tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tapéta férfiaknak – ezektől „gyengül” el az erősebbik nem

Hogy milyen egy tipikus férfi tapéta? Markáns. Olyan, amire rászegeződik a tekintet. Olyan, ami sokat elárul a férfi érdeklődési köréről, stílusáról, kedvenc színeiről. Olyan, ami könnyen feltehető még akkor is, ha a pasi nem kifejezetten ezermester. Olyan, amire ha ránéz az ember, azonnal elárulja, ezek között a falak között egy erős férfi éli mindennapjait. Olyan, ami könnyen cserélhető, tisztántartható és egyszerűen feldobható ilyen-olyan dekorációs megoldásokkal, ha megunja a régit.
Bár olyan, hogy tipikus férfi tapéta nem nagyon létezik, mégis színek, minták, alapanyagok és dekorációs megoldások tekintetében azért lehet különbséget tenni néhány típus között.

Téglafal hatású tapéta, az új férfias őrület

Manapság annyira jó minőségű tapétákat lehet már kapni, hogy a hőn áhított téglafalhoz a vakolatot sem kell leverni, sőt az sem lehetetlen küldetés, ha a steppelt bőrkanapé mintázatát szeretnénk a falon viszontlátni. A főként semleges színű és szabályos mintázatú, valóban 3D-s tapéták minimalista stílusú helyiségekben mutatnak jól, amelyekben a bútorok egyenes vonalvezetésűek, és egymással és a burkolólapokkal is harmonizálnak. Sok agglegénylakásban fedezhetünk fel ilyen megoldásokat, mint ahogy a posztertapéták is igen kelendőek lettek napjainkban az urak körében. El is mondjuk, hogy melyek a legkedveltebb minták, amik visszaköszönnek egy-egy tapétáról.

A posztertapéták nem cikik, ellenkezőleg, igazán trendi megoldások!

Óraszerkezet, hajóárboc, kormány, sportautó, világtérkép – hosszú a sor, hogy mi mindent láthatunk viszont napjainkban posztertapétaként. A fent felsoroltakat a leggyakrabban a férfiak keresik. A látványos poszterek színvilága és nagyfelbontású, fotóminőségű képei retró hangulatot keltenek az enteriőrben, és férfias jelleggel töltik meg a teret. Hiszen ki rajonghatna jobban az autók, az óraszerkezetek vagy a hajós témák iránt, mint a kalandvágyó, műszaki érzékkel megáldott férfiak. A nagy felbontású képeket ábrázoló poszter tapéták különösen jól illenek a modern stílusban berendezett enteriőrbe, hiszen ezek a tág terekben tudnak a leginkább érvényesülni.

Minél karakteresebb a tapéta, annál jobb

Téves azt hinnünk, hogy ha a férfiakról van szó, ők nem látnak túl a fehér-szürke tapéta árnyalatokon. Sokan gondolkoznak úgy, hogy bevállalnak egy-egy erőteljesebb, mélyebb szint is, pl. bordót vagy zöldet akkor, ha azt lakások világossága is megengedi. De gyakran alkalmaznak olyan megoldásokat is, hogy egy-egy hangsúlyosabb falrészt emelnek ki valamilyen megoldással. Például a nappalikban leginkább a kanapé mögötti falat érdemes kiemelni egy intenzívebb színű, egyedi mintájú tapétával. Manapság nagyon divatos a stilizált dzsungelábrázolás, népszerűek a karakteres geometrikus motívumok, illetve a régi festmények vagy hatalmasra nagyított fotók felhasználásával egyedivé tett darabok, úgy mint fent említett posztertapéták.

A férfiak az egyszerűséget kedvelik

És ebből adódóan az egyszerű papírtapétákat is. Az egyszerű papírtapéták, amik lehetnek színesen, dombornyomottak vagy mintásak is, ám tudnunk kell, hogy ezek fokozottan sérülékenyebbek a többihez képest. Ezért is olyan alacsony az áruk. A hagyományos papír alapanyagú tapétákból háromfélét különböztetünk meg: a könnyűt, nehezet és a nyomott változatot. Az átlagos papírtapéta hatalmas ár- és mintaválaszték¬ban kapható. Léteznek azonban drága kézzel nyomott és kézzel festett tapéták, amelyek szakszerűbb kezelést igényelnek. Az egyszerűbb papírtapéták nem moshatók és nem folttaszítók.

A barokk tapéták is igen népszerűek

Gazdag formavilág, telitettség, dinamizmus és mély, erőteljes színek. A barokk tapéták kedveltebb alapszínei között megtaláljuk a zöld, a kék, a bordó, a barna, az ezüst és az arany hol halványabb, hol markánsabban megjelenő árnyalatait. Azok, akik szeretik a csillogást, a pompát és az arisztokratákra jellemző kifinomult stílust, nagy valószínűséggel az ilyen tapétákért is rajongani fognak.