tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Vinyl tapéta - Minden, amit tudni érdemes

A Vinyl tapéta manapság nagyon elterjedt a vásárlók körében.

Az évek során megváltozott gyártási technológiájuknak köszönhetően egyre több tapéta fajtával találkozhatnak az érdeklődők, melyeknek egyes tulajdonságaik nagyban eltérnek egymástól.

Beszéljünk hát a Vinyl nevű új, áttörő divatról, és tekintsük meg részlet gazdagon a különböző fajták sajátosságait.

Vinyl tapéta, tapéta divat

Minden, amit a Vinyl tapétáról tudni érdemes

Ha Vinyl tapéta vásárlásán törné a fejét, először mindenképpen érdemes tisztában lenni a ragasztási módozatával, továbbá a többi egyedi sajátossággal ami jellemzi. Ezeket a szempontokat fokozottan érdemes figyelembe venni egy komolyabb beruházást megelőzően.

Mint minden tapéta fajtánál, itt is találkozhat a legfőbbképp elterjedt erős és gyenge változatokkal.

Az ingatlanon belül is megvannak azok az egyes szobatípusok ahol ez a tapéta fajta különösen praktikus tud lenni.

Hogy melyek ezek?

Főleg a magas páratartalmú helyiségek azok, amiket a legelőnyösebb a Vinyl tapétával kivitelezni a nagymértékű, gyakran felhalmozódó páratartalom miatt.

Magas páratartalmú helységek: A konyha, fürdőszoba vagy akár egy pince.

A Vinyl tapéta természetesen lakásának vagy házának otthonosabbá tételében is egy központi szerepet játszhat.

Amennyiben már elhatárolódott a vásárlás mellett, az egyik legfontosabb lépés, ellenőrizni, hogy a tapétát ellátták-e RAL-minőségpecséttel. Emellett nem lehet csak úgy elmenni! Ezzel a pecséttel lehet teljesen biztos abban, hogy semmilyen mérgező, káros vagy allergén anyagot sem tartalmaz az Ön leendőbeli tapétája.

Ellenben a minőségpecséttel el nem látott tapéták egyik jelentős hátránya, hogy bár talán olcsóbbak, de károsanyag tartalmuk észlelhető lehet.

A modern technológiából kifolyólag a Vinyl tapéták gyártása, precíz ötvözete a többi fajtának. Leginkább a felhasznált tapéta anyagok sokasága az, melyek a tulajdonságait befolyásolják.

A most szóban forgó tapéta fajtának az előállításánál természetesen a legfontosabb bázis alapanyag a Vinyl, kémiai nevén PVC. Ez a műanyag egyik fajtája, mely a kémiai-vegyi iparban sokszor elő fordul.

A tapétázás megkezdése előtt meg kell bizonyosodni a kiválasztott terület szárazságáról, simaságáról és tisztaságáról is.

Bár ez mind alapszabály, még is hogy ne létezhetne kivétel?

Az alább bemutatott tapéta fajták legelsője nem igényel semmiféle nagyobb előkészületet. Maga a Vinyl tapétázás pedig nem tesz már nagy terhet a vállakra, hiszen nagyon egyszerű a felragasztása.

Ennél azonban jóval több szempontból is a Vinyl lehet a nyerő a többi tapétafajta közül. A Vinyl olcsó, vízhatlan és nem utolsó sorban hosszú életű.

A Vinyl tapéták különböző fajtái

Habosított tapéta:

Jellemzői a nyitott felület és a ritkás struktúra, hogy lehetségessé váljon a tapétába levegőt nyomni. Könnyű kezelés és tisztítás jellemzi ezt a tapéta fajtát. Egyszerre nevezhetjük a legigénytelenebb, de persze a legpraktikusabb tapétának is, mivel szinte bármilyen felületre felragaszthatjuk. A falat nem kell miatta előkészíteni.

Szinte csak pozitív tulajdonságokat tudok felsorakoztatni erről a fajtáról. Könnyen mosható, gyorsan szárad és cipelése sem vesz igénybe erős kezeket, tekintve, hogy súlya igen csak csekély.

Sima tapéta:

Ez a fajta sűrű, tömött szerkezettel, valamint sima felülettel rendelkezik. Felépítésénél fogva jellemzően a magas páratartalmú szobákban szokták alkalmazni. Ilyen lehet akár a fürdőszoba. Mint a fentebb említett tapétafajta, ez is hasonlóan, könnyedén kezelhető.

Vinyl CD:

Az anyag fajtája sűrű felépítésű. Az erős struktúrának köszönhetően jelentősen ellenálló a kémiai károsodásokkal szemben, miközben még így is meglehetősen nagy légáteresztő képességgel van felruházva.

Szerigráfia:

Legtöbben a selyemmel azonosítják a Vinyl tapétának ezen fajtáját. Előállítása egy eléggé érdekfeszítő folyamat, ugyanis egy különleges forrónyomásos technikával készítik el. Ezt a tapéta fajtát mindig az adott szobatípushoz illően kell kiválasztani, a fő célja és ismertetőjegyei miatt.

A Vinyl tapéták előnyei és hátrányai

Vinyl tapéta előnyei, természetes tapéta Előnyök

Könnyed felhelyezés: Könnyű a tapétázhatóságuk a legtöbb területen.

Ellenállóság: Magas ellenállósági fokozattal bírnak a szoba páratartalmával szemben.

Tartósság: Egy ilyen tapéta ideális élettartama kb. 15 év.

Széles választék: Mind a boltokban, mind az online felületeken hatalmas választék érhető el szín, anyag, és stílus tekintetében.

Hátrányok

Mérgező anyagok: Alapanyaga műanyag, így több mérgező anyag is előfordulhat benne, azonban jó hír, hogy az előállítók egyre jobban próbálják leredukálni a káros anyagok előfordulását ezekben a tapétákban.

Ragasztási nehézségek: Vannak felületek melyeken a ragasztása elég nehéz feladattá válhat.

Érdekes szag: Különös, érdekes szag, mely egy idő után, vagy pár mosást követően szerencsére hamar elvész.

Végezetül bízom benne, ha legközelebb tapétavásárláson gondolkodna, ez a fajta már biztosan nem az utolsó opciók közé fog tartozni.

Praktikus és persze rendkívül könnyedén képes lakhelyünket sokkal otthonosabbá varázsolni.

A tapéták ezerféle színben megtalálhatóak, de aki egy kicsivel egyedibb belső teret szeretne kialakítani, akár különböző motívumokkal ellátott típusok közül is kedvére válogathat.

A tapéták pozitív érzéseket tudnak kelteni az emberekben, mint pl. egy-egy melegebb szín vagy fantáziadúsabb stílus.

Az én lakásomban is számos tapéta található, melyektől ma már nem is tudnék megválni annyira az életem részeseivé váltak. Önnek is ajánlom, hogy adjon egy esélyt a háza újjászületésének, és tegyen egy próbát a Vinyl tapétákkal.