tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Női tapéta: A nők más szemmel nézik – ilyen tapéta való a hölgyeknek

Nyilván nem lehet általánosítani, de a nők valamiért aprólékosabban szoktak foglalkozni a lakberendezéssel, otthonuk dekorálásával. Gondoljunk csak arra, hogy ameddig egy férfi kirángatja a szekrényből az első pólót, ami keze ügyibe akad, majd hozzá egy farmert, amit a kupac tetején talál, addig a nők életük során hosszú órákat is képesek eltölteni azzal, hogy összeválogassák napi outfitjüket, szín, stílus, trend vagy alkalom apropóján. Nincs ez másképp otthonuk szépítgetésével sem, hiszen a praktikumon túl ők azok, akik nem sajnálnak se időt, se energiát áldozni arra, hogy ne csak funkcionális berendezési, dekorálási tárgyakat találjanak, hanem olyanokat is, amik sokat elárulnak stílusukról, érdeklődési körükről. Jobban odafigyelnek a részletekre, az összhangra, a színek harmóniájára.

A nők a tapétáknál is az összhangot keresik.

Alapvetően nincs olyan, hogy női és férfi tapéta. Tapéta van, többféle, több alapanyagú, változatos árnyalatú és mintázatú. Tapéta trendek jönnek és mennek, ám mióta újra bekerült a köztudatba és a népszerűségbe ez a faldekorációs megoldás, egy biztos, nemtől függetlenül egyre több követője akad.
A hölgyek nemcsak öltözködésükben, de a körülöttük levő dolgokban is szeretik és előszeretettel használják a pasztell árnyalatokat és virágos mintákat. Azonban ízlésük tapéta tekintetében is mérőben túl mutat a bézs színeken és a jellegzetes, dekoratívabb virág mintákon.
Hölgy vásárlók gyakorta keresik az élénkebb, pink, narancs vagy sárga színű tapétákat is, de kedvelik az absztrakt mintákat, a pöttyöset, a csíkosat, de nem riadnak meg attól sem, ha az egyszínű falakat kell oly módon feldobniuk, hogy ahhoz valamilyen hangsúlyosabb dekorcsíkot használjanak. Azok, akik nem tudnák, a dekorcsík ugyanazt jelenti, mint a bordűr. Ez az a szegélycsík, ami elválasztja a falat a menyezettől. Többféle színben és mintázattal kapható, de a legjobban mégis akkor mutat, ha falaink egyszínűek és azokat emeljük ki egy-két árnyalattal sötétebb, lehetőleg mintás bordűrcsíkokkal így adva keretet a falaknak.

Virágminták praktikus falmatricákkal.

Azok, akik ragaszkodnak egyszínű falaikhoz, azonban mégis szeretnének pár díszítő elemet is vinni szobájukba, gyakorta használnak falmatricás megoldásokat, amikkel rendkívül egyedivé lehet tenni minden helyiséget. Nem újkeletű, de folyton felbukkanó lakberendezési trendnek számít az egyszerű és nagyszerű falmatrica, amiket virágos, szíves, pillangós vagy lágy vonalvezetésű geometrikus mintás típusban is gyakran vásárolnak a nők. Természetesen a variációs tárháza ettől sokkal szélesebb, így csak az ízlésünk szabhat határt annak, hogy világos, egyszínű falainkat milyen falmatricával dekoráljuk.

Rózsaszín tapéta? Naná.

Kényes kérdés, hiszen valaki egyetért vele, valaki nem, de elég régóta él a köztudatban – gondoljunk csak a babakelengye vásárlásra –, hogy a kisfiúk színe a kék, a kislányoké a rózsaszín. Persze régimódi felfogás, de ha elvonatkoztatunk ettől a közhelytől és kicsit távolabbról nézünk a témára, rájöhetünk, hogy a nők még mindig nagyobb érdeklődéssel keresnek rózsaszín vagy pink tapétákat az üzletek polcain, mint a férfiak. Ebből a színből is sokfélét lehet beszerezni. Megtalálhatóak papír, textil és öntapadós, vlies változatban is, amelyek nemcsak egyszerűen karbantarthatók és kopásálló, de – részint alapanyagának köszönhetően, részint azáltal, hogy a fal apróbb repedéseit elfedik – nagyon jó hő- és hangszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek.
A lakberendezők többsége úgy véli, hogy amennyiben mintás vagy csíkos tapétánkon a rózsaszín túlságosan is dominál, lakástextíliáink és otthonunk egyéb kiegészítők ne kövesség ugyanezt a színt, mert ebben az esetben a főszerep az aprólékosan összeválogatott részleteké marad. Rózsaszín tapétákhoz lakberendezők nagyon ajánlják a klasszikus stílust képviselő berendezési tárgyakat, így ha emellett döntünk, erre mindenképp érdemes odafigyelni.

Nem csak egy ruha, egy tapéta is lehet Gucci.

Valóban elképesztő, de már olyan luxustapétákhoz is hozzájuthatunk, amin egy-egy nemzetközi divatmára is otthagyta kézjegyét. Versace vagy Gucci tapétával dekorálni a falat ma már igazi fényűzésről tanúskodik. A luxustapéták által képviselt kategória egy teljesen egyedi, művészi alapokon nyugvó fali dekoráció, ahol a tervezők dizájnerek, festők, lakberendezők, fotóművészek álmodják meg a tapéta kinézetét. A luxus tapéta, nevéből is adódóan egy magasabb kategória, mint a hagyományos tapéták. A luxus tapéták előállításához a legjobb minőségű anyagot használják.