tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

A svéd Boråstapeter designerei és tapéta kollekciójuk

A svéd Boråstapeter designerei és tapéta kollekciójuk

A skandináv tapéta ma már világhírű, és nem csak a XXI. századi új tervezőgeneráció új kollekciói, hanem a neves dán építész-designer Arne Jacobsen lassan hetven éves tapétamintái is kelendőek a mai napig. Alábbi cikkünkben a legnevesebb modern svéd tapétakollekciókat mutatjuk be röviden.


Karlslund
A Karlslund tapéta kollekció egy időutazás térben és időben. A kollekció ihletői a régi skandináv kastélyok és paloták, valamint vidéki majorok világát hozza vissza, a mai modern lakóházak stílusához igazodva. A kollekció, megidézi és visszavarázsolja, ezt a történelmi kort, de úgy hogy az illeszkedjen a mai elvárásokhoz. Minden minta mögött egy történelmi hely áll, minden rajz, egy-egy mese egy régi már letűnt korról.


Hanna Werning

Hanna Werning nem csak egy tapétakollekció, hanem egy neves designer neve is egyben. Hanna Werning harmadik tapétakollekciója alkotója nevét kapta, ez is mutatja a tervező ismertségét és elismertségét. Ez a tapéta kollekció szakít a hagyományos skandináv visszafogottsággal. A tapéták szinte felrobbannak a színek és formák gazdag kavalkádjától. A mintákban nem csak a klasszikus svéd, de egzotikus motívumok is megjelennek. Virágok, indák, levelek, pálmák kacskaringóznak élénk színekben a tapétákon. Hanna Werning diplomáját az angliai Central Saint Martins College-ban szerezte, három alkalommal nyerte el az Elle Interiör Design díjat. Nem csak a Boråstapeternek, de olyan nagy világmárkáknak is dolgozik, mint az IKEA.


Oxford tapétakollekció

Míg Hanna Werning élénk színeivel hódit, addig az Oxford kollekció az évszázados hagyományokra épít. A kollekció jellemzője a nyugalom, béke és harmónia, amit a minták és a színhasználat is közvetít. A kollekció, a klasszikus időtlen stílusok szerelmeseit szólítja meg. A kollekció története is egyedülálló. A Boråstapeter archívumában bukkantak rá, egy XIX. századi, kézzel festett tapétagyűjteményre, ami az Oxford kollekció alapját adta.


Falsterbo

Ha szerette az Oxford hangulatát, akkor a Falsterbo is kedves lesz a szívének, hiszen ez az első kollekció, amely a Boråstapeter archívumának kincseit a felszínre hozta. A kollekció alapja, az 1800-as évek végének eredeti tapétái, amelyet egy neves designer értelmezett újra. A Hanna Wendelbo-Hansson által megálmodott Falsterbro kollekció, ezeken a közel két évszázados alapokon nyugszik, egyszerű mintái, vagy virágmotívumai, egy nyugalmasabb kor hangulatát idézi viszi otthonainkba.
Wendelbo-Hansson 2012-ben a Falsterbo kolekcióval elnyerte az ELLE ENTERIÖR DESIGNPRIS díjat tapéta kategóriában. A designer kifejezetten gyermekeknek készült kollekciója a Lilleby szintén megtalálható a tapétacenter áruházaiban.