tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Dekor tapéták

Műalkotás a falon: a dekor tapéta

A tapétázás egyik legnagyobb előnye volt már négy-öt évtizeddel ezelőtt is, hogy esztétikailag nagyságrendekkel szebb, mint egy hagyományos festett falfelület. Egyszerű festéssel modern korunkat megelőzően sem lehetett megjeleníteni azt a természetes szépséget, mint amit a mai, modern, magas minőségű nyomtatással készült tapétákkal elérhetünk. Azok az otthontulajdonosok, akik kedvelik a dekor tapétát, szintén rendkívül széles választékkal találkoznak a tapétapiacon, legyen szó a különböző egyszínű vagy éppen mintásdarabokról.

Személyiség kifejezés és kreativitás

A tapétapiacon fellelhető kollekciók bármelyékre is pillantunk, azonnal megállapíthatjuk, hogy a tapéta tervezők kreativitása gyakorlatilag nem ismer határokat. A dekor tapéták családját szemügyre véve is azt látjuk, hogy felületükön túlsúlyban vannak bizonyos színek, mindenekelőtt az arany, a fekete, drapp, vörös, a pink, kék, sárga és markánsan megjelenik a narancssárga is. A designerek nem véletlenül alkalmazzák dekor tapétákon ezeket a markáns színek, ugyanis csillogó mintákkal kiegészítve tovább növelik a dekor tapéták különlegességét. Általánosságban elmondható a dekor tapétákról, hogy megjelenésük tekintetében kissé tolakodóan hathatnak, igaz nem minden esetben. Utóbbiakból adódóan más tapétákkal ellentétben nem biztos, hogy minden ízlés és belsőépítészet számára alkalmas darabok.

Minden megengedett, ami tetszik

A lakberendezők szerint a dekor tapéták alkalmazásánál tulajdonképpen egyetlen szabály létezik: minden megengedett, ami tetszik. Dekor tapéták rendkívül jól integrálhatók a lakás bármely helyiségébe, mivel a tapéták felületén felvonultatott gazdag díszek, élénk színek vonzzák a figyelmet és harmonikusan illeszkednek minden környezetbe. Szenzációs, elegáns és egyedülálló falburkolatok, mindegyik egy kis műalkotás, amelynek saját karizmája van. A lakberendezők a dekor tapétát azoknak az otthontulajdonosoknak ajánlják, akik egyediségre törekednek. Ezek a darabok nem egyszerűen a szobákat díszítik, de teret engedve lakója kreativitásának, különcségét is kiemeli.

Új építésű lakásban a legjobb választás lehet

A belsőépítészek új építésű lakás falaira sok esetben nem javasolják a tapétát. A lakók jobban teszik, ha az első években megelégednek a festéssel, mert a falak kiszáradása és egyéb statikai törvényszerűségek miatt „mozognak” még a falak. Nem véletlenül tapétázzák le sokan ebben a kezdeti időszakban vagy csak a szoba egy adott falszakaszát vagy szimplán egy bútor mögötti részt, lehetőleg távol a nyílászáróktól. Azért nem célszerű nyílászárók közelében tapétázni még mozgó házaknál, mert a nyílászárók sarkainál gyakran elindulnak ferde irányú repedések. A dekor tapéták az ilyen esetekben szintén kiválóan alkalmazhatók. Ezek a tapéták ugyanis meglehetősen mintás és színkontrasztos felülettel rendelkeznek, vagyis nagy baj nem történhet akkor, ha valahol repedni kezd a fal, esetleg szélsőségesebb esetben hajszálrepedések jelennek meg a tapétán is. Rendkívül szép és modern tud tehát lenni egy olyan otthon, ahol éppen csak mutatóban jelenik meg a dekor tapéta.

Több száz minta- és színváltozat

A dekor tapéták egy közkedvelt csoportját az elbűvölően elegáns és egyben különleges barokk mintás tapéták teszik ki, de igen keresettek a modernek, virágmintákat, különböző geometriai formákat felvonultató darabok, akárcsak a retro, és foto tapéták egyedi formatervezéssel megálmodott tapéták. Csillogó színek, egyedi dekoráció, elegancia és báj lengi át a dekor tapétákat, ami a lakberendezésben semmihez sem hasonlítható módon fejezi ki a lakó kifinomult személyiségét.

A lakás minden helyiségébe integrálható

Az extravagáns dekor tapéták rendkívül magas színvonalú gyártási technológiával készülnek, az esetek túlnyomó többségében luxus tapéta anyagok beépítésével. Nem véletlenül jelentenek megoldást a tapétázást szeretők széles táborának. A dekor tapéták kifejezetten alkalmasak szobákba, irodába, hotelekbe és szállodákba is. A kollekcióktól függően a dekor tapéta egyszerre teremthet luxust és extravagáns életérzést például a nappaliba, vagy költöztetheti a bájosság és az elegancia miliőjét a hálószobába.

Dekor tapéta, mint izgalmas falrészlet a nappaliban

A lakások többségében a nappali legfőbb eleme a kanapé. Nem kerülheti el a szobába érkező tekintetét ebből adódóan a kanapé mögötti falfelület sem. Nem mindegy tehát, hogy mivel dekoráljuk ezt a részt, s ebben egy jól megválasztott dekor tapéta szintén a segítségünkre lehet, hiszen az utóbbi években jelentek meg azok a dekor tapéták, melyekből egyetlen csík is elég ahhoz, hogy teljesen átalakuljon a szoba hangulata.