tapetawebaruhaz

TAPÉTAWEBÁRUHÁZ

Tapéták, poszterek, bordűrök.

LÁSSUK
posztertapeta

POSZTERTAPÉTA WEBÁRUHÁZ

Poszterek széles választékban.

LÁSSUK
ontapados-tapeta

ÖNTAPADÓS WEBÁRUHÁZ

Öntapadós fóliák, üvegtapéták.

LÁSSUK
tapetabolt

TAPÉTABOLT WEBÁRUHÁZ

A legújabb webáruházunk.

LÁSSUK

Tapéta árak és akciók: A megfizethető tapétáktól az elit darabokig

A tapéták hol jobban, hol kevésbé, ám valahogy mégis állandóan jelen vannak a lakásdekorációs megoldások kötött. Ma, amikor már egy sima jobb minőségű függönyért is komoly összegeket kell kiadnunk, azon, hogy a tapéták szinte bárki számára megfizethetőek, csak ámulunk és bámulunk. Pedig ez így igaz!

Akkora palettája van napjainkban a tapétáknak, hogy bármilyen mély is legyen az ember pénztárcája, valahogy mégis csak elérhető ez mindenkinek. Persze az árát nagyban befolyásolja az anyag, a szín, az előállítás, az, hogy mennyire van szükségünk belőle, és arról se feledkezzünk meg, hogy azok a luxustapéták, amikhez nevüket a világ legnagyobb divatmárkák adják még többe kerülnek. (Ezekből már tényleg csak extrém esetben vesz az ember tekercseket, inkább csak kiegészítőként, dekorációs megoldásként használják itt-ott egy-egy csíkban).

Szóval a tapétakínálat igen tág, olyannyira, hogy az sem kurtítja meg látványosan a családi kasszát, ha mondjuk 2-3 évente tapétát cserélnénk az egész lakásban. Léteznek olyanok, amikből csupán pár ezer forint egy tekercs, a határ pedig a csillagos ég. A papírtapéták 900-3000 forintos átlagár között mozognak, a vlies tapéták 3000-9000 forint között, míg egy-egy luxustapéta tekercs nem csak 20 ezer forint, de még 50-70 ezer is lehet (ezek már csúcskategóriások).

Melyek ma a legolcsóbb tapéták?

Az egyszerű papírtapéták, amik lehetnek színesen, dombornyomottak vagy mintásak is, ám tudnunk kell, hogy ezek fokozottan sérülékenyebbek a többihez képest. Ezért is olyan alacsony az áruk. A hagyományos papír alapanyagú tapétákból háromfélét különböztetünk meg: a könnyűt, nehezet és a nyomott változatot.

Érdekességképp elmondható, az első papír alapú tapétákról, hogy Európában csak a 16. század elején jelentek meg, viszont mivel ekkor a papírgyártás még nagyon kezdetleges volt, ezért a papír alapú tapéták használatát, magas áruknak köszönhetően, csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak. Kicsit furcsa, nem? Az, ami egykor luxuscikk volt, ma már mindenki számára megfizethető. Viszont a 19. század jelentős változást hozott a tapéták világában, mert az ipari forradalomnak köszönhetően megindult a papír tömeges termelése, így a papír alapú tapéták is sokkal megfizethetőbbé váltak és a felső tízezer otthonai mellett a polgárság lakásaiban is megjelentek ezen falburkolatok. Az átlagos papírtapéta hatalmas ár- és mintaválaszték¬ban kapható. Léteznek azonban drága kézzel nyomott és kézzel festett tapéták, amelyek szakszerűbb kezelést igényelnek. Az egyszerűbb papírtapéták nem moshatók és nem folttaszítók.

A Bolyhos és textilbevonatú tapéták drágábbak

A bolyhos tapéta papír- vagy PVC-alapra ragasztott műszálas, pamut vagy selyemszálakat tartalmazó dombornyomású tapé¬ta, amely szövetet utánzó bársonyos tapintású felületet ad. Ezek már drágábbak, és a felrakásuk és a tisztításuk nehezebb.

A selyem, a vászon és a velúr csupán néhány példa az exkluzív textilbevonatok közül. A papír vagy latex alap¬rétegre rádolgozott változatok tapétaméretű tekercsek¬ben vagy kimérve kaphatók. Az alapréteg nélküli textí¬liákat léckeretre feszítve erősíthetjük fel a falfelületre. A textilbevonatok felrakásához nagy szakértelem szükséges, az anyaguk speciális, ezért az áruk is az.

Nem csak a ruhád, a tapétád is lehet Gucci!

Valóban elképesztő, de már olyan luxustapétákhoz is hozzájuthatunk, amin egy-egy nemzetközi divatmára is otthagyta kézjegyét. Versace vagy Gucci tapétával dekorálni a falat ma már igazi fényűzésről tanúskodik. A luxustapéták által képviselt kategória egy teljesen egyedi, művészi alapokon nyugvó fali dekoráció, ahol a tervezők dizájnerek, festők, lakberendezők, fotóművészek álmodják meg a tapéta kinézetét. A luxus tapéta, nevéből is adódóan egy magasabb kategória, mint a hagyományos tapéták. Ez vonatkozik az árára is, hisz közel a duplájába, de a márkásabbak tripla árba (vagy még többe) is kerülhet, mint egy átlagos tapéta. A luxus tapéták előállításához a legjobb minőségű anyagot használják, és olyan dekorációs elemek találhatóak rajta,



És mi befolyásolhatja még, hogy mennyit költünk egy tapétára?

Például az, ha mintás vagy posztertapétát szeretnénk, abból muszáj többet venni, hogy mindenütt pontosan kijöjjön a minta, így ettől lehet, hogy költségesebb lesz. Ha egyedi posztertapéta az álmunk, ami mondjuk egy általunk készített fotó reprodukciója, azért már jóval mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk. Minél rendhagyóbb és egyedibb megoldást választunk, annál biztosabb, hogy többe fog kerülni.

A tapéta árak meglehetősen eltérőek, míg né¬hány anyag tartósabb és könnyebben fel¬rakható, míg a többivel meggyűlhet a bajunk. Tapétát mindenképp úgy érdemes választani, hogy ne csak az árát nézzük, hanem a kezelhetőségének a milyenségét, az anyagát és azt is, hogy az ízlésünkhöz jól passzoljon.