tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Szürke tapéták

Karakteresség valódi karakter nélkül: szürke tapéták


Tapéták ma már szinte megszámlálhatatlan szín- és mintaválasztékban állnak rendelkezésre, amelyből könnyűszerrel kiválaszthatjuk azt az árnyalatot, amely legtökéletesebben passzol otthonunk lakberendezési tárgyaihoz. Napjainkban többféle alapanyagú és sokféle mintázatú szürke tapéta beszerezhetőEzek a tapéták modern stílusban, a retro vagy éppen letisztult életérzést megjelenítő formavilágban is hozzáférhetők a legkülönlegesebb dizájnokig. Míg a minták nélküli szürke tapéták nem rendelkeznek saját karakterrel, a különböző mintás darabokkal meseszép enteriőrt teremthetünk otthonunknak. A lakberendezésben a szürke színeket felvonultató sima- és mintás tapéták évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nézzük, mi lehet ennek az oka!


Nemcsak mintákkal hódít!

A tapéta színárnyalatának kiválasztása előtt érdemes több variációt is végiggondolnunk, hiszen már a vonatkozó helyiségek egyetlen falának kitapétázása is alapvetően fogja megváltoztatni az enteriőrt. A tapétagyártó cégek designerei által megálmodott szürke tapéták széles választékából azonnal szembetűnik, hogy árnyalatait rendkívül sokoldalúan alkalmazhatjuk. Modern korunk designerei szerint ugyanis a sík vagy éppen kiemelkedő minták nélküli szürke tapéták nem rendelkeznek saját karakterrel, ily módon kiválóan megfelelnek arra, hogy semleges környezetet biztosítsanak a színes kiegészítőknek vagy éppen a szobákban található egyéb bútordaraboknak. A mögöttünk hagyott években nem egy cég dobott a piacra önálló kollekciókat egyszínű szürke tapétákból, melyek alapanyagukat tekintve lehetnek vinyl vagy vlies kivitelűek, de természetesen léteznek más természetes anyagokból gyártott termékek is. 


Elsődleges titka a struktúrákban rejlik

Egy dolgot már az elején érdemes leszögeznünk: a teljesen szürke tapétával ellátott – kiegészítők nélküli – környezetet a hálószobában, gyerekszobában és a kreativitást igénylő helyiségekben nem érdemes alkalmazni. A szürke egyszínű tapétákat mindenekelőtt a különböző struktúrák teszik igazán izgalmassá, így kifejezetten sok lehetőséget adnak a lakberendezésben. Egyaránt beszerezhetők a sárga alapra készült melegebb szürke valamint a kék alapra felvitt hideg szürke tapéták. Abban az esetben viszont, amennyiben az egyszínű szürke tapéták mellett döntünk, mindenképpen a számunkra legharmonikusabb variációra essen a választásunk. Az egyszínű szürke tapétákhoz jól párosíthatjuk a legkülönbözőbb színű tükröket, bekeretezett fényképeket vagy éppen az eltérő stílusban megalkotott festményeket. Különösen a mélyebb színű tapéták biztosítanak ideális hátteret a tárgyaknak. A szürke tapétákat előszeretettel alkalmazzák mind klasszikus, modern, minimál stílusú, mind a rusztikus és retró hatást keltő otthonokban. 


A szürke tapéta mintával az igazi!

A lakberendezés közismerten elterjedt tézise, hogy míg egyes színek szűkítik, vagy éppen tágítják a teret, addig mások semleges hatással rendelkeznek, és alapvetően nem befolyásolják a szobában tartózkodók térérzetét. A közép-zöld valamint a bíborvörös árnyalatú tapéták mellé ebből a szempontból nyugodtan oda sorolhatjuk a szürke színeket felvonultató darabokat is. A térérzet nem befolyásoló attitűd ellenben csak abban az esetben igaz, ha a tapéta nem rendelkezik csíkokkal vagy egyéb mintákkal. 


Térérzet-befolyásolás mintás szürke tapétákkal!

szürke színű, 3D-hatású tapéta különleges, dekoratív megjelenést kölcsönöz bármely falfelületnek. Nem kell ellenben 3 dimenziós hatást eredményező tapétához fordulnunk minden esetben. Mint más színben pompázó tapétafelületek esetében, a szürke alapon különböző irányban futó csíkokkal megjelenő tapétákkal is más-más hatást érhetünk el. Egy szürke alapon függőleges irányú színes csíkozású tapéta köztudottan jelentősen meg fogja optikailag a szűk teret, Ellenben egy inkább keskeny szobaát a vízszintes irányú sávokkal tarkított szürke tapéta optikailag tágítani fogja a térérzetünket. Igen modern hatást tudnak kölcsönözni bármely nappalinak vagy hálószobának a szürke alapon kevés széles sávval ellátott tapéták, míg a sűrűn felvitt keskeny csíkok inkább budoár-szerű hatással öltözteti fel vonatkozó helyiségünket. Mielőtt valamilyen szürke alapon különböző mintákkal tarkított tapéta mellett döntünk – legyen szó nagy vagy kis virágmintás, pöttyös, tégla vagy éppen valamilyen kőmintás tapétáról – nem csak azt kell eldöntenünk, hogy alapvetően milyen hatást szeretnénk elérni. Érdemes megfontolni egyebek mellett azt, hogy mit szeretnél kiemelni, mire szeretnénk felhívni a figyelmet a szobában. Egy szürke alapon jól megválasztott mintás tapétával gyakorlatilag bármerre irányíthatjuk a helységbe lépők figyelmét.