tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

A tapétázás szerszámai

1. A tapétázó olló a legfontosabb szerszám a munkák során.Javasolt a svéd, vagy finn Fiskas olló a munkákhoz. Használnak még sniccert is a munkavégzéshez is, tapéta vágáshoz.

2. A szegélyvágó a német tapétázó mestereken került hazánkba. Profi  szerszám a tapéta vágásához.

3. Csapózsinór az egyenes vonalak kijelölésének szerszáma. Oldalfalon és mennyezeten  gyorsan tudunk vele jelölni. A képen látható kialakítása miatt függő ónként is tudjuk használni.

4. A letörhető pengéjű  sniccer, vágókés a tapétázás fontos szerszáma, kitűnően használható univerzális eszköz.

5. A kúpos varrathenger  sarkoknál éleknél fontos szerszám a kialakítása miatt. A tapéta szélek lesimításának ideális eszköze. Habtapéták illesztésénél legyen óvatos a benyomódás miatt.

6. Szivacsból , gumiból gyártott varrathengert  alkalmazzunk  sérülésre érzékeny tapétákhoz. 7. A festőspatula a gipszes javítások elengedhetetlen szerszáma. Igazi univerzális tapétázó szerszám!

8. Sarokgörgő, merev tapétákhoz javasoljuk profiknak.  Nem ajánlatos sérülékeny tapétákhoz.

9. Nyeles tapéta perforáló kéziszerszám, a tapéta bontáshoz a tapétaleoldó beszívódásának megkönnyítése érdekében.

10.háromszögletű karcoló szerszám a régi tapéta eltávolítására szolgál. Ezzel a szerszámmal a régi  tapétát lehet kilyuggatni, így a tapéta leáztatásához használt tapéta leoldószer jobban felszívódik és leoldja a régi tapéta ragasztót.

11. A karcoló spatulával a gipsz és glett- anyag kitüremkedését, festék folyásokat  és egyéb felületi egyenetlenségeket távolíthatjuk el tapétázás előtt.

12. A kaparókéssel nagy területről tudjuk gazdaságos erőkifejtéssel eltávolítani az egyenetlenségeket, kitüremkedéseket a falakról, mennyezetről..
13. A ragasztó fecskendővel ragasztót tudunk a tapéta alá tölteni a buborékok megszüntetése céljából.

14. A függőónnal a falon függőleges vonalat tudunk húzni, melyre merőleges vonalat tudunk készíteni a tapétázás szükségletének megfelelően.

15. A ragasztó hengert a ragasztó felhordására használjuk oldalfalon, mennyezeten és a tapéta felületén a szükségletnek megfelelően.

16. Nyomóhenger puha szivacsból, speciális műanyagból készítve. Ezzel az okos nyeles szerszámmal könnyen a falra nyomhatjuk a tapétát és kipréselhetjük az alatta levő levegőt. Ajánlott vlies, gyapotrostos, vinyl, papír tapéták felhelyezéséhez. 

17. A tapétakenő kefe (kocka kefe) a falfelületek előkenéséhez, tapéták ragasztóval bekenésének elengedhetetlen szerszáma. Használható vlies tapétákhoz, fal előkenéhez,, üvegszövet tapéták kenéséhez, makulatúrákhoz.

18. Az egyenes élű acél  tapétavonalzót vágóélként használjuk a tapétázó asztalon és egyéb tapétázandó felületeken.

19. Pamutkesztyűt sérülékeny falburkoló anyagok, textil tapéták, velúr tapéták, üvegszálas tapéta ragasztásakor kell használni. 20. A puha lószőr tapétakefét elsősorban sérülékeny felületű dombornyomott papír- vagy vlies tapéta felrakásánál kivitelezésénél használjuk a tapéta felsimításához, elhelyezéséhez.

21. A tapétavágó késsel szaporán lehet a tapétákat méretre szabni különösen száraz állapotban a tapétázó asztalon.

22. A tapétasimító (trapéz) szerszámot csak üvegszövet tapétákhoz, és nehéz vinyl tapétához ajánljuk.

23. A háromszögű tapéta bevágó egyenes élvonalzó a tapétacsík alsó szélének beszabására szolgál. Segítségével megakadályozhatjuk, hogy a lábazati szegélyre ragasztó kerüljön, legfontosabb feladata a tapéta beszabása a lábazathoz, szőnyegpadlóhoz.

24. A műanyag szálú tapétakefét fűrészporos- és egyszerű papírtapéták felviteléhez használjuk. Kevéssé alkalmazható a vlies gyapotrostos tapétákhoz..