tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Gyermek tapéták, poszterek életkor szerint

 A gyermek világa nagy és színes, de a játékokkal ellentétben nincs életkora, folyamatosan fejlődik. A választásban a szülők egyedül maradnak. A gyermek kora és fejlődése szerint kiválaszthatja a tapétázási tanácsadó a mintát, a színt, az anyagminőséget és a karbantartási tulajdonságokat.  A lakberendezésnek alkalmazkodnia kell a folyamatosan növekedő gyermek igényeihez és szellemi fejlődéséhez.

A gyermekszobákat folyamatosan kell alakítani a gyerek növekedésének megfelelően, így ezek a helyiségek többször tapétázottak, mivel a gyerekek különböző fejlődési szinteken és érdeklődésen mennek keresztül. Megközelítőleg a születéstől a  pubertás korig körülbelül négy tapéta változással lehet számolni. Az esetek többségében nem kell mindig a négy falat áttapétázni, vagy posztert elhelyezni. 

Gyermektapéták kínálatunkban
Gyerekposzterek

 

  

  

Az óvoda változatos falai

A felnőttek általában rendelkeznek saját lakóhellyel, amit otthonnak hívunk. Ezek lehetnek a nappali, a hálószoba, a kondi terem, háztartási szoba…  Az óvodának más életfeltételeknek kell megfelelnie a kortól függően. Alváshoz, pihenéshez, játékhoz, tanuláshoz, játszó és pihenő helyiségekhez megfelelő kialakítás szükséges.

  • A játékterület legyen színes, szemet gyönyörködtető mintákkal és motívumokkal készült tapétákból, poszterekből vagy foto tapétákból.
  • Az ágy fejtámlájánál érdekes tapéták is elhelyezhetők a gyermekek számára.A pihenő helyiségben sötétebb vagy meleg tapéta színek, finom minták vagy sima tapéták a jó választás. A fényes lüktető színek és a merész minták inkább  aktiválják a játékot és a tanulás
  • Az óvodától az iskoláig a gyermek folyamatosan változik ésmindig más érdekli. Ezért mindig új színeket, motívumokat, mintákat és alakzatokat kíván választanAzért, hogy ne alakítsa át az egész szobát minden alkalommal, egy látszó falat (az egyik kiválasztott fal) kell a rendelkezésére bocsájtani ahol a korának megfelelően új motívumú tapétákkal lehet áttapétázni, újracsomagolni a falat.

   

 

A gyermek fejlődésének különböző fázisai

A fejlődés fázisait a gyermek kora határozza meg és tájékoztatást nyújt arról, hogy mit érez a gyermek és mit érzékel. Ez nagyon hasznos lehet a megfelelő tapétát tanácsadó véleményének a kiválasztásban.

Csecsemő az első életévben

Sok várandós szülő szeretettel hozza létre a születés előtt a gyermekszobát. Keresnek baba tapétát és gyakran klasszikus pasztell tapétát választanak kedves motívumokkal vagy figurás poszter mintákkal. De mit tud a gyermek már észrevenni vagy látni ebben az időben?

A csecsemők a fényt még homályosan látják. Először az anya arcára figyelnek és a látási tartományuk 20-30 cm ebben az esetben. A gyermek elsősorban a világos és sötét árnyalatokat érzékeli. Fokozatosan más arcok is érdekesek kezdenek lenni, például a nagymamáé. A csecsemők az arcokon tanulják és utánozzák az arckifejezéseket. Egy-két hónap múlva a csecsemő már szemkontaktusokra kezd koncentrálni és követi a mozgásokat. A legfontosabb színek a piros,  sárga és a kék. A tapéta színátmenetek ebben az időben még nem ismerhetők fel a csecsemők számára.

A látás minden hónapban növekszik.  A szemek egyre jobban felfedezik a körülöttük levő világot. Egy éves korig a gyermek látása 50%-al növekszik.

A barátságos világos és vidám színek a  melegség hangulatát hozzák létre, de ne használjunk rózsaszín vagy világoskék színeket. Egy sárga tapéta minta amely barátságos, vicces, kedves állatok arcát mutatja az érzékeny gyermekszobák falán, jó megoldás lehet. Kedves csillagkép és a felhő formájú tapéta egy nagyobb méretű poszter mintával figyelmessé teszi a gyermeket.

