul a nagy választék a tapétagyártó cégek designereinek köszönhetően minden bizonnyal az előttünk álló években is bővülni fog. Utóbbi persze természetes is, hiszen minden embert más-más szöveg érint meg, és itt elég önmagában a különböző generációk közötti különbözőségekre gondolnunk. A tapétagyártó cégek az elmúlt években rengeteg eltérő stílusú feliratos tapétát dobtak a piacra. Gyakorlatilag nincs az a vásárlói igény, amelyet ezek a tapéták ne tudnának kielégíteni. Részint a fentebb már részletezett újszerűségükből következik, hogy a feliratos tapéták kifejezetten fiatalos hangulatot teremtenek, jóllehet a tervezők évről évre a fiatalabb korosztályt megcélzó összeállításként tervezik meg őket. A szándék sikeresnek mondható, mivel egyre több tinédzser, egyedülálló valamint párkapcsolatban élő fiatal pár kap kedvet a feliratos tapéták használatához. 


Feliratok, nonfiguratív ábrák, geometriai alakzatok

Mint általában a legtöbb tapéta, a feliratos tapéták is egyszerűen tisztán tarthatók. Többségük részint vízálló, részint súrolható felülettel rendelkezik. A legtöbb feliratos tapéta – azon túlmenően, hogy igen dekoratív – önmagában is a szoba kiegészítője lehet. A feliratos tapétákon az utóbbi években a minták érdekes módon kissé háttérbe szorultak, helyet adva a sokkal közkedveltebb nonfiguratív feliratoknak, illetve geometriai alakzatokra jellemző formációknak. A legújabb feliratos tapétákon elvétve portrék is megjelennek. A feliratos tapéta azért is örvend nagy népszerűségnek, mert nagyon jól harmonizál a modern bútorokkal, így a hazai tapétapiacon nagy valószínűség szerint mindenki megtalálja a számára legjobban megfelelő stílust. 


Strapabíró anyag, vidám színvilág, lendületes mintázat

Modern korunk lakberendezői rendszerint azt tanácsolják, hogy fordítsunk minél nagyobb gondot a tapéta felületéről visszaköszönő felirat stílusára. Ha ugyanis feliratos tapétánkat jól választjuk meg, nem lesz szükségünk a helyiség falain a festményekhez, bekeretezett képekhez és fényképekhez hasonló kiegészítőkre még a szoba meglehetősen nagy felületein sem. A különböző tapétagyártó cégek kollekcióinak feliratos darabjait ráadásul általában vidám színek és lendületes minták jellemzik. Sőt túlnyomó többségük éppen azt a szín- és mintavilágot jeleníti meg felületein, amelyet a fiatalabb korosztály a legújabb divat és stílus jegyében trendinek tart. Részint utóbbinak köszönhető, hogy a feliratos darabok a legkülönbözőbb színeket vonultatják föl a neontól a kanárisárgán át a feketéig bezáróan. A kollekciókat szemügyre véve azt is észrevesszük, hogy egyes esetekben kombinálják is a különböző színeket. A vibráló, lüktető színek és a sokszor nagyon lendületes minták ugyancsak idejekorán népszerűvé váltak a fiatalok körében.