tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Csempehelyettesítő tapéta fürdőbe és konyhába

Előtte egyeztessen - Mészáros Árpád Ügyvezetővel
+36 30 957 8738

Csempe hatás csempe nélkül? Ma már ez sem lehetetlen, hiszen számos csempehelyettesítő tapéta várja, hogy új otthonba kerülhessen. Legyen szó fürdőről vagy konyháról, ez a típusú tapéta nemcsak könnyen felvihető a falra, de anyagából adódóan egyszerűen tisztán is tartható.

Jól bevált és sokak által előszeretettel használt burkolat a csempe, amit általában vizes helyiségekben alkalmazunk. Ha lakásfelújításra adjuk a fejünket, szinte azonnal a csempekatalógus után nyúlunk, hiszen a konyhabútor és konyhapult mögé, valamint a fürdőszobába mást el sem tudnánk képzelni. Pedig ha szeretnénk valami újat, szokatlant, dizájnosat, ám mégis olcsót kitalálni, érdemes a csempehelyettesítő tapéták között keresgélni. Pénztárcabarát megoldás és felhelyezésük is kevesebb kosszal jár, mintha csempéztetnénk, ráadásul hosszú időre elfelejthetjük a fuga közötti penészt és lerakódást, ha pedig ráunnánk a csempehelyettesítő tapétára, egy délután alatt átcserélhetjük vagy típusának megfelelően átfesthetjük az egészet.

Praktikus megoldás a csempehelyettesítő tapéta

Új, modern és izgalmas esztétikai élményt is hozhat a vizes helyiségünk enteriőrjének kialakításában, ha a hagyományos csempe helyett ilyen tapétát választunk. Sokan vannak azok, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnének mindenhova csempét a fürdőszobájukba, vécéjükbe vagy éppen a konyhaszekrényük mögé. Van, aki egyszerűen nem szeretné látni a fúgákat és nincs kedve azokat takarítgatni, vagy csak spórolni szeretne azzal, hogy minimális számú csempét vásárol. Tény, hogy a hagyományos, egyszínű csempék olcsóbbak, ám kevésbé mutatósabbak, míg a dizájnosabb darabokért vagyonokat is elkérhetnek a forgalmazók, ám a tapéták rengeteg lehetőséget rejtenek magukban mind színükben, mind pedig mintázatukban.
Mivel alapjáraton a fürdőszobát már nemcsak praktikus, funkcionális helyiségnek tekintjük, hanem egy olyan térnek, ahol testünk, lelkünk egyaránt feltöltődhet, ezért igyekszünk mindent bevetni azért, hogy a helyiség ne csak kihasználható, de hangulatos, kényelmes, már-már szobaszerű legyen. A konyhánkkal pedig az a helyzet, hogy ha már komoly gonddal választottuk ki a konyhabútorunkat, érdemes azt olyan közegbe helyezni, ami kiemeli a térből.

Mik a csempehelyettesítő tapéták jellemzői?

Ezek a tapéták általában vinilből készülnek, ezért vízállóak, így se a vízpárára, se a nedvességre nem érzékenyek. A tapéta konyhai alkalmazása azért remek, hiszen ezek a konyhai tapéták jól moshatóak, sőt egy szappanos vagy mosogatószeres gyengébb kefével át is lehet súrolni őket így egy szempillantás alatt eltüntethető róluk a zsírfoltok vagy az egyéb fröccsenések. A mai technológiáknak és a speciális alapanyagoknak köszönhetően a víz- és páraálló tapéták kiállják a mindennapi élettel járó próbát, és szilárdan a helyükön maradnak akár a kád vagy a mosogató környékén is.
Alapvetően kétféle viniltapéta létezik. A hagyományos, vékony műanyag felülettel ellátott, tartós színnel mintázott, kis mélységű mintával textúrázott, sokszor damaszthatású darabok, fényes vagy matt felülettel, illetve a még ellenállóbb, habosított felületű (PVC, akril, poliuretán), sokszor erősen kidomborodó mintával készülő változatok.

Milyen legyen a csempehelyettesítő tapéta?

Egy kicsi, gyenge fényviszonyokkal rendelkező fürdőszobának például nagyon jót tud tenni a világos, fényes felületű csempetapéta, de ha valami nagyon elegánst szeretnénk, egy matt felületű, szürke csempehelyettesítő tapéta is jól tud majd mutatni a falon.
A konyhába ettől jóval egyszerűbb választhatunk, főleg ha egyszínű a konyhabútorunk, mert így mögé kerülhet élénk színű tapéta, de akár egy mozaikos, virágos vagy egyéb mintás változat is. Ha ragaszkodunk, a csempe hatáshoz, akkor se kell lemondanunk a tapétás megoldásról, hiszen ráfestve kisebb vagy nagyobb csempelapokat is találunk, változatos árnyalatban, csak a felhelyezésükre figyeljünk oda nagyon, hogy mindenhol tökéletesen illeszkedjen, és ne legyen elcsúszva sehol sem a minta.