tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

A tapéta és a harmonikus környezet

8008-8072

A harmonikus környezethez hozzátartozik a kényelem, a megfelelő komfortérzet kialakítása, a lelki közérzet biztosítása. Az emberi szervezet komfortérzetét legalább három dolog határozza meg. Ezek a levegő páratartalma, a környezetünk hőmérséklete és a levegő áramlási sebessége.

A lelki környezet kialakításához hozzátartoznak a környezetünk tárgyai, elhatárolt téralakzatok, ezekhez tartozó színárnyalatok és ezek együttes harmóniája. Nagyon fontos, hogy minden ember megteremtse magának és a vele együtt élőkkel, a legjobban megfelelő lelki és fizikai környezetét.

Minden tevékenységünk az emberért van, ezért mindennek a mércéje maga az ember. Ez érvényes minden emberi tartózkodásra vonatkozó helyiségre. Ezek lehetnek a szoba, lakószoba, hálószoba, iroda, hotel, konyha, előszoba vagy iskola. Az ember léptékéből kiindulva alakította tudását Leonardo da Vinci és Le Corbusier.

Leonardo-Da-Vinci-The-Man-Behind-The-Shroud

A Vitruvius-tanulmány Leonardo da Vinci egy vázlata, amely az emberi test méretarányait volt hivatva felmérni és elemezni.

Le Corbusier modulor

Le Corbusier: A Modulor, mely az emberi test arányait veszi alapul az épületek megformálásakor és térszervezésekor.

Ennek a halmozott tudásnak a birtokában összhang van az ember és a bútorok, szoba méretei és az ablakok, ajtók méretkoordinációja és a dívány között.

 

 

Times_Square

A 21. század rohanó fortyogó világában megnőtt az emberek vágya a harmonikus környezet iránt. A magasabb iskolázottság, az internet, a globalizáció, a növekvő jólét és a bizonytalanság formálja a világot és a benne élő embereket. Óriási színéhség dübörög az élet minden területén.

A televízió az internet és a reklámok bátran használják a formagazdagságot és a sziporkázó színeket.

Amióta a színek hatását fiziológiai és lélektani szempontból tudományosan vizsgálták megállapították, hogy a színdinamikai elvek alkalmazásával harmonikussá tudjuk alakítani a környezetünket. Ezek segítik az emberek regenerálódását, fizikai és szellemi újjászületését.

színek

A lakott terek falfelületeinek gyors elfedésének leggyorsabb és egyben legegyszerűbb módja a tapétázás. A magasan fejlett tapéta gyártási technológiával 100.000 féle színárnyalattal, a különböző célközönségnek készült tapéták minden igényt kielégítenek.

 

A tapéták betervezésével és a színdinamikai szabályok betartásával a termelés fokozható a gyárakban és az irodákban. Javul a munkahelyi légkör, oldottabbak az emberi kapcsolatok. Iskolákban, óvodákban, bölcsődékben a gyermekek és fiatalok közérzetére nagy hatással vannak a színes tapéták. A szellemi képességek gyorsabban fejlődnek és a tudás megszerzésében is komoly szerepet játszik a tudatosan kialakított harmonikus környezet és a belső terek kiképzése.

Színterápia segítségével összeállított tapéta felületek segítik a gyógyulást a kórházakban. A mosható színes tapéták kiváló tulajdonsága, hogy fertőtlenítő szerrel takarítható a felületük és egyben gyógyító hatásuk van a színösszeállításuk miatt. Gyorsan és jól javíthatók.

Megállapíthatjuk, hogy a szobák és a belső terek harmonikus felületképzésének kiemelkedő lehetősége a tapétázás. Napjainkban ez a nagy múltú mesterségbeli tudás újra a fénykorát éri, amely tudománnyá vált a szakmájukat gyakorlók körében.

9336-38_rb designers_16_1600 93633-1_rb