tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

3D hatású tapéták

3D hatású tapéták


Amikor otthonunk kitapétázása mellett döntünk, nem árt odafigyelni néhány olyan tényezőre, amelyek nagymértékben befolyásolni fogják mindennapjainkat. Lakberendezők egyöntetű véleménye szerint 3 dimenziós tapétákkal káprázatos hatást teremthetünk otthonunkba. Nem tud mit kezdeni a szoba nagy felületű üres falaival? Könnyen, költséghatékonyan és gyorsan fel szeretné dobni a helyiség hangulatát? Szimplán tágasabbá szeretné varázsolni kis alapterületű szobáit? A megoldást egy jól megválasztott falra vagy éppen plafonra ragasztott 3D térhatású tapétával már meg is találta!


Harmóniát és hangulatot teremt 

Környezetünk ingerei köztudottan befolyásolják a hangulatunkat. Nemcsak arról van szó, hogy egy jól megválasztott harmonikus lakásdekoráció impozáns látványvilága segít kizökkenteni bennünket a szürke hétköznapok melankolikus világából. A 3 dimenziós tapéták hangulatot teremtenek azáltal, hogy képesek színessé, vidámmá, érzelmekkel valamint pozitív energiával telítetté varázsolni otthonunkat. A legtöbb felnőtt otthontulajdonos bizonyára elképzelte gyerekkorában, milyen lesz majd a háza? 3 dimenziós tapéták segítségével meg is valósíthatjuk.  Költséghatékonyan és gyorsan teremthetünk akár egy hatalmas, virágoskertre néző ablakhoz a folyosón, akár egy átjárót, amely a nappaliból egyenesen a kertbe vezet. Természet közeliséget szeretne csempészni gyermeke szobájába?  Animációs, illetve a legkülönbözőbb mesefigurás minták segítségével a mesék világában szeretné repíteni gyerekeit? Egy modern, kreatív tervezésű 3 dimenziós tapétával meghittséget vinne nappalijába.


Növeld a teret egyszerűen, költséghatékonyan, gyorsan!

Általában a tapéták alkalmasak lakóterünk arányainak vizuálisan érzékelhető megváltoztatására. A tapétánkra jellemző mintákkal és színekkel ugyanis nem csupán kiváló hangulatot teremthetünk, hanem a minták és a fény együttes alkalmazásával megváltoztathatjuk a helyiségek látszólagos arányait, javíthatjuk közérzetünket. Bár a nagyobb helyiségekben szinte nincsenek megkötések és bármilyen mintájú tapéta alkalmazható, a lakberendezők döntő többsége kis szobákba és terekbe rendszerint az apró mintás – esetleg csíkos – tapétákat ajánlja, mivel ezek az anyagok előnyösen tágítani fogják térérzetünket. Elsőre a legtöbb ember azt gondolhatná, hogy egy kis lakás sok szempontból inkább praktikus, mint hátrányos. Nemcsak kevesebb a rezsiköltség, sokkal kevesebbet is kell takarítani, nincs akkora tér a rendetlenség számára, sőt néhány lépés elvezeti lakóját a hálószobától a konyháig. A fentiek megtartása mellett a „” otthonra vágyók számára az optikai térnövelés szempontjából a 3 dimenziós tapéták szó szerint a lehetőségek tárházát jelenthetik. Mivel a falak eltolására és a lakás alapterületének megnövelésére nincs lehetőség a kis és zsúfolt tereknek, a szűk és sötét helyiségeknek egy 3 dimenziós tapétával véget vethetünk. A tartós alapanyagú, rendszerint víz és karcálló tapéták a lakás különleges ékei lehetnek. A 3 dimenziós tapéták mintázata ugyanis optikailag csal, mint a neve is utal rá háromdimenziós érzést kelt az emberben. Utóbbinak köszönhetően szimplán megjelenésükkel „kitágítanak” gyakorlatilag bármilyen teret. Mivel a tapétapiacon fellelhető kollekciók legkülönbözőbb darabjai könnyen felragaszthatók, egyrészt semmilyen felfordulást nem okoznak otthonunkban, másrészt lakásunk rövid idő alatt teljesen új arculatot kaphat. 


Természet-közeliség naturális színekkel!

A 3 dimenziós tapéták alkalmazása mögött az esetek túlnyomó többségében a természet-közeliség otthonokba csempészése áll. Sok lakástulajdonos célja a természet egyszerű szépségének falakon történő megjelenítése. A 3 dimenziós tapéták többsége nem véletlenül a naturális színeket vonultatja fel a tapéták strukturált felületén. 


Ezek a mintázatok reneszánszukat élik!

Bár a 3 dimenziós tapétákat tartalmazó kollekciók között tájképeket és városrészleteket is  találunk, napjainkban  egyre divatosabbak a 3d-s effektusokat, nonfiguratív grafikákat, vagy éppen art deco stílusú festményeket ábrázolófelületek. A fára, vászonra, pamutra, vagy a kőre emlékeztető tapétákat mind-mind a természetben fellelhető alapanyagok ihlették. Amennyiben tudatosan és a stílusunknak megfelelően használjuk őket, egészen különleges hatást érhetünk el segítségükkel a lakásban.


3 dimenziós vagy 3 d hatású? Egyáltalán nem mindegy!

Egyáltalán nem mindegy persze, hogy a szóban forgó tapéta mintázatok valódi háromdimenziósak-e, vagy csak 3D-hatásúak! Tény ellenben, hogy nincs az a stílus, amibe ne lenne integrálható a legtöbb természetes alapanyagú dekoráció. Utóbbi persze nagyban függ attól, hogy   kontrasztos, vagy épp harmonikus összhatást szeretnénk elérni. 


Minimalista helyiségekben mutat igazán!

A főként semleges színű és szabályos mintázatú, valóban 3D-s tapéták azokban a minimalista stílusú helyiségekben mutatnak jól, amelyekben a bútorok egyenes vonalvezetésűek, és egymással és a burkolólapokkal is harmonizálnak. Ha a síkból kilépő tapétára esik a választásunk, bánjunk óvatosan a dísztárgyakkal is, különben könnyen úgy érezhetjük majd magunkat, ne ismerjük fel, álmodunk vagy a valóságot látjuk.


A minta kiválasztásánál erre figyelj!

Amennyiben felkeressük a tapétaáruházak valamelyikét, esetleg azok online kínálatában böngészünk, azonnal tudatosul bennünk: egyáltalán nem egyszerű választani a rengeteg tapétakollekció számtalan mintát felvonultató darabjai közül.  Legszívesebben mindet hazavinné az ember. A 3 dimenziós tapéták megfelelő alkalmazásának titka a mértékletesség.  Lehetőleg ne ragasszunk a lakás minden falára ezekből a tapétatípusokból, hiszen túlzott alkalmazásukkal csak a zsúfoltság érzetét fogjuk kelteni. Amennyiben figyelünk a mértékekre, 3 dimenziós tapétákkal egy igazán fantasztikus birodalmat teremthetünk a lakásból!