tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Irodai tapéta – mégis milyet válasszunk

Az üzleti életben rendkívül fontos, hogy az üzletünkbe, irodánkba betérő ügyfelet kellemes környezet fogadja. Nem túlzás azt állítanunk, hogy a kívánt hatás elérése érdekében az üzlet vagy a bemutatóterem minden szeglete és valamennyi részlete fontossá válhat. A profi benyomást nemcsak megsokszorozza elégedett ügyfelei számát, de a helyiségben dolgozók hatékonysága sem fog csökkenni egy kifejezetten motiváló környezetben. Nem véletlen, hogy napjainkban mind gyakrabban fordul elő, hogy az irodában dolgozó munkavállalókat is bevonják munkakörnyezetük dekorálásának megtervezésébe, az alapanyagok, színek és berendezési tárgyak megválasztásába. Bár önmagában a berendezés is sokat számít egy irodahelyiségben, az alap hangulatot és az összképet mégis leginkább talán a tapéta milyensége, annak színe, anyaga és mintázata határozza meg. Kétségtelen, hogy amennyiben az irodának komolyságot, de legfőképpen hitelességet szeretnénk kölcsönözni, akkor ehhez megfelelő kell tapétát választanunk. De mégis milyet?

Ezek a leggyakoribb színű, mintázatú és anyagú irodai tapéták

A reklámszakemberek gyakran elmondják, hogy nemcsak a falak, a kirakatüvegek, az irodai pultok, az ugyanitt más funkciót betöltő térelválasztó elemek és más a kiállítási eszközök, de önmagában a falra felvitt tapéta is reklámfelületté válhat. Az iroda kitapétázása során többféle dekorációs megoldás áll rendelkezésre, legyen szó faltetoválásról, speciális fali poszterről, öntapadó falmatricáról vagy éppen az egyik legkézenfekvőbb megoldásról, a dekortapétáról. De még mielőtt ennyire előreszaladnánk, nézzük az irodai tapéta kiválasztásánál leggyakrabban felmerülő kérdéseket: a szín, az alapanyag és a mintázat kérdését.

Hogyan válasszunk tapétát az irodába?

Mielőtt irodánkba a megfelelő tapétadarabot kiválasztjuk mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy melyik stílus az, ami nekünk tetszik. Egyfelől rendkívül sok időt kell eltöltenünk ezen a területen, másfelől a tevékenységünk milyenségétől függ az, hogy egyáltalán mennyire kell komolyságot sugároznia a tapétánknak. komolyságot sugallnia a tapétának. Lakberendezők pontosan tudják, teljesen más stílusú tapétakollekcióból kell választania egy belsőépítésznek vagy éppen egy lakberendezőnek, mint egy ügyvédnek vagy egy biztosítási szakembernek.

Legalább ennyire fontos a tapéta színének kiválasztása, igaz az iroda kitapétázása előtt nagyon sokan döntenek olyan tapétadarabok mellett, amelyek többnyire semleges színben vonultatják fel mintázataikat. A helyzet ellenben úgy áll, hogy az irodai tapéták esetében egyáltalán nem kell a színektől elzárkózni, persze önmagában egy jó színben pompázó tapéta sem illik az irodába abban az esetben, ha a mintázata, esetleg fényessége nem megfelelő.

Komolyabb hatást elsősorban sötét színnel érhetünk el

Amennyiben az irodánkba tapéta segítségével valóban komoly hatást szeretnénk eltérni, akkor mindenképpen érdemes sötétebb színben gondolkodnunk. Fontos ellenben hangsúlyozni azt is, hogy nem kell egy helységbe egyetlen egyszínű sötét tapéta mellett döntenünk, nyugodtan játszhatunk a különböző sötét színek eltérő árnyalataival is. Egy jól megválasztott szürke tapéta példának okáért kiválóan érvényesülhet bármilyen irodahelységbe anélkül, hogy a helyiség rideggé válna tőle. Az irodák többsége nagy és világos térrel rendelkezik, de az ilyen helyiségekbe is érdemes sötétebb színű tapéta mellett dönteni. Persze amennyiben kisebb alapterületű irodával rendelkezünk nem érdemes sötét tapéta mellett dönteni, ilyen esetben érdemes a pasztell színű tapétákat választani, elsősorban azokat a darabokat, amelyeknek a mintázata sem túl sötét, vagy éppen erős. Nem véletlen, hogy a halvány, valamilyen alap színbe olvadó minták sugallják leginkább ezekben az esetekben a komolyságot, ráadásul karakteres ízlésvilágról árulkodnak. Az elmúlt években rendezvényszervező irodák előszeretettel alkalmaznak posztereket is, melyek közül rendszerint a világosabb, élénkebb színeket érdemes választani. Amennyiben tartózkodunk az élénk színektől, dönthetünk krémszínű tapéták mellett, ugyanis a különböző tapétakollekciók között rengeteg csillogó árnyalat létezik, amelyek egyrészt nem túl harsányak, mégis hangsúlyossá tehetik a helyiséget. Az üzletek belső tere kiváló lehetőség arra, hogy a falakon, a polcokon, a kirakat dekoráción, az ajtókon, de még a padlón is kommunikáljon ügyfeleivel. Egy jó ötlet és koncepció végigfuttatása igazi kuriózummá változtatja vállalkozását.

Az irodai dekorációk egyik legjobb megoldása - az üvegfólia

Kevesen tudják, de az irodában található nagy üvegfelületeken alkalmazott üvegfóliák, kezdetben takarási funkciót láttak el, azaz elsősorban betekintés elleni védelmet nyújtottak. Ma már persze rendkívül széles választékban állnak rendelkezésre üvegfóliák, melyek előbbi funkciójuk mellett dekorációs tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az üvegfólia – vagy más néven – öntapadó felirat irodákba is esztétikus megoldást nyújt, ráadásul oly módon, hogy a térérzetünket sem csökkenti. Ugyanebbe a kategóriába sorolhatók az ugyancsak közkedvelt homokfújt fóliák, amelyek egyedülálló megoldásként részint láttatnak, részint el is takarnak.

Ha irodahelyiség, akkor dekortapéta

Egy jól megválasztott, irodánk méretbeli és térbeli adottságaihoz igazított fal dekoráció semmi máshoz nem fogható módon képes irodánk hangulatának átalakítására. Egyedi tapéta matricával számtalan izgalmas lehetőség nyílik meg az irodában, hiszen használhatjuk díszítő, dekorációs motívumként vagy éppen teljes falburkolatként, sőt ma már nagyobb szabású rendezvények idejére egyes irodák nyomtatással készült nagyméretű matricákat is előszeretettel alkalmaznak helyiségeikben.