tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Bézs-drapp tapéták

Bézs tapéta: egyszerű és nagyszerű!

A bézs tapéta remekül kombinálható több stílusú bútorral, lakástextíliával és dekorációs tárgyal ezért is tökéletes választás. Időtálló és soha nem megy ki a divatból, így nem kell attól tartanunk, hogy egyszer csak avíttnak, réginek fog hatni. Egyáltalán nem unalmas szín, sőt! Pont hogy egyszerűsége miatt rejt magában rengeteg lehetőséget, így például erőteljes, élénk színű bútorokkal és kiegészítőkkel remekül összhangba hozható.

Ha egy színt kellene mondanunk a fehéren kívül, ami tuti biztosan jól fog mutatni bármilyen szoba falán, akkor az a bézs lenne. Egy bézs tapétával nem nagyon lehet melléfogni, ezért is kedvelik olyan sokan (és nemcsak a hölgyek körében népszerű).
A bézs a tört színek kategóriájába tartozik, egy lágy, olykor krémes átmenet a fehér és a barna között. A kövek, a homok, a kagylók színe, amiben rendkívül sok természetesség van. Egyesek a szabadság, az elfogadás és a béke színének is tartják, ami nyugtató, jó hatással van az ember közérzetére is. Konzervatív, ám egyben az egyik legrugalmasabb szín is, hiszen számos egyéb színnel kombinálható.
Az elnevezés egyébként francia eredetű, eredetileg a festetlen, nyers gyapjú színét jelentette. Ennek megfelelően a bézs színt először Franciaországban kezdték színként használni az 1800-as évek közepén, majd a 20-as évekre kibővült a jelentése és már nemcsak a sápadt, sárgás-barnára használták ezt a kifejezést, hanem a barna rengeteg tónusára is.

Milyen színekhez passzol a bézs tapéta?

Egy bézs tapétával jól harmonizálnak a hűvösebb árnyalatok, a kék, a szürke, a moha zöld, de jól mutat rózsaszín és narancssárga mellett is. Különlegessége éppen abban rejlik, hogy minden szín és forma jól megy hozzá. Lehet bohém mintás, vagy monokróm, ami klasszikus, elegáns megjelenést kölcsönöz minden lakásnak.
A bézs tapéta színéhez jól mennek a különböző árnyalatú barnák és a csokoládé szín is, ami kihangsúlyozza a klasszikus vagy a modern ízlést. Arannyal kombinálva exkluzív, elegánsan barokkos lesz az összhatás.
Ahogy azt már említettük is, a bézs a fehér és a barna keveredéséből jön létre, ezért egyaránt benne van a fehér hűvössége és a barna melegsége is. Így, ha egy meleg színnel kombináljuk, akkor még jobban kiemeljük a meleg hatását, ha pedig hideg színnel párosítjuk, akkor a hűvösségét hangsúlyozzuk.
A sárgás bézses tapétákhoz passzol a rózsaszín, a pasztell zöld, a zöldeskék, a világoskék, a lila és egyéb sötét bézs árnyalat. A barackosabb árnyalatú bézsek mellett remekül mutat a piros, a smaragdzöld, a türkiz vagy a világoszöld. A sötétebb bézs árnyalatú tapétákból pedig a legtöbbet fehérrel, feketével vagy sötétebb barnákkal hozhatjuk ki.

Milyen stílushoz, anyagokhoz passzol?

A legváltozatosabb stílus és textúra paletta sorolható ide, hiszen egy bézs tapéta könnyedén „otthonra lel” a skandináv stílusban, de a retró vagy modern hatás sem idegen tőle. Kezdve a nagyon finom anyagoktól egészen a durvább hatásúakig minden megy hozzá, jöhet a fa, a fém, a kő, a selyem, kasmír, a pamut és minden, ami természetes.
Egy bézs tapéta azért is jó döntés, mert ha ez borítja a falunkat, bármikor új stílusúvá alakíthatjuk otthonunkat, hiszen csak a berendezést kell lecserélnünk és nem a falak színét.

Hova ajánlunk bézs tapétát?

Egy bézs tapétával vizuálisan nagyobbíthatjuk a teret, így jó megoldás például kicsi nappalikba, szűk előszobákba és oda is, ahova kevés természetes fény jut be.
A bézs nyugtató, pihentető hatása miatt ajánljuk hálószobákba is, a fürdőbe pedig egy ilyen színű tapéta nem sterilnek fog hatni – mint mondjuk egy habfehér –, sokkal inkább tisztaság érzetet ad majd.
Konyhába is bátran használhatjuk, főleg ha sötétebb, fa színű a padlónk vagy a konyhabútorunk. Gyerekszobába is jó: kisfiúknak barnával, zölddel kombináljuk, míg kislányoknak rózsaszínnel vagy pirossal.
Ha pedig irodánk falát szeretnénk bézs tapétával borítani, megtehetjük, hiszen ez kellő komolyságot áraszt majd és jól mennek hozzá a bőr vagy műbőr ülőalkalmatosságok is.

A skandináv otthonok színe is a bézs

Általában ámulva nézzük a svédek, dánok, a norvégek remek ízlését, és a skandináv stílus letisztultságát, finomságát és egyszerűségét. Ha otthonunkba szeretnénk csempészni egy kis északi dizájnt, érdemes beszereznünk bézs tapétát, mert ez az a szín, ami a skandinávok alapszíne a fehér mellett.