tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Csillámos tapéta: egy kis csillogás a mindennapokban

Rengeteg lehetőség tárul elénk, ha lakásfelújításra, vagy esetleg az építkezés befejezéséhez a szoba csinosítására szánjuk magunkat. Már az elején dönthetünk, festeni vagy tapétázni szeretnénk, persze mindkét módszernek meg van a maga előnye és hátránya. Ha a festéket nézzük, a jellegzetes szag, melyet maga mögött hagy, a többszöri festés, ha nem vigyázunk és valami hozzáér, foltos marad.

Tapétázáskor pedig ott van a tapétaragasztó, a minimális eltérési lehetőségek tekercsenként, az anyagkiszámolás, a fennmaradó. Ember válogatja, ki melyikkel dolgozik szívesen, vagy melyiket szeretné nézni a mindennapokban.

Fontos kiemelni azonban a csillogó tapétát. Habár gyakori, hogy a gyerekszobák falát próbálják vidámabb, színes mintákkal feldobni a szülök. Nem feltétlenül kell megállni itt a dekorálással, legyen szó akár nappaliról, akár az étkezőről, vagy akár a hálószobáról.

Hogyan is kell elképzelni?

A csillogó tapéta nem tartozik a legtöbbet használt tapétafajták közé, de alkalmazása kiemelten előnyös lehet, a megfelelő helyen. A teljesen egyedi különlegesség annyiban különbözik egy sima tapétától, hogy a kreatív munkálatokhoz hasonlóan, csillámok, egyes fajtáknál glitterek vannak az anyagon, vagy van, hogy abból is készült már a henger.

Túlzás, vagy elegáns?

Mint mindennel, a csillámokkal is túlzásba lehet esni, de pont így lehet egy mintával, vagy bármilyen más dekorációval is. A tapéták széles választéka lehetőséget ad arra, hogy egyszínű tapéta közé válasszuk a csillámos tapétát egy hasábon, akár vízszintesen, akár függőlegesen.
Ha valaki kedveli a csillogást, részese a mindennapi életének, akár a telefonjának hátulján, sminkben, körömlakkban, bizonyára jó hangulatot teremtene egy kis díszítés a lakásában is.

Nemhez, korhoz kötött?

Habár az iménti példák főleg a női nemre vonatkoznak, nem kell a férfiaknak azt gondolniuk, hogy nem szabad ilyet vásárolniuk. Fehér háttéren, fekete csíkok, mely apró csillámokból áll, mellé egy fekete kanapé, egy fehér kávészóasztal, hangulatos világítás búrával, a kanapéval szemben egy televízió. Hát nem idilli? Semmi sem kötött, a széles választék, a kínálat miatt. Teljesen nyugodt szívvel vásárolhat, használhatja mindenki, nincs kötöttség. Vannak nőiesebb minták, felhasználási módok, de alapvetően nem egy nem igényeit próbálja kielégíteni a csillámos tapéta, hanem a lakásunk, házunk falait szeretné hangulatosabbá tenni. Lehet, hogy a fiatalabb korosztály jobban értékeli, és általánosságban jobban
szereti a csillogó dolgokat, de felnőttek számára sem kell elrettentőnek lennie.

Miért is jó?

Mindamellett, hogy a szép, domborulatos tapéták, vagy akár csak az egyszínű, vagy mintásak csodás hangulatot tudnak varázsolni egy szobának, egy kis fény, egy kis vidámság sosem árt egy helységbe.

Ha kisgyermekünk szobájába szeretnénk elhelyezni, különösen elnyerheti a tetszését, az apró csillámokkal ellátott tapéta, akár egy csíkban a falon, akár egy egész falról legyen szó. Ha kicsit hosszabb távra gondol az ember, lehet, hogy kislánya, vagy kisfia, nem egy hercegnő mintás tapétával szeretné átvészelni a kamaszkort, így ha már előre tekint az ember, igazán csinos mintákat lehet választani a csillámos tapétából, melynek nem feltétlenül kell "gyerekesnek" lennie. Képzeljük csak el kislányunkat, miközben békésen játszik, egy matt fehér, rózsaszín csillámos falakkal körülvett szobában.

Fajtái minta alapján

Hogy az előbbi gondolatmeneten haladjunk tovább, mintában csak annyira széles körű a választék, mint színben. Apró minták. Legyen ez akár virág, akár másmilyen növény, pöttyök, valamilyen régies minta. Különbség egy és másik között itt is van, van ahol a teljes minta, van ahol csak egy kis részlete, a körvonala, virágnál mondjuk csak a szirmok vannak csillámmal.
Nagyobb, ismétlődő minták, ahol akár csak egy csík, geometriai alak, vagy egy régies szimbólum fénylik. Teljesen egyszínű. A csillámos tapéta azonban nem áll meg itt, van, amely egyszínű, van amelyik a fény hatására különböző színekben pompázik.

Fajtái anyaga alapján

Felépítésében három típust különböztethetünk meg egymástól. A kis szemű, a nagy szemű és a glitteres. Alapvető eltérés a három között a szemcsék mérete. A kis szemű teljesen apró őrölt csillámokat, a nagy szemű, nevéből is eredően, nagyobb szemű csillámokat, glittereket jelent. A glitteres, mely már anyagában mintás, így teljesen különleges kinézetet kölcsönöz az anyagnak.

Házilag elkészíteni?

Otthoni dekorációnak megpróbálhatja mindezt házilag elkészíteni. A csillámpor, csillám azonban hálátlan anyag. Ha nem elég óvatos az ember, hónapokon át találhat még, testrészein, a lakás elrejtett pontjain darabkákat. Ezzel szemben, ha valaki csillámos tapétát vásárol, kis eséllyel a felrakáskor eshetnek le róla szemek, melyet a tapétán észre sem venni, utána viszont nem kell aggódnunk amiatt, hogy perceken át porszívózni, söpörni kellene.
Összességében tehát a csillámos tapéta egy remek találmány, mely nem csak nemeken, de generációkon is átívelve reformálja meg a lakásdíszítést az alapoktól kezdve.