tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Pink-rózsaszín tapéták

Egy rózsaszín tapéta nemcsak a gyerekszobában mutat jól

A rózsaszín az a szín, amit vagy nagyon szeret az ember, vagy jó messzire elkerül, de semleges nem tud maradni iránta. Éppen ezért lehet, hogy aki igazi rózsaszín-rajongó, szívesen dekorálja otthonát rózsaszín tapétával is.
Bár elsőre a rózsaszín tapétáról a gyerekszobák világa, abból is a kislányok szobája jut eszünkbe, napjainkban már nemcsak ott kerül rózsaszín tapéta a falra, ahol kisbaba van. Köztudott, hogy a férfiak többsége megőrül ettől a színtől, hiszen alapvetően ez a nők színe, mégis néhány évvel ezelőtt röppent fel a médiában a hír arról, hogy a mindenki által imádott, kisfiúsan sármos Harry herceg rózsaszínre és szürkére festette királyi lakrészét. Ezt egy angol dekoratőr árulta el az újságíróknak, aki segített a hercegnek kiválasztani a megfelelő árnyalatokat, hogy azok tökéletesen passzoljanak egymáshoz. Nem véletlen viszont az, hogy ezt a színpárosítást választották, hiszen a rózsaszín mind a sötét, mint pedig a világosszürkéhez igazán jól megy, ráadásul ez a kombó megtöri a szín „cukiságát”, lányosságát és igazán elegáns, kifinomult összhatást kelt.

Rózsaszín tapéta = álomvilág

Mindannyian ismerjük azt a kifejezést, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot. Mivel ehhez a színhez alapvetően az idealizmust, a romantikát, a nyugodtságot és az álmodozást társítjuk, ezért olyan személyiségek válasszák általában falaik színévé a rózsaszínt és annak árnyalatait, akik azonosulni tudnak ezekkel a szemléletmódokkal. Jó tudni, hogy a rózsaszín igazán divatos szín jelenleg a lakberendezésben, ami jó hatással van a belső terek energiáira, ám érdemes ezzel is óvatosan bánni vagy olyan kiegészítőkkel, bútorokkal megtörni a hatását, melyek nem engedik, hogy otthonunkban eluralkodjon a lányszobák hangulata (kivéve, ha felnőtt fejjel pont ezt a hatást szeretnénk elérni).

Szakemberek azt ajánlják, hogy falainkra inkább halvány rózsaszín tapétát válasszunk, mint erőteljes pinket, és ha otthonunkban a modern hatást szeretnénk erősíteni, keressük az olyan tapétákat, melyek lazacszínűek. Ellenben a klasszikus, kifinomult eleganciáról árulkodó otthonokba jó választás lehet egy púderrózsaszín tapéta, mely nem összekeverendő a babarózsaszínnel. Egyaránt jól mutat a divatos retró vagy MCM stílussal, modern vagy akár bohém stílusú otthonokban is, csupán azzal lehet elrontani az összhatást, ha nem megfelelő kiegészítőket válogatunk hozzá.

Rózsaszín tapéta akkor és most

Nehogy azt gondoljuk, hogy a rózsaszín tapéta csak a XXI. század divatja, hiszen már az 1700 évek közepétől jelen volt az olasz és francia klasszicista szalonokban, de az angolok se vetették meg soha ezt a színt. Egyaránt használták selyemtapétaként, kárpitként is, erről árulkodnak azok a kosztümös filmek is melyekben ezeket a világokat idézik meg oly gyakran.

Ha a rózsaszínt, pinket falszínként használjuk, összeválogathatjuk úgy az árnyalatait, hogy azokban a halványabbak keveredjenek az élénkebbekkel, tehát nem kell azonnal csak egyszínű falakra gondolnunk. De akár egyik fal lehet élénkebb rózsaszín, főleg ha az több természetes fényt is kap, hiszen ez csak kiemeli, míg a szomszédos falakat tapétázhatjuk világosabb árnyalatúakra. Ha nem akarjuk rózsaszínbe borítani az összes falat, befesthetünk csupán egyet egy hangsúlyosabb rózsaszínre, míg a többi maradhat fehéren…
Ha túl sok erős rózsaszín vesz minket körül, az állandó vibráló hatása miatt egy perc nyugtunk se lesz, ezért az élénkebb pinkekkel érdemes csínján bánni.

Hol használjunk rózsaszín tapétát?

Lehetőleg a nappalira és a hálóra, esetleg vendégszobára korlátozódjon a rózsaszín tapéta használata; olyan szobákat dekoráljunk ezzel, ahová szeretnénk egy kis lágyságot, melegséget vinni. Azokat a szobákat tapétázzuk ilyenre, melyek keleti fekvésűek és keveset süti őket a nap.
Nagyon jól tud kinézni, ha a halvány rózsaszín falakhoz sötétebb lila textíliákat válogatunk össze, legyen szó ágytakaróról, sötétítőről vagy éppen díszpárnákról, míg a bútorok közül a legjobban a fa hatásúak, a barna és fehér színűek passzolnak az ilyen falakhoz.