   

 

 

A kisgyermek 1-3 éves korig

Ami a háromdimenziós látást illeti, az intenzívvé válik. A látásélesség és a színkép érzékelése tovább fejlődik, így a színkülönbségek felismerhetők lesznek a gyermek számára. A látómező még oldalirányban 30%-ra korlátozódik. A látás kifejlődődése 10-12 éves korra fejeződik be. Ezekért a dolgokért ajánlott a gyermek tapéták kor szerinti kiválasztása. Ököl szabály: a gyermek tapétákat a szülők nem maguknak, hanem a gyermekeknek vásárolják, általában...

 

      

 

 

Óvodás korú 3-6 éves korú gyermekek

A 3. és 6. év közötti életkorban a gyerekek a nap nagy részét az óvodában töltik. Itt a korábban szerzett öntanuló készségüket továbbfejlesztik és új közösségi kapcsolati formákkal ismerkednek.

A gyerekek találkoznak más gyerekekkel és megtanulják, hogy irányítják őket és ismerkednek az emberi együttműködési szabályokkal. Ez naponta sok és új felfedezést hoz létre.

Nagyon fontos az óvodába járás, mert itt a gyermek sok időt tölt és sokat játszik. Ennek megfelelően kell megtervezni a poszter színeket és motívumokat, amik visszatükröződnek a tapétákon.  Kialakul a klasszikus lány és fiú dominanciát kifejező tapéta háttér. Az óvodáskorú lányban erősen él a hercegnő érzése. A kedvenc állatok, macskák, kutyák, lovak, egyszarvú, mesebeli tájak várakkal. De színes állatkertek vagy a kalóz-szigetek is keresettek. A fiúk nagyon figyelnek az autókra, repülőgépekre és hajókra. Cirkusz vagy állat motívumokat mindkét neműek kedvelik.

A színek között mindkét nem választhat a kék és a rózsaszín között, kívánság szerint. Megfigyelték, hogy az óvodás lányok körében kedvelt még mindig a rózsaszín. A fiúk személyisége erős mint a piros, narancssárga vagy hideg kék és szürke színek.

 

Az iskolás kor kezdete

A 6. évtől új izgalmas korszak kezdődik, mert a gyerek iskolába kezd járni. 

A szülők és a gyermekek között ebben az időszakban meglehetősen hosszú vita folyik a tapétázás körül, mert a szín és motívumok tekintetében különböznek egymástól. Itt a kompromisszum a megfelelő megoldás. A kompromisszumok közé tartozik a látszó fal a kedvenc mintázatokkal és kedvenc színekkel. A látszó fal melletti  másik három fal harmonikusan illeszkedik a látszó fal színeihez és a funkciójához.

Ami az iskoláskorszak tapéta mintái lehetnek azok a kedvenc figurák, a tevékenységek, az állatok egyértelmű meghatározását mutatja. Ezek már nem gyerekes hanem valódi konkrét életérzés keresésből állnak. A geometriás tapéta mintákat erős szín kompozíciókkal vagy absztrakt mintákkal választják ki. 

Fontos, hogy a gyermek szobák tapétái a megfelelő épületfizikai tulajdonságok szerint kerüljön kiválasztásra. Ezek a mosható gyermek tapéták sorába tartoznak, a falak folyamatos karbantartása és takarítása miatt.

  

 

 

 

 

Ahogy folyamatosan öregszünk kialakul a saját személyiségünk és saját kedvelt tapéta mintánk.  A tapéta motívumok egyre különlegesebbek lesznek a színekkel együtt. A pubertás kor nagy kihívást jelent a szülőknek. E sorok írója a bizonyíték arra, hogy ez így van mivel unokájával átéli ezt a helyzetet.

Sok kedves tapéta vásárló elhozza a gyermekét az üzletünkbe, hogy a gyermek véleményét kikérve válasszanak. Másfél órás tájékozódás és válogatás után megkérdezi a szülő a gyermekét, hogy melyik tapétát választotta. A gyermek választ és erre a kedves szülő az mondja, hogy „NA, EZT AZT AZTÁN NEM!” Mire a gyermek: „NA DE ANYU, ÉN MÉG GYEREK VAGYOK!”

Válasszon gyermektapétát webáruházainkban!

Tapétázási tanácsadó: Mészáros Árpád ügyvezető +361 788 5095