tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Eszterházy tapéták

Az eisenstadti Eszterházy-kastély a Magyar határ mellett található Kismartonban. A kastélyt gróf Eszterházy Pál kezdte építeni barokk stílusban 1663-1672 között, melyet herceg Eszterházy Miklós fejezett be az 1830-as években.

 

 

eszterházy tapéták

 

 

A császárnői szobában megcsodálható a zöld kínai hernyóselyem tapéta melyet kínai szalonná alakítanak ismét. Ebben a szobában vendégeskedett Ausztriai Maria Ludovica császárnő. A zöld szalon mellett megtalálható a 18. századból való kínai Kantonból származó selyem tapéta is. Ezek a tapéták a Brit birodalom Kinából Európába irányuló exportjából származnak. A vörös szalon hernyóselyem tapétái a Francia király lyoni manufaktúrájának gyöngyszemei. Ebben a helyiségben a Magyarországon népszerű Sissi királyné és I. Ferenc József császár és Magyar Király Őfelsége történetét mutatják be. Eredeti bútorokról annyit, hogy a ruhásszekrény például citromfából készült mert így a ruhák átvették az újdonságnak számító citrom illatát.

 

Az Eszterházy tapéták mellett különleges élmény a Haydn-terem barokk freskóival és falfestményeivel. Itt élte a kor szuper sztárja, a vonósnégyesek megteremtője a nem mindennapi mozgalmas életét...